Mεγάλος, Μικρός, Junior, Γίγαντας, Ηρακλής, Little John, Tίγρης…

Category: Sex

Όπως κι αν το φωνάζεις, το πέος λειτουργεί με κοινούς κώδικες κι έχει τους δικούς του μύθους. Μάθε την επιστημονική αλήθεια για να τους καταρρίψεις και βγάλε από το κεφάλι του κάθε περιττή σκέψη.

Όλα τα πέη είναι ίδια;

Οχι, όχι, όχι. Υπάρχουν δύο τύποι τσίου: το ένα είδος διαστέλλεται και μακραίνει όταν διεγείρεται (είναι ο λεγόμενος grow-man). Το άλλος είδος φαίνεται μεγάλο σχεδόν πάντα, αλλά δεν μεγαλώνει πολύ περισσότερο όταν διεγείρεται (είναι ο show-man). Συγκεκριμένα, εργαστηριακές έρευνες των διάσημων σεξολόγων Μάστερς και Τζόνσον απέδειξαν ότι πέη με μήκος 7,5-9 εκατοστά σε κατάσταση ηρεμίας κέρδιζαν γύρω στους 7,5-8 πόντους σε στύση διπλασιάζοντας σχεδόν το μήκος τους. Απεναντίας, τα μεγαλύτερα πέη, που είχαν μήκος 10-11,5 εκατοστά σε χαλάρωση, έπαιρναν μόνο 7-7,5 πόντους κατά τη στύση.

Γιατί χάνεις υγρά στα προκαταρκτικά;

Όταν είσαι ερεθισμένος, οι αδένες του Cowper (βρίσκονται στη βάση του πέους) παράγουν ένα υγρό το οποίο λιπαίνει την ουρήθρα, έτσι ώστε το σπέρμα να μπορέσει να εκτιναχθεί με την άνεσή του. Οσο περισσότερο παραμένεις σε στύση τόσο περισσότερο υγρό παράγεται, το οποίο, μάλιστα, περιέχει και σπέρμα.

Ποια είδη στύσεων υπάρχουν;

Σύμφωνα με τον Θάνο Ασκητή υπάρχει η ψυχογενής (ύστερα από οπτική, ακουστική ή και άλλη διέγερση), η αντανακλαστική (ύστερα από απτικό ερεθισμό των γεννητικών οργάνων) και η νυχτερινή (στύσεις που εμφανίζονται κατά τη REM φάση του ύπνου). Κι εσύ που νόμιζες ότι είναι μόνο μία.

Υπάρχει κάποια καινούργια μέθοδος για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας;

Ερευνητική ομάδα του Κολεγίου Ιατρικής Αλμπερτ Αϊνστάιν έκανε σε εννέα άνδρες με στυτική δυσλειτουργία ένεση στο πέος. Επρόκειτο για δομή DNA, που περιείχε ένα γονίδιο υπομονάδας ενός διαύλου καλίου (hMaxi-K). Οι άντρες χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες και τους χορηγήθηκαν δόσεις των 500, 1.000 ή 5.000 mg hMaxi-K. Τα ευρήματα από ζωικά πειράματα έχουν δείξει ότι η αυξημένη έκφραση του συγκεκριμένου γονιδίου μπορεί να βελτιώσει τη χαλάρωση των μαλακών μυών και να αποκαταστήσει τη στυτική λειτουργία.

Γιατί το πέος σου μαζεύει το χειμώνα;

Πρόκειται για μηχανισμό προστασίας. Οταν κάνει κρύο και η θερμοκρασία πέφτει απότομα, οι όρχεις σου μαζεύονται σαν σταφίδα τον Αύγουστο. Οι μύες στη σπερματική περιοχή τραβούν απότομα τους όρχεις χωρίς να τους πονέσουν και ακολουθεί το πέος. «Οι υποδοχείς στο οσχεϊκό δέρμα ελέγχουν την κυκλοφορία του αίματος και είναι ευαίσθητοι στις θερμοκρασίες του περιβάλλοντος» λέει ο δρ Levine, διευθυντής ενός σεξουαλικού προγράμματος για την ανδρική γονιμότητα στο Luke’s Medical Center στο Σικάγο. Το αίμα μετακινείται σε πιο ζωτικά όργανα. Αν, λοιπόν, έρθεις ποτέ σε δύσκολη θέση (ξέρεις, θέλει να σου κάνει στοματικό σεξ σε μια χιονισμένη βουνοπλαγιά) εξήγησέ της τι ακριβώς συμβαίνει.

Η ηλιοθεραπεία κάνει καλό στα γεννητικά όργανα;

Εντάξει, δεν λέμε και να το κάψεις, αλλά, ναι, ο ήλιος κάνει καλό. Οι ακτίνες του ήλιου ανεβάζουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης μέχρι και 20%, γι’ αυτό και οι μεσογειακοί, οι μελαχρινοί και οι μαύροι άντρες έχουν καλύτερη στύση – και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Σε τι χρησιμεύουν οι όρχεις;

Εκτός από το γνωστό (σε κάνουν μπαμπά), οι όρχεις των ανδρών μπορεί να διαθέτουν αστείρευτη ποσότητα βλαστοκυττάρων, τα οποία πιθανό να αποδειχθούν πολύ χρήσιμα στην αντιμετώπιση ασθενειών και τραυμάτων, επισημαίνουν ερευνητές από τη Γερμανία. Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Γκότινγκεν απομόνωσαν με επιτυχία ένα νέο είδος βλαστοκυττάρων από τους όρχεις ενήλικων ποντικιών και διαπίστωσαν ότι αυτά μπορούν να αναπτυχθούν σε διάφορους τύπους ιστών. Πρόκειται για ανακάλυψη που μπορεί να αντικαταστήσει ακόμα και τη χρήση των εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων για θεραπευτικούς σκοπούς. Αν τα αποτελέσματα της έρευνας επιβεβαιωθούν και στους ανθρώπους, τότε ίσως καταστεί πιθανό να συλλέγονται από τους όρχεις τα συγκεκριμένα βλαστοκύτταρα και να αναπτύσσονται σε ειδικούς ιστούς για τη θεραπεία ασθενειών όπως ο διαβήτης, η νόσος του Πάρκινσον και η παράλυση.

Μπορεί να αλλάξει η θέση των όρχεων;

Ναι, ανάλογα με την ένταση της σεξουαλικής διέγερσης του άντρα, τα συναισθήματά του και τη θερμοκρασία του οσχέου, οι όρχεις μπορούν να κάνουν και καμιά βόλτα λίγο παραδίπλα ή παραπάνω.

Γιατί ενώ στοχεύεις κέντρο, εκείνο επιμένει αριστερά;

Αν αυτό συμβαίνει το πρωί ή μετά από σεξ, δεν πειράζει. Το πιο πιθανό είναι ότι κάτι φράζει την έξοδο των ούρων (υπολείμματα σπέρματος ή αποξηραμένη βλέννη) και διακόπτει την κανονική ροή τους. Αν όμως κάθε φορά αποκλίνεις 90° από το στόχο σου (την τουαλέτα) καλό είναι να δεις κάποιον ουρολόγο – ίσως υπάρχει πρόβλημα στην ουρήθρα σου.

Αν δεν κουράζω πολύ το εργαλείο μου, θα κρατήσει περισσότερο;

Λυπάμαι, αγαπημένε μου ασκητή, αλλά μάλλον πρέπει να βγάλεις τα άπλυτα ρούχα και να ξαναγίνεις άνθρωπος. Οι άνδρες που απέχουν από το σεξ πιστεύοντας ότι ενισχύουν την ποιότητα του σπέρματος και πως αυξάνουν τις πιθανότητες απόκτηση απογόνων, ίσως τελικά κάνουν λάθος, σύμφωνα με ισραηλινή μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής κι Εμβρυολογίας. Ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σορόκα μελέτησε 1.800 δείγματα σπέρματος από 900 άνδρες και διαπίστωσε ότι η αποχή μίας ημέρας από το σεξ είναι πιο αποτελεσματική.

Γιατί οι πορνοστάρ έχουν ένα T-bone ανάμεσα στα πόδια τους;

Οπως θα έλεγε και μία TV-persona που σέβεται τον εαυτό της: η τηλεόραση παχαίνει και ψηλώνει. «Οι αστέρες του πορνό δουλεύουν το εργαλείο τους μπροστά στην κάμερα, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι 3-4 πόντοι τους χαρίζονται από το φακό του σκηνοθέτη» μας ενημερώνει ο δρ Reuben, συγγραφέας του Everything You Always Wanted to Know about Sex but Were Afraid to Ask. Επίσης, οι τύποι σαν τον Ρόκο Σιφρέντι περιποιούνται την εκεί περιοχή κάνοντας trimming στις τρίχες τους και χρησιμοποιούν και μεγεθυντές πέους, που αιματώνουν το όργανό τους κάνοντάς το προσωρινά να δείχνει πιο μεγάλο (άχρηστους τους βγάλαμε τους ανθρώπους). «Εκτιμώ ότι το πέος ενός πορνοστάρ είναι 30% μικρότερο απ’ ό,τι φαίνεται» υποστηρίζει ο δρ Reuben.

Ποιος είναι ο Νο 1 καθημερινός κίνδυνος με τον οποίο έρχεται αντιμέτωπο το πέος μου;

Το τσιγάρο. Σύμφωνα με τους μελετητές, η κακή αυτή συνήθεια μπορεί να σου κόψει περίπου ένα εκατοστό από τη χάρη σου. Οι στύσεις έχουν να κάνουν με την καλή κυκλοφορία του αίματος και η νικοτίνη μόνο σε αυτό δεν βοηθά. Οπότε ακόμα κι αν δεν σε ενδιαφέρουν τα πνευμόνια σου ή ότι μπορεί και να πεθάνεις νέος, σκέψου λίγο αυτόν τον μπαγασάκο ανάμεσα στα πόδια σου.

Μπορεί το πέος μου να είναι σφριγηλό και υγιέστατο για μια ζωή;

Την ίδια ακριβώς απορία είχε και η Μάγκι Πάλεϊ, συγγραφέας του Βιβλίου του Πέους, και είπε να ρωτήσει τον Ρίτσι Ριτς, ένα διάσημο ζιγκολό της Νέας Υόρκης. Η απάντηση που πήρε ήταν πολύ υπεύθυνη: «Ακολουθώ δίαιτα με πολλές πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λίγα λιπαρά, κόκκινο κρέας, κοτόπουλο και ψάρι». Η λήψη πρωτεϊνών ανεβάζει τα επίπεδα τεστοστερόνης κι ενώ δεν αυξάνει την ποσότητα του σπέρματος, οι εκσπερματώσεις είναι πιο ισχυρές.

Είναι δυνατό να μην πέφτει με τίποτα;

Κι όμως, υπάρχει μία πιθανότητα στις 40.000. Η κατάσταση ονομάζεται ιατρικά «πριαπισμός» και όσο κι αν ακούγεται ελκυστική (ένα πέος-Duracell) πάμε στοίχημα ότι δεν θα ήθελες να σου συμβεί. Αν όμως το θέλεις τόσο πολύ και τελικά σου τύχει, μην κάτσεις και το καμαρώνεις με το στόμα ανοιχτό. Τρέξε στο γιατρό σου.

Οι ωραίοι άντρες έχουν καλύτερο σπέρμα;

Ακου να δεις (δεν ξέρω πώς θα το κάνεις αυτό ακριβώς): Ισπανοί ερευνητές έδειξαν σε γυναίκες κάποιους άντρες που είχαν καλό σπέρμα, μέτριο και άθλιο και τους ζήτησαν να διαλέξουν τους πιο όμορφους. Αυτές με τη σειρά τους διάλεξαν όσους είχαν το καλύτερο, δηλαδή τους πιο ωραίους. Οπότε, ναι, οι ωραίοι άντρες έχουν και καλύτερο σπέρμα.

Υπάρχει γυμναστική για το πέος;

Φυσικά και υπάρχει και μάθε ότι είναι και χρήσιμη, αφού με τα χρόνια η κυκλοφορία αίματος στο διογκούμενο σώμα πάσχει. Ιδού η γυμναστική για το μυ του μηρού: 15 λεπτά ζέσταμα, 30 δευτερόλεπτα στάσιμο τρέξιμο με τα γόνατα ψηλά και μετά 3 λεπτά πιο αργό τρέξιμο. Κάνε 5 επαναλήψεις.

Γιατί η τελευταία σταγόνα πέφτει πάντα μέσα;

Δεν φταις εσύ, είναι θέμα του κατασκευαστή. Για να σου το πούμε με απλά λόγια, ο σφιγκτήρας μυς, ο οποίος κλείνει την ουρήθρα, εντοπίζεται μερικά εκατοστά πάνω από την άκρη του πέους. Ετσι, πάντα υπάρχουν μερικές σταγόνες ούρων που θα μείνουν κατά μήκος του. Οσο κι αν τον τινάξεις, δεν θα καταφέρεις και πολλά, οπότε άσ’ τον ήσυχο.

Ποιο είναι το φυσιολογικό μέγεθος του πέους κατά τη στύση;

Αυτό κι αν είναι αίνιγμα, ούτε η Σφίγγα τέτοια χάρη. Εχουμε και λέμε, λοιπόν, ότι, σύμφωνα με το Ελληνικό Σεξολογικό Ινστιτούτο, φυσιολογικό θεωρείται το πέος που έχει μέγεθος κατά την πλήρη στύση από 12-16 εκατοστά. Αν βέβαια η στύση δεν είναι πλήρης, τότε είναι πιθανό να βγάλεις λάθος συμπεράσματα για την αφεντιά σου. Και δεν πρέπει.

Γιατί οι όρχεις γίνονται μπλε μετά από αρκετές ώρες προκαταρκτικών;

Καταρχήν, σιγουρέψου ότι παίζεις με αληθινή γυναίκα και όχι με τη Στρουμφίτα. Κι επειδή φανταζόμαστε ότι θα γελάσατε πολύ με το αστείο μας, ας σοβαρευτούμε. Στην πραγματικότητα δεν είναι μπλε οι όρχεις σου, αλλά το δέρμα του οσχέου. Οταν διεγείρεσαι, το αίμα δεν ρέει άφθονο μόνο μες στο πέος, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή. Οσο περισσότερη ώρα είσαι ερεθισμένος τόσο περισσότερη ώρα το αίμα μένει εκεί. Το νέο αίμα είναι κόκκινο, αλλά το παλιό, το οποίο περιέχει λιγότερο οξυγόνο, είναι μπλε και γι’ αυτόν το λόγο οι όρχεις σου φαίνονται να έχουν πιο πολύ γαλάζιο αίμα κι από το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Δεν σου έχει συμβεί κάτι για να τρέχεις πανικόβλητος στα επείγοντα περιστατικά. Αν όμως το φαινόμενο δεν λέει να περάσει, καλό είναι να επισκεφθείς ένα γιατρό ή να βρεις κάλτσες να ταιριάξεις – καλύτερα προτίμησε το γιατρό.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού