Αύξησε την περιουσία σου

Category: Best Life

wealth-5263332

5 ανώδυνοι τρόποι για να αυξήσεις τα χρήματά σου.

1. Βγάλε τα από τη μία τσέπη και βάλε τα στην άλλη

Δημιούργησε έναν νέο καταθετικό λογαριασμό και μία φορά το μήνα ή το δίμηνο, «κλέψε» ένα ποσό από το μισθό σου, το οποίο θα καταθέσεις στον νέο λογαριασμό σου. Με τα σημερινά επιτόκια, που κυμαίνονται γύρω στο 3,5%, αν κάθε μήνα καταθέτεις από 100 ευρώ, μέσα σε δέκα χρόνια θα έχεις μαζέψει σχεδόν 14.600 ευρώ μαζί με τους τόκους.

2. Επένδυσε σε προϊόντα σταθερής απόδοσης

Προτίμησε κάποιο αμοιβαίο κεφάλαιο εγγυημένης σταθερής απόδοσης. Επενδύοντας 300 ευρώ το χρόνο μπορείς να έχεις εγγυημένη απόδοση, της τάξεως του 2,75%. Επίσης, επένδυσε μέρος του χαρτοφυλακίου σου σε μετοχικά αμοιβαία, αρκεί να μπορείς να αντεπεξέλθεις στα σκαμπανεβάσματα της αγοράς.

3. Κράτα λογαριασμό για όσα ξοδεύεις

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Visa, κάθε χρόνο χάνεις περίπου 2.208 ευρώ, κατά μέσο όρο, σε πράγματα που δεν είσαι σίγουρος ότι θέλεις να κάνεις. Αρπαξε αυτά τα «ύπουλα» ευρώ κρατώντας όλες τις αποδείξεις, συμπεριλαμβανομένων αυτών από τις αναλήψεις σε ΑΤΜ, για 30 μέρες. Στο τέλος του μήνα, υπολόγισε τη ζημιά και κάνε μία έκπληξη στον εαυτό σου κόβοντας μία ή δύο ακριβές και περιττές συνήθειές σου.

4. Βγες από το κόκκινο

Αντιμετώπισε το χρέος για να αποφύγεις τις προμήθειες των τραπεζών και να μειώσεις το επιτόκιό σου. Χρησιμοποίησε συστήματα αυτόματης πληρωμής, προκειμένου να καλύψεις την ελάχιστη καταβολή για τα δάνειά σου. Στη συνέχεια, ρίξε όλη την οικονομική δύναμή σου (και μερικά από τα κρυμμένα ευρώ που έχεις κάτω από το πάτωμα) στο χρέος με το μεγαλύτερο επιτόκιο. Επανάλαβε μέχρι να εξοφλήσεις το χρέος.

5. Θέσε στόχους

Είτε πρόκειται για «μικρό» στόχο (όπως, για παράδειγμα, διακοπές) είτε για «μεγάλο» στόχο (π.χ. σύνταξη στα 60), βάλε κάτω τα νούμερα για να υπολογίσεις τι θα χρειαστείς. Αν τα βρεις σκούρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη βοήθεια ενός χρηματοοικονομικού συμβούλου.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή