Λύσε τη Σεξίσωση

Category: Sex

Δες τι αποκαλύπτουν οι αριθμοί για την ερωτική ζωή σου και μάθε πώς μπορείς στο εξής να παίρνεις πάντα άριστα.

Eκτός από το βαθύ ντεκολτέ και τα σταυρωμένα πόδια θυμάσαι τη δασκάλα, που σου έλεγε πάντα να διαβάζεις προσεκτικά την εκφώνηση της άσκησης; Πέρα από τα μαθηματικά, κάτι ανάλογο ισχύει και στο κρεβάτι σου. Μελέτησε τα δεδομένα όπως προκύπτουν από έρευνες του Men’s Health και της Durex και μην ξεχνάς ότι αυτήν τη φορά δεν πρόκειται να σε αποβάλουν αν «αλλάξεις γραπτό» με το διπλανό σου (Ιταλό, Πορτογάλο). Βγάλε το σκονάκι και ολοκλήρωσε με επιτυχία το πιο απολαυστικό διαγώνισμα, που θα επιβεβαιώσει τη διεθνή φήμη σου ως κορυφαίου εραστή.

1. Απροειδοποίητο διαγώνισμα
Το σκονάκι: Με 8 στους 10 Πορτογάλους να γεύονται τους χυμούς μιας άγνωστης για ένα βράδυ και τον παγκόσμιο μέσο όρο στο 58% φαίνεται ότι έμεινες μετεξεταστέος στα one night stand. Περιορίζοντας όμως τις κινήσεις σου στο να ρίχνεις κλεφτές ματιές στη διπλανή σου δεν πετυχαίνεις τίποτα. Πρέπει να σκεφτείς όπως εκείνη. Ο κύριος ενδοιασμός της είναι ότι μπορεί να το μετανιώσει μετά. «Στο τέλος εσύ θα έχεις οργασμό, ενώ εκείνη τύψεις» λέει χαρακτηριστικά η ειδική σε θέματα σεξ Tracey Cox.

Αυτό που θέλει είναι, εκτός από το να τονώσεις την αυτοπεποίθησή της, να την κάνεις να νιώσει ασφαλής. Σκέψου ότι ίσως είναι πρόσφατα χωρισμένη ή και πληγωμένη. «Μία ερωτική απογοήτευση μπορεί να οδηγήσει σε εφήμερη επαφή» επισημαίνει ο ψυχολόγος-γνωσιακός αναλυτής Δημήτρης Τσιάκος (www.cognitiveanalytic.gr). Εξίσου πιθανό είναι να τη φοβίζει το άγνωστο και το ενδεχόμενο να κολλήσει από σένα κάποιο αφροδίσιο ή Σ.Μ.Ν. Σίγουρα θα έχει κάποια φίλη ή φίλο που την πάτησε έτσι, αφού, όπως ενημερώνει η Ειρήνη Πεδιαδίτη, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος «οι 9/10 από αυτούς που με επισκέπτονται κι έχουν κάνει σεξ χωρίς προφυλακτικό έχουν κολλήσει κονδυλώματα και συνήθως είναι από one night stand». Ωστόσο, μην περιμένεις να βγάλει εκείνη κι αυτό το φίδι από την… τσέπη, γιατί, όπως σου εκμυστηρεύεται η Πεδιαδίτη «όπως εσύ δεν το προτείνεις από αμέλεια, έτσι κι εκείνη, ακόμα κι αν έχει μαζί της προφυλακτικό, ντρέπεται να σου πει να το φορέσεις».

Η λύση
Πριν επιλέξεις το στόχο σου, κάνε μία αναγνωριστική και αναζήτησε στη στάση του σώματός της για σημάδια που δείχνουν ότι είναι διαθέσιμη. Παρατήρησε αν ο κορμός της έχει κλίση προς το μέρος σου ενώ σε κοιτάζει κι αν παίζει με τα μαλλιά της. Αν τη δεις να σταυρώνει τα χέρια της, άσ’ το καλύτερα. Αν πάλι τη δεις να σταυρώνει επιδεικτικά τα πόδια της, μάλλον δεν θα δυσκολευτεί και πολύ να τα ανοίξει λίγο αργότερα από κάτω σου. Πρόσεξε μόνο πώς θα την προσεγγίσεις – μη χάσεις πόντους από λάθη απροσεξίας. Πες κάτι έξυπνο και αστείο χωρίς να φανείς ξερόλας ή κάφρος. Το ξέρει κι εκείνη ότι δεν τη θες για να ανταλλάξετε απόψεις για την παγκόσμια ειρήνη, αλλά δεν είναι ανάγκη να ξεκινάς διακηρύσσοντας ότι δεν θα μείνει απόρθητο κανένα φρούριο πάνω στο κορμί της.

Προσπάθησε να αφήσεις τα πράγματα να εξελιχθούν φυσικά. Δεν είναι κακό να δείχνεις ότι ανήκεις στην κατηγορία αυτών που, όπως λέει ο Τσιάκος, καταφεύγουν σε one night stand επειδή «δεν θεωρούν τον εαυτό τους ικανό να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες μιας σχέσης ή επειδή για δικούς τους προσωπικούς λόγους έχουν επιλέξει να αρνούνται τις μόνιμες δεσμεύσεις». Είναι στο πλαίσιο του fair play να γνωρίζει με ποιον έχει να κάνει και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα την εμποδίσει να ενδώσει. Αρκεί μόνο να νιώσει ότι θα ενδιαφερθείς να το ευχαριστηθεί κι εκείνη όσο κι εσύ. Η Cox σου υπενθυμίζει ότι για να φτάσει στην κορύφωση χρειάζεται κάποιον με υπομονή και περιέργεια, που δεν νοιάζεται μόνο για τη δική του ικανοποίηση. Μην αποφεύγεις λοιπόν να τη φιλάς και προσπάθησε να μη βαθαίνει απότομα εκεί που την παρασέρνεις. Οσο για το προφυλακτικό, φρόντισε από την αρχή να μάθει ότι δεν κολυμπάς ποτέ σε άγνωστα νερά χωρίς σωσίβιο. Εκτός του ότι πρόκειται για τη δική σου προστασία, ένας φόβος λιγότερος για εκείνη σημαίνει διπλάσια απόλαυση και για τους δυο σας.

Oι αριθμοί
70% το ποσοστό αυτών που έχουν κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη
50% το ποσοστό αυτών που έχουν κάνει one night stand
11% το ποσοστό αυτών που έχουν κολλήσει κάποιο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (Σ.Μ.Ν.)

2. Μεγάλες επιδόσεις
Το σκονάκι: Αν και δεν πρέπει να παίρνουν τα μυαλά σου αέρα, θα σου το πω: οι 138 φορές το χρόνο σε φέρνουν πρώτο με διαφορά ανάμεσα σε 41 εθνικότητες κι αν το καλοσκεφτείς, δεν είναι κι άσχημα που κάθε τρεις περίπου ημέρες τον παίρνεις το μεζέ σου. Τώρα αν εσύ, ως γνήσιο «καμάκι», πιστεύεις ότι θα μπορούσες και καλύτερα, έρχονται τα λόγια του Τσιάκου να σε προσγειώσουν: «Το αγχωτικό κυνήγι για περισσότερες επαφές -με μαθηματική ακρίβεια- καταλήγει στην έκπτωση της ποιότητας και κάνει τους ανθρώπους να θεωρούν τους εαυτούς τους μη επαρκείς ως προς τον σεξουαλικό ρόλο τους». Γι’ αυτό καλό είναι κι εσύ να αρχίσεις να δίνεις έμφαση στην ποιότητα και, για καλή σου τύχη, ποιότητα για εκείνη δεν σημαίνει οργασμός. Της αρέσει μεν η ιδέα ενός κοινού στόχου, αλλά πρόσεξε γιατί το μυστικό δεν βρίσκεται κρυμμένο στη λέξη «στόχος», αλλά στη λέξη «κοινός». Εκείνη, σαν καλό κορίτσι, είναι διατεθειμένη να δέχεται την «κόλλα» σου είτε εκπρόθεσμα είτε πρόωρα, αρκεί μόνο να μη νιώθει ότι την παραμελείς. Διάρκεια, συχνότητα, μήκος και πάσης φύσεως ρεκόρ, που σε απασχολούν και σε αποσυντονίζουν, την αφήνουν αδιάφορη αν περιστρέφονται γύρω από τον εαυτούλη σου. 

Η λύσηΚατέβα για λίγο από το θρόνο σου και απόλαυσε το παιχνίδι. Οσο καιρό κι αν είσαι μαζί της, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να κρύβεται πίσω από το αθώο προσωπάκι της και δεν πρόκειται να το μάθεις αν συνεχίσεις να περνάς τις πίστες τόσο βιαστικά. Η Πεδιαδίτη αμφιβάλλει «αν ο χρόνος των προκαταρκτικών φτάνει τα δέκα λεπτά σε άτομα που βρίσκονται σε μακροχρόνια σχέση» και σου τονίζει ότι «πρέπει να αφήσεις τις μηχανικές κινήσεις και να αλλάξεις τη συνήθεια σου να συμπεριφέρεσαι γρήγορα και βιαστικά στην εκκίνηση».

Οσο για την εναλλαγή στάσεων, σίγουρα σε βοηθάει να μη βγεις off από νωρίς. Ομως μην το παρακάνεις, γιατί και οι Ούγγροι, που αλλάζουν οκτώ περίπου στάσεις κάθε φορά, μόλις και μετά βίας ξεπερνούν το εικοσάλεπτο. Δοκίμασε να της κάνεις «κούκου» από τέσσερις διαφορετικές πλευρές -όπως οι Ισπανοί- και δώσε έμφαση στο συναισθηματικό κομμάτι, γιατί αυτό θα σε αναδείξει νικητή. Να θυμάσαι τα λόγια του Τσιάκου: «Η σεξουαλική κορύφωση αποτελεί ένα “μοίρασμα” της αμοιβαίας απόλαυσης. Στην περίπτωση όμως που υπάρχουν “τυφλά σημεία” στη σχέση, όπως ντροπή σχετικά με ορισμένες επιθυμίες και συστολή στη συναισθηματική έκφραση, τότε η σεξουαλική πράξη εφαρμόζεται μερικώς και “μαζεμένα”, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται η επίτευξη του οργασμού. Γι’ αυτό δημιούργησε ένα σέξι κλίμα καθώς τη χαϊδεύεις και ακολούθησε τη συμβουλή της Cox: «Κάν’ τη να νιώθει και όχι να σκέφτεται». Ετσι θα χαλαρώσει περισσότερο. Για καλύτερη απόδοση και των δύο, ντοπαριστείτε φυσικά βάζοντας στη διατροφή σας στρείδια και σοκολάτα. Είναι αυτά που, σύμφωνα με την Ελενα Παραβάντη, κλινική διαιτολόγο και υπεύθυνη θεμάτων διατροφής του MH, λειτουργούν διεγερτικά, ενώ εντείνουν την επιθυμία και σε σένα και σε εκείνη.   

Oι αριθμοί
138 φορές είναι ο ετήσιος μέσος όρος σου
42,34% το ποσοστό αυτών που τη φέρνουν κάθε φορά σε οργασμό
21,7 λεπτά διαρκεί το σεξ από τα προκαταρκτικά έως στην κορύφωση
3,83 στάσεις αλλάζεις κατά μέσο όρο στη διάρκεια του σεξ 

3. Πειραματικό σχολείο
Το σκονάκι: Η ρουτίνα δεν φαίνεται να χτυπάει την πόρτα της κρεβατοκάμαράς σου. Με ποσοστά πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο στις σεξουαλικές αναζητήσεις αποδεικνύεις ακόμα μία φορά ότι είσαι ανήσυχο πνεύμα. Δανοί, Ελβετοί και Αυστριακοί είναι καλύτερα διαβασμένοι από σένα, αλλά μη μασάς. Εσύ μετά τους Τούρκους, που εκτός από το όνομα (βλ. οθωμανική αυτοκρατορία) έχουν και τη χάρη, ξέρεις καλύτερα τον πίσω δρόμο.

Αν, παρόλα αυτά, σε προβληματίζει μια συγκράτηση που υπάρχει από τη μεριά της και η διστακτικότητά της να βάλει κι άλλους στο παιχνίδι, θυμήσου τα λόγια του Κοριτσιού της Διπλανής Πόρτας του MH: «Πολλές διστάζουν να ζητήσουν αυτό που θέλουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει κιόλας ότι είναι αρνητικές στο να δοκιμάσουν καινούργια πράγματα». Μην περιμένεις με το που σε γνωρίσει να ντυθεί Ιουλιέτα και να σε ικετέψει να την πιάσεις από το μαλλί και να ορμήξεις για να δεις τη θέα από το μπαλκόνι της. Εξάλλου το λέει και η Cox και δεν σου αφήνει περιθώριο για αμφιβολίες: «Το μοίρασμα φαντασιώσεων εμπεριέχει ρίσκο και όταν αυτές περιλαμβάνουν βιασμούς, μαστίγια, κ.λπ., χρησιμεύουν περισσότερο σαν “καύσιμο” για τη φαντασία παρά σαν πραγματικό σενάριο».

Η λύσηΓια να κάνεις το αρνάκι σκύλα χρειάζεται υπομονή και σχέδιο δράσης. Να είσαι σίγουρος ότι δεν θα χαρεί όταν μάθει ότι κάθε φορά που τη βλέπεις στο Hondos Center με τις φίλες της εύχεσαι να κλείδωναν τις πόρτες και να σου έκαναν δώρο μία «περιποίηση σώματος» κι εκείνες και όλες οι πωλήτριες μαζί. Γι’ αυτό δείξε σύνεση και πήγαινε με τα νερά της. Ξεκίνα με εσώρουχα για δώρο γενεθλίων και σιγά σιγά μάθε της το παιχνίδι: χάδια εκείνη, άγγιγμα με φτερά εσύ. Λούτρινα ζωάκια εκείνη, παπάκι-δονητή εσύ. Το παν είναι να μη νιώσει ότι την πιέζεις ή τη χρησιμοποιείς, αλλά να τη φτάσεις στο σημείο να ζητεί από μόνη της.

Ακόμα όμως και στην περίπτωση που τη βρεις «ανοιχτή» σε κάθε ενδεχόμενο, πρέπει να προσέξεις να μην ξεφύγει και πολύ η κατάσταση. Γιατί πρέπει να ξέρεις ότι από την επόμενη κιόλας ημέρα τα δεδομένα της σχέσης σας θα έχουν αλλάξει και ίσως -πρώτος εσύ- να μην το θες αυτό. Σε προειδοποιεί και ο σεξοθεραπευτής και συγγραφέας του She Comes First, Ian Kerner: «Η πραγματικότητα πολύ συχνά αφήνει τα ζευγάρια με μια περίεργη αίσθηση -τύπου hangover- που γίνεται αντιληπτή το άλλο πρωί». Ομως μην παραμυθιάζεσαι, δεν θα έχεις και πολλές ευκαιρίες να πρωταγωνιστήσεις στο πιο βρώμικο σενάριο της φαντασίας σου. Οπότε αν πιάσεις την «καλή», βούτα την και δώσ’ της να καταλάβει. Μην ξεχάσεις όμως να πάρεις κάνα αναμνηστικό και για τα φιλαράκια σου. Σου τα έχουν ετοιμάσει όλα. Μόνο το Rec θα πατήσεις εσύ.   

Oι αριθμοί
55% το ποσοστό αυτών που έχουν κάνει πρωκτικό σεξ 
40% ποσοστό αυτών που ψάχνονται διαρκώς για καινούργιες ιδέες 
31% το ποσοστό αυτών που έχουν εντάξει στο παιχνίδι μπάλες, μάσκες, δέσιμο
14,11% το ποσοστό αυτών που έχουν πάει συγχρόνως με περισσότερες από μία γυναίκες

4. Γερές βάσεις 
Το σκονάκι: Με τους στόχους δεν τα πήγαινες ποτέ καλά, εκτός κι αν επρόκειτο για darts. Αν όμως σου απαγόρευαν κάτι, η ζωή σου αποκτούσε αμέσως νόημα: να γευτείς το απαγορευμένο. Μόλις λοιπόν μπαίνεις σε σχέση κινητοποιείται ο εσωτερικός μηχανισμός, που σου λέει να τρέξεις για να ξεφύγεις. Μάλλον όμως η καλή σου τον θέλει τον Γερμανό της, που με ποσοστό 62% έρχεται πρώτος και αποδεικνύει ότι, αν μπει σε σχέση, δύσκολα αναζητά άλλη αγκαλιά.

Η λύση
Ο.Κ., δεν θα σου πω να βάλεις παρωπίδες για να μη λοξοδρομήσεις. Πρέπει όμως να σκεφτείς τα λόγια του Τσιάκου: «Βασικό συστατικό μίας ζωντανής σχέσης είναι η συχνή ενασχόληση με τις ανάγκες του συντρόφου, η καλλιέργεια ερωτικού κλίματος και καθημερινά πράγματα που τονώνουν τη σχέση». Ετσι θα βγείτε κερδισμένοι και οι δύο, συναισθηματικά και σεξουαλικά. Γιατί όσο πιο οικεία νιώσει μαζί σου τόσο πιο εύκολα θα σε εμπιστεύεται ως συνοδηγό σε ριψοκίνδυνες διαδρομές.

Αν το συναισθηματικό κομμάτι σού φαίνεται δύσκολο, ξεκίνα από το υλικό. Καλό είναι πού και πού να της προσφέρεις κάνα δωράκι. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύεις πολλά, αρκεί μόνο να της δείχνεις ότι τη σκέφτεσαι. Δείξ’ της ότι αξίζει το καλύτερο. Ο Τσιάκος αποκαλύπτει ότι πολλές από τις γυναίκες που τον επισκέπτονται εκφράζουν τη σκέψη ότι «ένας τσιγκούνης στα λεφτά, πιθανότατα θα είναι και τσιγκούνης στα συναισθήματα».
 
Oι αριθμοί

36% το ποσοστό αυτών που δεν έχουν κερατώσει ποτέ κάποια γυναίκα (κάνοντας σεξ)
31% το ποσοστό αυτών που θα πλήρωναν οτιδήποτε για να κάνουν εκείνη ευτυχισμένη
15% το ποσοστό αυτών που δεν έχουν κάνει εξωσυζυγική σχέση (σε γάμο)

5. Ενισχυτική διδασκαλία 
Το σκονάκι:
Από μικρός τα κατάφερνες καλύτερα στις εξωσχολικές δραστηριότητες. Ομως αυτήν τη φορά με το 31% να έχει «αγοράσει» σεξ μπήκες στο Top-5 των καλύτερων μαθητών ξεπερνώντας τον παγκόσμιο μέσο όρο κατά 10 μονάδες. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ισως είναι η απίστευτη ηδονή που σου δημιουργεί ο φόβος για το άγνωστο ή απλώς η ανάγκη σου να ασχοληθεί κάποια αποκλειστικά με τη δική σου ικανοποίηση. Σίγουρα πάντως ικανοποιείται η φιλομάθεια που σε χαρακτηρίζει σ’ αυτόν τον τομέα και η οποία αποδεικνύεται και από το 15,46% αυτών που επιλέγουν να κάνουν καθημερινά ιδιαίτερα στο σπίτι με οπτικοακουστικό υλικό.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι και στις δύο περιπτώσεις είναι ότι οι πολλές ώρες στο φροντιστήριο θα σε κάνουν να το σιχαθείς το μάθημα. Επειτα θα έρθει το άγχος και η ανασφάλεια και λίγο αργότερα η αδυναμία αυτοσυγκέντρωσης και η χαμηλή απόδοση. Οπως λέει και η Πεδιαδίτη: «Τις περισσότερες φορές το πρόβλημα της στυτικής δυσλειτουργίας είναι το στρες της αποτυχίας. Αγχώνεσαι αν θα τα καταφέρεις ή όχι και από τη στιγμή που το βάζεις στο μυαλό σου, δεν μπορείς με τίποτα να σκληρύνεις». Αν, στο μεταξύ, το ‘χεις ρίξει περισσότερο στο σόλο παιχνίδι, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Η Πεδιαδίτη λέει ότι «όσο δεν αυτοεξαντλείσαι, σε βοηθά να έχεις καλύτερες επιδόσεις και είναι και μεγάλη ευχαρίστηση». Ο Τσιάκος συμπληρώνει ότι «ο αυνανισμός γίνεται πρόβλημα όταν κυριαρχεί έναντι της φυσιολογικής σεξουαλικής πράξης μαζί της».

Η  λύση
Λέξη-κλειδί στην εκφώνηση της άσκησης φαίνεται να είναι η «ένταξη» αυτών των συμπεριφορών στην κοινή σεξουαλική ζωή σας. Αντί να τεστάρεις μόνος σου τις αντοχές σου, προσκάλεσέ τη σε ανοιχτό διαγωνισμό. Εκεί θα έχεις την ευκαιρία να μελετήσεις εις βάθος τη δική της τεχνική και να την εφαρμόσεις με 100% επιτυχία αργότερα. Το ίδιο ισχύει και με το πορνό: αν βάλεις κι εκείνη στο παιχνίδι, παύει να είναι ένας τρόπος δικής σου εκτόνωσης και μετατρέπεται, σύμφωνα με τα λόγια του Τσιάκου, σε «βοηθητικό εργαλείο» για την έξαψη της φαντασίας και των δυο σας. Δεν είναι ανάγκη να της έχεις δώσει πρόσκληση με τις ώρες προβολής. Ασ’ το να συμβεί φυσικά και λίγο στην πλάκα κάποιο βράδυ που θα ‘χετε αράξει στο σπίτι. Μη σε πιάνει πανικός αν δεν μπορέσεις να της δείξεις τη «σκληρή πλευρά» σου. Είναι από το άγχος και πραγματικά συμβαίνει στον καθένα και προξενεί πάντα αμηχανία. Εσύ φρόντισε, καλού-κακού, να ακολουθείς τις συμβουλές της Ελένας Παραβάντη, μπας και τη γλιτώσεις. Απόφυγε τα κορεσμένα λιπαρά και τις πολλές κρέμες που σε βάζουν σε λήθαργο και δυσκολεύουν τον οργασμό σου και βάλε στη διατροφή σου τα γαλακτοκομικά, που παρέχουν στους μυς, συμπεριλαμβανομένων κι αυτών που ελέγχουν τον οργασμό, το ασβέστιο που χρειάζονται για να κάνουν συσπάσεις και συστολές.

Oι αριθμοί
31%το ποσοστό αυτών που πλήρωσαν για σεξ
15,46% το ποσοστό που βλέπει καθημερινά πορνό
7,33% το ποσοστό αυτών που έχουν πάρει κάποια στιγμή χάπι τύπου Viagra
4,5 φορές την εβδομάδα αυνανίζεται κατά μέσο όρο ο Ελληνας

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού