Social Killer

Το διαδικτυακό φλερτ είναι η νέα τάξη πραγμάτων. Αν πιάνεις τον online εαυτό σου να αποδίδει λιγότερο από ποτέ, ίσως πρέπει να διορθώσεις τους τρόπους σου στο chat.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
6/3/2017

Καλώς ή κακώς, το online chat είναι το σημερινό «να σε κεράσω ένα ποτό;» και τα έντονα βλέμματα, το παιχνίδι με τα μαλλιά και τα πονηρά χαμόγελα έχουν αντικατασταθεί σε πολλές περιπτώσεις με emoticons, likes και αποσιωπητικά όλο νόημα. Αν αυτός ο τρόπος προσέγγισης δεν είναι το φόρτε σου, τότε μάλλον κάτι κάνεις λάθος. Aσε με να σου μιλήσω για όσα κάνουν εμάς τις γυναίκες να «χυλοπιτώνουμε» το διαδικτυακό φλερτ από τις πρώτες κιόλας αράδες. Ισως την επόμενη φορά καταφέρεις να τη βγάλεις για ποτό.

Ημέρα των Ευχαριστιών
Εμείς εδώ στην Ελλάδα δεν γιορτάζουμε Thanksgiving. Το να ξεκινάς λοιπόν ένα διάλογο με το «ευχαριστώ για την αποδοχή» είναι σαν να βάζεις μια τεράστια πινακίδα «εκτός τόπου και χρόνου» στο κούτελό σου. Είναι βαρετό, είναι κλισέ και δεν μας προδιαθέτει για καμία ενδιαφέρουσα συζήτηση. Αν σου πει «παρακαλώ», πρέπει να είσαι (και πάλι) ευγνώμων. 

Η Κίνησή σου: Η πρώτη ατάκα πρέπει να 'ναι δυνατή, έτσι ώστε όχι μόνο να μπει στον κόπο να απαντήσει, αλλά να περιμένει και την επόμενη λέξη σου. Σχολίασε κάτι που ανέβασε στο προφίλ της ή πες της ότι την έχεις δει κάπου (αφού ψάξεις λίγο πού βγαίνει από φωτογραφίες και check ins). Οσο creepy κι αν ακούγεται, μας αρέσουν εκείνοι που αφιέρωσαν χρόνο να «μάθουν» πράγματα για μια άγνωστη από το διαδικτυακό της προφίλ. Μας κάνει να νιώθουμε ξεχωριστές με το «καλησπέρα» κι αυτό είναι πολύ καλή αρχή.

Chat των Ακρων
Η υπερβολική αυτοπεποίθηση ή η διάχυτη ηττοπάθεια δεν θα σε οδηγήσει πουθενά: «Φυσικά δεν θα πεις όχι σε ένα ποτό μαζί μου, έτσι;» ή «Τόσο απωθητικός είμαι και δεν μου μιλάς;». Αυτά είναι δύο πολύ κλασικά παραδείγματα, που ούτε θα σε βγάλουν μαζί της για ποτό ούτε θα σου επιφέρουν την επιβεβαίωση ότι δεν είσαι και τόσο άσχημος τελικά, οπότε ας κάνουμε μια κουβεντούλα. Οσο cool και άνετος είσαι από κοντά, το ίδιο πρέπει να δείχνεις και online. 

Η Κίνησή σου: Σκέψου πώς θα μιλούσες αν τη συναντούσες έξω: δείξε τι τύπος είσαι χωρίς να υπερβάλλεις, επειδή πρόκειται για γραπτό λόγο. Μην κάνεις τέσσερις ώρες να απαντήσεις, εκτός αν έχεις πει ότι θα βγεις. Φυσικά, επειδή το chat υστερεί σε body language, δεν σημαίνει ότι πρέπει να το αντικαταστήσεις με emoticons. Αυτό το παιχνίδι είναι για όσους χειρίζονται τη γλώσσα με σχετική ευχέρεια σε συνδυασμό με το μυαλό τους. Αν υστερείς εκεί, καλύτερα να δοκιμάσεις την τύχη σου στις συναντήσεις στα μπαρ. 

Κοίτα το Πουλάκι
Οι φωτογραφίες και τα βίντεο του εαυτού σου, όταν δεν γνωρίζεις μια κοπέλα από κοντά, δεν έχουν πολλή πλάκα. Μπορεί να είναι χαριτωμένα ή να δείχνουν μια πιο ευαίσθητη πλευρά σου αν έχεις κατοικίδια, αλλά μπορείς να μη δείξεις από την αρχή τον εθισμό σου στις selfies. Το να στείλεις φυσικά μια εικόνα με το επίμαχο σημείο, επειδή η κουβέντα γίνεται λίγο πιο σεξουαλική, είναι ξεκάθαρος λόγος για block-delete. Κράτα το για έκπληξη. Τι θα της δείξεις από κοντά, τέλος πάντων; 

Η Κίνησή σου: Προτίμησε να παίξεις με έτοιμες εικόνες και gif, που δηλώνουν τη διάθεσή σου, αντί να της κοινοποιείς κάθε στιγμή εικόνες από τη ζωή σου. Είναι σίγουρα προτιμότερο να φωτογραφίσεις κάτι που ξέρεις πως θα της αρέσει ή θα δημιουργήσει ένα διάλογο (ένα φαγητό, μια παραλία, ένα ζευγάρι παπούτσια για να σου πει τη γνώμη της), παρά να στείλεις μια selfie περιμένοντας να σου πει πόσο ωραίος είσαι. Δεν θα σου το πει και, στην τελική, πολύ καλά θα κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ