Το 24ωρο του αθλητη

Ο Γιώργος έχει αφιερώσει τα τελευταία 17 χρόνια της ζωής του στον αθλητισμό εκ των οποίων τα 4 τελευταία στο trail running. Δείξε και εσύ ποιος είσαι ακολουθώντας το 24ωρο ενός αθλητή.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
9/3/2017

08:00

Η μέρα του ξεκινάει πάντα με αγαπημένα τραγούδια.
Ξυπνάει γύρω στις 8:00 το πρωί. Παίρνει το πρωινό του και μετά από καμία ώρα ακολουθεί η πρώτη και πιο δυνατή προπόνηση της ημέρας. Η προπόνηση του περιλαμβάνει αρκετά χιλιόμετρα που συνήθως γίνονται στο βουνό, σε κάποιο άλσος ή σε γήπεδο στίβου. Όταν πηγαίνει στο βουνό θα επικεντρωθεί στο αγαπημένο του είδος άσκησης που είναι οι ανηφόρες. Συνήθως το πρωινό του περιλαμβάνει ένα τοστ και φυσικό χυμό πορτοκαλί.

12:00

“Προς το μεσημέρι μπορεί να πάω καμιά βόλτα για καφέ στο στέκι με τους φίλους μου,
στη συνέχεια ξεκουράζομαι λιγάκι, τρώω μεσημεριανό και πηγαίνω για δουλειά στο μαγαζί για δρομείς Runner Store όπου δουλεύω” λέει. Είναι η αγαπημένη του ώρα για ύπνο, αλλά σπανίως θα την εκμεταλλευτεί για σιέστα γιατί είτε θα δουλεύει είτε θα προπονείται. Το μεσημεριανό του περιλαμβάνει πάντα υδατάνθρακες και συχνά μακαρονάδα που είναι το αγαπημένο του φαγητό.

18:00

Όταν σχολάσω το απόγευμα, ή θα βρεθώ με φίλους να χαλαρώσω,
ή θα συμπληρώσω άλλη μια προπόνηση, πιο χαλαρή, ή θα πάω σπίτι να αρχίσω να μαζεύω ενέργεια για την επόμενη μέρα. Ο Γιώργος τουλάχιστον μία ή δύο φορές την εβδομάδα, πηγαίνει στο πιο κοντινό γυμναστήριο για ενδυνάμωση κορμού και διατάσεις.

23:00

Μετά από μια γεμάτη και φορτωμένη μέρα ο Γιώργος χαλαρώνει
ακούγοντας μουσική ή βλέποντας κάποια ταινία. Όπως μας είπε μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ημέρας του είναι να του βγει η προπόνηση και να γυρίσει σπίτι με την ικανοποίηση ότι έγινε καλύτερος! Όταν τον ρωτήσαμε τι τρώει το βράδυ εκεί φάνηκε πιο χαλαρός: «Εδώ καλύτερα να μην απαντήσω ΄΄πίτσα΄΄ εεεε;!». Πέρα από τη πλάκα τώρα: συνήθως το βραδινό του περιλαμβάνει φιλέτο κοτόπουλο με ρύζι και ίσως λίγη σαλάτα. Ο Γιώργος προσπαθεί να κοιμάται 8 ώρες κάθε βράδυ. 

#deiksepoioseisai

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ