Συνέχισε να μας… γράφεις, να μας ρωτάς, να μας γκρινιάζεις

Category: General

Καλημέρα!

Κάθε μέρα η πρώτη μου κίνηση εδώ είναι αυτή που τείνει να γίνει δεύτερη φύση: η συνήθεια, πριν από οτιδήποτε άλλο, να ανοίγω τον υπολογιστή και να τσεκάρω τα e-mail μου. Όχι μόνο τα προσωπικά-επαγγελματικά, αλλά και αυτά που έρχονται από εσάς. Τις ερωτήσεις, παρατηρήσεις, υποδείξεις σας, οτιδήποτε τέλος πάντως μας γράφετε και αποδεικνύει ότι δεν μας… γράφετε. Και επειδή δεν θέλω να νομίζετε ότι σας «γράφουμε» εμείς, να εξηγήσουμε ορισμένα θέματα, ακριβώς επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους και μπλα μπλα μπλα…

Λοιπόν, το κυριότερο είναι ότι κάποιοι φίλοι αναγνώστες ή (και) χρήστες παραλείπουν να διαβάσουν αυτό που πρώτο πρέπει να βλέπουν όταν μπαίνουν στη φόρμα των ερωτήσεων και το οποίο λέει: «Αν έχεις μια ερώτηση που αφορά ΣΕΞ, ΣΧΕΣΕΙΣ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ, ΔΙΑΙΤΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΤΑΞΙΔΙ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, ΣΤΥΛ ή έχεις κάποιο τεχνικό πρόβλημα με το Site, Ρώτα τους ειδικούς μας γράφοντας το μήνυμά σου στην παρακάτω φόρμα.

Λόγω του μεγάλου όγκου e-mail που λαμβάνουμε καθημερινά, δεν μπορούμε να απαντάμε προσωπικά σε όλα τα μηνύματα. Επιλεκτικά θα δίνουμε απαντήσεις κάθε μήνα μέσα από τις στήλες του περιοδικού». Το ίδιο μήνυμα υπάρχει και στη στήλη «Ρώτα το Men’s Health», στο περιοδικό. Νομίζω ότι ο καθένας λογικός από εμάς καταλαβαίνει γιατί είναι αδύνατο να απαντούμε σε όλα τα -δεκάδες- e-mail, φαξ, επιστολές με ερωτήσεις που δεχόμαστε καθημερινά (κάνετε έναν πολλαπλασιασμό να δείτε πόσα βγαίνουν τον μήνα).

Καταλαβαίνετε επίσης ότι το Men’s Health δεν είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα ούτε ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος «ζει» με δωρεές χορηγών και κρατικά κονδύλια. Ακόμη και να ήταν, δηλαδή, θα απαιτούνταν πολλά δισεκατομμύρια για να «στήσει» έναν μηχανισμό που θα έκανε αυτή τη δουλειά – να απαντάει δηλαδή σε κάθε μήνυμα και, μάλιστα, άμεσα.

Διότι το έχουμε και αυτό (ευτυχώς οι περιπτώσεις είναι ελάχιστες): κάποιος να ρωτάει κάτι για ένα πρόβλημά του, να το επιλέγουμε (και θα σας πω παρακάτω με τι κριτήρια επιλέγουμε), να προωθείται προς απάντηση και… πριν αλέκτορα φωνήσαι, να μας κράζει επειδή δεν του απαντήσαμε. Πάταξον μεν, άκουσον δε.

Κατ’ αρχάς, σε καμία περίπτωση η απάντηση/συμβουλή που θα σου δώσουμε (ΟΚ, αν σου δώσουμε…), δεν υποκαθιστά τον γιατρό/ειδικό που ΠΡΕΠΕΙ να επισκεφτείς αν νομίζεις ότι αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα. Ναι μεν θα σου απαντήσει εκ μέρους του Men’s Health γιατρός/ειδικός, αλλά καλό θα είναι στο μεταξύ να το έχεις ψάξει πρώτος. Και, πάντως, να το ψάξεις μετά. Εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά πολλούς από εμάς.

Ειδικά σε θέματα που έχουν να κάνουν με τον ανδρισμό μας (είτε οργανικά είτε ψυχολογικά), αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι να καταφύγουμε σε γιατρό. Είτε γιατί δεν ξέρουμε σε τι και ποιον γιατρό να πάμε είτε γιατί το θέμα είναι ταμπού.

Στην πρώτη περίπτωση ισχύει το «Ρωτώντας κανείς πάει στην πόλη». Ρώτα. Ποιον; Έναν φίλο σου. Τους γονείς σου. Το Men’s Health (παρότι αν το διαβάσεις μια φορά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταλάβεις σε ποια ειδικότητα γιατρού αντιστοιχεί το πρόβλημά σου). Αν πάλι δεν θέλεις να το κοινοποιήσεις, ρώτησε έναν οποιονδήποτε γιατρό – θα σου πει πού να πας. Στη δεύτερη περίπτωση πρέπει να σκεφτείς αν αξίζει τον κόπο να ρισκάρεις.

Ασ’ το, δεν αξίζει. Και αν είναι ταμπού για σένα να πας σε γιατρό επειδή κάτι «περίεργο» έβγαλες ή αισθάνθηκες εκεί κάτω, σκέψου γιατί δεν είναι για τις γυναίκες; Και όπως υπάρχει ο γυναικολόγος, ξέρεις, υπάρχει και ο ανδρολόγος…

Να είσαι πάντως σίγουρός ότι εμείς θα προσπαθήσουμε σε μεγάλο βαθμό να σε καλύψουμε, αλλά και να σε οδηγήσουμε να βρεις τη λύση. Αλλωστε, κάποιες από τις ερωτήσεις είναι κοινές, άλλες γίνονται «ομάδα» – και όσο περισσότερες για το ίδιο θέμα έχουμε, τόσο πιο… σίγουρο είναι ότι θα απαντηθεί στο επόμενο τεύχος. Και αν, πολλές φορές, δεν βρίσκεις την ερώτησή σου και το όνομά σου στο περιοδικό, για ψάξε λίγο καλύτερα.

Μπορεί να έχει γίνει ολόκληρο θέμα. Μπορεί πάλι να έγινε σε αμέσως προηγούμενο τεύχος, μπορεί να το βρεις στο site (στατιστικά, οι μισές περίπου από τις ερωτήσεις που λαμβάνουμε, έχουν ήδη, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο απαντηθεί – αλλά στην ανάγκη θα ξαναπαντηθούν!). Ισως να προγραμματίζεται ήδη η απάντηση για ένα επόμενο τεύχος. Αλλά και εντελώς ξεχωριστή περίπτωση να είσαι (ως… ερώτηση, έτσι), αν κρίνουμε ότι είναι SOS, θα την προτάξουμε προς απάντηση.

Σε κάθε περίπτωση να ξέρεις ότι ΔΕΝ σε αγνοούμε. Το αντίθετο. Δεν θα κάναμε αυτή την επένδυση (οι περισσότεροι μάλλον ξέρετε τι κοστίζει στην εταιρεία αυτό που τώρα χρησιμοποιείτε) αν δεν υπολογίζαμε σε εσένα. Δεν θα εκδίδαμε αυτό το περιοδικό χωρίς εσένα. Οπως έχω ξαναγράψει, εσύ σε μεγάλο βαθμό καθορίζεις την ύλη του Men’s Health. Και αυτή η διαδραστικότητα είναι κάτι που επιδιώκουμε, αφού προφανώς εκεί οφείλεται η διαφορετικότητα και, εν τέλει, η επιτυχία του περιοδικού.

Γι’ αυτό, αν θέλεις και εσύ να γίνουμε καλύτεροι, συνέχισε να μας… γράφεις, να μας ρωτάς, να μας γκρινιάζεις. Ετσι σε θέλουμε!

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού