Εξοπλισου καταλληλα για τρεξιμο

Αναζήτησε ένα κατάστημα που εξειδικεύεται στο τρέξιμο και αγόρασε ένα καλό ζευγάρι παπούτσια.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
30/10/2017

Σωστά παπούτσια
Ενα ζευγάρι σωστά παπούτσια είναι η πιο καλή επένδυση για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με το τρέξιμο. Θα σε γλιτώσει από προβλήματα στα πόδια και θα αυξήσει την απόδοσή σου. Μην πας απλώς σε ένα πολυκατάστημα και πάρεις το πρώτο ζευγάρι που θα σου «γυαλίσει». Ακόμα καλύτερα, κάνε πιο πριν ένα πελματογράφημα, ώστε να ξέρεις αν το πόδι σου έχει την τάση να πατάει προς τα έξω ή προς τα μέσα και αν έχεις έντονη καμάρα ή πλατυποδία. Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν το προσωπικό του καταστήματος παπουτσιών να βρει τα παπούτσια με τα σωστά τεχνικά χαρακτηριστικά για την περίπτωσή σου και μπορεί ακόμα και να σου συστήσουν έναν ειδικό πάτο. Πρόκειται για ένα «μαξιλαράκι» που τοποθετείς μες στο παπούτσι και είναι φτιαγμένο στα μέτρα σου, ώστε να στηρίζει το πέλμα στα σημεία όπου ασκείται πίεση. Τα ορθοπαιδικά πέλματα βοηθούν, επίσης, όσους έχουν στραβά πόδια να  μειώσουν τον κίνδυνο κοινών κι επώδυνων τραυματισμών, όπως το σύνδρομο λαγονοκνημιαίας ταινίας.

Αυτό ψηφίστηκε ως το καλύτερο running παπούτσι του 2017. 

 

Μίνι λάστιχο για πρόληψη τραυματισμών
Είναι οικονομικό, απαραίτητο στην τσάντα του γυμναστηρίου και μπορεί να σε γλιτώσει από αρκετό πόνο. Χρησιμοποίησέ το για να δυναμώσεις τους μυς που τραυματίζονται συχνότερα -γύρω από τους γοφούς- και αυτούς που σου δίνουν ισορροπία, συνιστά ο Jim Ferris, προπονητής στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

Βάρη για ενδυνάμωση κορμού
Ενας σφιχτός μυς είναι και πιο γρήγορος. Για να τα καταφέρεις, θα σε βοηθήσουν τα βάρη. Αν δεν έχεις στο σπίτι, αγόρασε ένα ζευγάρι αλτήρες 5 ή 10 κιλών. Ετσι θα μπορείς να συνδυάζεις ασκήσεις με βάρη (πιέσεις από όρθια θέση, προβολές και κάμψεις με τεντωμένα πόδια) με κλασικές ισομετρικές, όπως γέφυρα, πλάγια γέφυρα και επιτόπια αναρρίχηση, για να δυναμώσεις τον κορμό του σώματός σου, τονίζει ο σύμβουλος του ΜΗ, Jordan Metzl.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ