Πιεσεισ Παγκου με Μπαρα

Οι περισσότεροι ενοχοποιούν αυτήν την άσκηση για το πιάσιμο και τους τραυματισμούς στην περιοχή των ώμων. Δες πως θα την εκτελέσεις με ασφάλεια.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
31/3/2017

1. Στηρίξου στα Πόδια σου
Η προπόνηση στον πάγκο γυμνάζει όλο το σώμα. Οσο περισσότερο δουλεύεις το κάτω μέρος του σώματός σου τόσο λιγότερο θα καταπονείς τους ώμους σου. Ανοιξε τα πόδια σου καθώς ξαπλώνεις στον πάγκο και σταθεροποίησε τα πέλματα στο πάτωμα. Ξεκίνα κάθε επανάληψη βάζοντας δύναμη στα κάτω άκρα, ώστε να σηκωθεί ευκολότερα η μπάρα από το στήθος σου. 

2. Αγκάλιασε τον Πάγκο
Πριν ακόμη πιάσεις την μπάρα, σπρώξε τις ωμοπλάτες σου ταυτόχρονα προς τα κάτω, σαν να προσπαθείς να αγκαλιάσεις τον πάγκο με τους ώμους σου. Κρατήσου σε αυτήν τη στάση κατά τη διάρκεια της άσκησης, για να προσφέρεις στο σώμα σου σταθερή βάση στήριξης στη συνέχεια. 

3. Πρόσεχε τη Λαβή
Οσο πιο μεγάλο είναι το άνοιγμα των χεριών σου μεταξύ τους, καθώς πιάνεις την μπάρα, τόσο πιο πολύ περιορίζεται το εύρος της κίνησής σου. Με αυτόν τον τρόπο κάνεις τους ώμους σου πιο ευάλωτους σε τραυματισμούς. Τι πρέπει να γίνει; Να μειώσεις αυτήν την απόσταση, ώστε να είναι στην ίδια ευθεία με το εύρος των ώμων σου. Πρόσεξε όμως μην τη χαλάσεις καθώς σηκώνεις την μπάρα. 

4. Κάτσε (Σωστά) Κάτω από την Μπάρα
Το να αφήσεις την μπάρα να πέσει πάνω σου είναι ο πιο σίγουρος τρόπος να τραυματιστείς. Αυτό που πρέπει να κάνεις: φέρε την μπάρα στο στήθος, χρησιμοποιώντας τους μυς της πλάτης σου. Ετσι θα περιορίσεις το εύρος της κίνησής σου ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο τραυματισμού.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ