Τένις ο τρομερός

Category: Sport

Πέντε βασικοί κανόνες του τένις για να γίνεις ο βασιλιάς του γηπέδου.

Πέτα ψηλά την μπάλα
Για να προσθέσεις ταχύτητα και ακρίβεια στο σερβίς, πέτα ψηλά την μπάλα στο ύψος του μεγάλου δαχτύλου του ποδιού σου κι έκτεινε πλήρως το χέρι σου προς τα πάνω. Θα αυξήσεις κατά 30% τις πιθανότητες για επιτυχημένο σερβίς. 

Πρόσεχε τα ύψη
Οταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια μπαλιά που αναπηδά με ταχύτητα μπροστά σου και στη συνέχεια παίρνει ύψος, αντιμετώπισέ την όπως ένα σερβίς. Πήδα στο σωστό χρονικό σημείο και χτύπα την μπάλα όσο βρίσκεται ακόμη ψηλά.

Προστάτεψε το δίχτυ
Το μυστικό για ένα επιτυχημένο net play είναι τα πλασέ και όχι τα καρφιά. Καθώς η ρακέτα σου έρχεται σε επαφή με την μπάλα, στρίψε κατάλληλα τον καρπό σου, ώστε να στείλεις ψηλοκρεμαστά την μπάλα, σε σημείο που δεν είναι ο αντίπαλός σου. Αν καταφέρει και τη γυρίσει, πέρνα την και πάλι ψηλοκρεμαστά πάνω από το κεφάλι του.

Ελεγξε την επιστροφή
Η δύναμη που θα φύγει η μπάλα από τη ρακέτα σου είναι ανάλογη της ταχύτητας που θα τη χτυπήσεις. Οπως θα έχεις ήδη αντιληφθεί, ταχύτερα χτυπήματα συνεπάγονται και δυνατότερες μπαλιές. Οταν αντιμετωπίσεις μία δυνατή μπαλιά, δεν θα μπορέσεις να την επιστρέψεις με την ίδια δύναμη, οπότε χτύπα τη με το κάτω τμήμα της ρακέτας σου για μεγαλύτερη ώθηση.

Αύξησε το βαθμό δυσκολίας 
Από τη στιγμή που θα αισθανθείς δυνατός, δοκίμασε να παίξεις σε χωμάτινο τερέν, όπου, σύμφωνα με έρευνες, η μάχη για τον πόντο διαρκεί 22% περισσότερο, ενώ οι παίκτες τρέχουν κατά 25% πιο πολύ – η μαλακή επιφάνεια του γηπέδου επιβραδύνει την ταχύτητα της μπάλας.

Στο δικό σου γήπεδοΒρες ποιο άθλημα ρακέτας σου ταιριάζει καλύτερα.

Σκουός

Γιατί να το δοκιμάσεις: Θα χάσεις κατά 62% περισσότερες θερμίδες σε σχέση με τα άλλα αθλήματα ρακέτας.
Δοκίμασέ το όταν… θέλεις να ξεσκάσεις από το γραφείο.

Μπάντμιντον
Γιατί να το δοκιμάσεις: Είναι το γρηγορότερο άθλημα ρακέτας.
Δοκίμασέ το όταν… θέλεις να χτίσεις πόδια-κολόνες.

Πινγκ-Πονγκ 
Γιατί να το δοκιμάσεις: Είναι το δημοφιλέστερο άθλημα ρακέτας, ενώ παράλληλα θα σε βοηθήσει να τεστάρεις και τα ανακλαστικά σου.
Δοκίμασέ το όταν… θέλεις να βελτιώσεις τη συνεργασία ματιού και χεριού.

Ράκετμπολ
Γιατί να το δοκιμάσεις: Η μπάλα βρίσκεται στον αέρα κατά το 50% της διάρκειας του αγώνα σε αντίθεση με το τένις, που το αντίστοιχο ποσοστό κυμαίνεται στο 27%.
Δοκίμασέ το όταν… θέλεις μία έντονη δραστηριότητα, που θα γυμνάσει πάνω απ’ όλα την καρδιά σου.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή