Εποχη για Hair Condition

Η τριχοφυΐα του σώματός σου θέλει ειδικούς χειρισμούς. Ακολούθησε τα βήματα, που θα σε βοηθήσουν να μην κοπείς στο τεστ της προσεγμένης εμφάνισης.
Κατηγορία:
Ημερομηνία δημοσίευσης:
30/3/2017

Μια αρκούδα στο βουνό τις χρειάζεται όλες. Οι ξυλοκόποι, επίσης. Οι υπόλοιποι, όμως, πρέπει να φροντίζουμε τα επίπεδα της τριχοφυΐας μας σε μόνιμη βάση. Σε διαφορετική περίπτωση, αυτό το προϊόν της τεστοστερόνης σε κάνει να δείχνεις απεριποίητος, ταλαιπωρημένος, ακόμα και γερασμένος. Για να δαμάσεις τις τρίχες σου δεν χρειάζεσαι μόνο ξυράφι και ψαλίδι, αφού κάθε περιοχή του σώματος απαιτεί συγκεκριμένη μεταχείριση. Στη συνέχεια, θα βρεις έξυπνους τρόπους, για να αποψιλώσεις -με ελεγχόμενο τρόπο- το δάσος που υπονομεύει την εμφάνισή σου.

1. Σαν τα Μάτια σου
Τα πυκνά φρύδια είναι ένας από τους πιο γνωστούς σαμποτέρ της εμφάνισής σου. Για να περιποιηθείς τα φρύδια σου, θα χρειαστείς τσιμπιδάκι, ώστε να βγάλεις μια μια τις τρίχες από τη ρίζα. Στο τέλος, αφαίρεσε κι αυτές που περισσεύουν γύρω γύρω.

2. Εμπρός-Πίσω
Πολλοί αποτριχώνουν την πλάτη τους, αλλά δεν πάνε παρακάτω. Το σωστό, όμως, είναι να ξυρίζεις και τους γλουτούς σου κι αυτό γιατί έτσι θα ελαχιστοποιηθεί ο ιδρώτας και θα εξασφαλίσεις καλύτερη υγιεινή στην περιοχή.

3. Διαφορά Στήθους
Στις περισσότερες γυναίκες αρέσουν οι τρίχες σε αυτό το σημείο του σώματος, αφού φωνάζει αρρενωπότητα. Ωστόσο, περιόρισε το μήκος της τρίχας στα 2 εκ. Αν πάλι μοιάζεις με τον Yeti, θα πρέπει να σκεφτείς την εναλλακτική της αποτρίχωσης με κερί ή του ξυρίσματος μια φορά την εβδομάδα.

4. Χέρια Ψηλά
Εδώ είμαστε εγκάθετοι: άντρας χωρίς τρίχες στην περιοχή της μασχάλης είναι σαν Ferrari σε πράσινο χρώμα. Επειδή, όμως, μιλάμε για οικοσύστημα, στο οποίο αναπτύσσονται δύσοσμα βακτήρια, θα πρέπει να τηρείς ευλαβικά τους κανόνες υγιεινής και φυσικά να αραιώνεις τακτικά τη βλάστηση.

5. Watch Your Back
Το κερί σε διατηρεί «γυαλί» περίπου έξι εβδομάδες, αντίθετα με το ξυράφι. «Αφέσου στα χέρια ενός ειδικού, που θα κουρέψει πρώτα τις τρίχες με ψαλίδι, πριν απλώσει το κερί και τις ειδικές λωρίδες για να τις ξεριζώσει» υποστηρίζει η Lauren Rachel, ειδική σε θέματα grooming. Σε περίπτωση πάλι που αποφασίσεις ότι σου ταιριάζει η DIY επιλογή, σίγουρα θα χρειαστείς τη βοήθεια ενός τρίτου.

6. Φτιάξε Προφίλ
Κράτα τις τρίχες στη μύτη και τα αυτιά σου υπό έλεγχο με τη συστηματική χρήση trimmer ή ψαλιδιού. Πάντα, βέβαια, με μεγάλη προσοχή, για να μην τραυματίσεις κάποιο αγγείο στη μύτη. Εσχάτως, υπάρχει και η επιλογή του κεριού, αλλά εκεί ο πόνος είναι απερίγραπτος.

7. Εκεί στο Νότο
Οι γυναίκες προτιμούν την περιοχή του πέους ξυρισμένη, σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες. «Αρχικά, αραίωσε με ψαλίδι το τριχωτό μέρος της ευαίσθητης περιοχής, σε μήκος περίπου 0,5 εκ.» συμβουλεύει ο Ben Brown, ειδικός σε θέματα grooming. Στη συνέχεια καθάρισε την περιοχή με μηχανή περιποίησης σώματος, κρατώντας το δέρμα σου τεντωμένο για να μην πιαστεί πουθενά. Ετσι το ομοιόμορφο αποτέλεσμα είναι εγγυημένο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ MH

ΣΧΟΛΙΑ