Απογείωσε το σώμα σου

Category: Fitness

Χτίσε το σώμα των ονείρων σου.

Κάθεσαι πολλές ώρες στο γραφείο – μην κάνεις το ίδιο και στο γυμναστήριο. «Οι ασκήσεις που δεν κάθεσαι είναι ιδανικές για να καις λίπος και να γίνεις πιο αθλητικός» λέει ο Tony Gentilcore, C.S.C.S, και συνιδιοκτήτης του Cressey Performance στη Μασαχουσέτη. Αυτή η προπόνηση σε κρατά σε κίνηση, γυμνάζει τους μυς σου προς πολλαπλές κατευθύνσεις κι επιταχύνει τα οφέλη της δύναμης.

Κάνε αυτό: Εκτέλεσε και τις 4 ασκήσεις σαν κυκλική προπόνηση. Ξεκουράσου μετά για 60-90 δευτερόλεπτα. Επανάλαβε όσο περισσότερες φορές μπορείς μέχρι να τελειώσουν τα 15 λεπτά.

exercise-pushup-1-1584068Πλάγια άλματα
Στάσου όρθιος με τους γοφούς σου ελαφρώς πιεσμένους πίσω και τα γόνατά σου λίγο λυγισμένα. Κάνε βαθύ κάθισμα κι έπειτα πήδα εκρηκτικά στο δεξί πόδι, κούνα τα χέρια σου και μετά πήδα στο αριστερό πόδι. Αφού στηριχθείς στο δεξί πόδι, πάτα σταθερά στο έδαφος. Κάνε παύση κι έπειτα ανάστρεψε την κίνησή σου προς τα δεξιά. Επανάλαβέ το για 30 δευτερόλεπτα.

exercise-pushup-2-8670107Κάθισμα με αλτήρα στο στήθος
Κράτα έναν αλτήρα από την άκρη και κάθετα στο ύψος του στήθους σου. Στηρίξου στους κοιλιακούς σου και στο κάτω μέρος του σώματος σου, ενώ παράλληλα σπρώχνεις τους γοφούς σου προς τα πίσω και λυγίζεις τα γόνατά. Στάματα και πίεσε τον αλτήρα μπροστά σου, μέχρι τα χέρια σου να βρεθούν σε πλήρη έκταση. Φέρε τον αλτήρα πίσω προς το στήθος σου και σήκω όρθιος. Κάνε 8-10 επαναλήψεις.

exercise-pushup-3-8480523Κάμψεις του Spiderman
Πέσε σε θέση κάμψεων, με το σώμα σου να είναι ευθυγραμμισμένο από τους αστραγάλους έως το κεφάλι. Οσο χαμηλώνεις το σώμα σου κοντά στο πάτωμα, σήκωσε το δεξί πόδι και κούνα το, ενώ παράλληλα προσπάθησε το γόνατό σου να ακουμπάει στον αγκώνα σου. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση κι επανάλαβε την άσκηση με το αριστερό πόδι. Κάνε 5-6 επαναλήψεις με το κάθε πόδι.

exercise-pushup-4-9208614Γέφυρα
Βάλε μία πετσέτα στο πάτωμα και πάρε τη στάση γέφυρας με τα πόδια σου να βρίσκονται πάνω στην πετσέτα. Σφίξε τους κοιλιακούς και τους γλουτούς σου κι έπειτα σπρώξε τον εαυτό σου προς τα πίσω με το επάνω μέρος των χεριών σου και τα πόδια σου να σέρνουν την πετσέτα. Θα νιώσεις τον κορμό σου πιεσμένο. Επίστρεψε στην αρχική σου θέση. Αν οι γοφοί σου είναι πιασμένοι, τότε έχεις σπρώξει πολύ. Κάνε 8-10 επαναλήψεις.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή