Γιώργο Τσαπρούνης τα μυστικά που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις τη σημερινή εποχή

Category: Best Life

Είναι διευθυντής επικοινωνίας στην ΤΙΜ, εταιρεία με αντικείμενο την (τηλε) επικοινωνία, άρα για τον Γιώργο Τσαπρούνη αυτό που πολλοί από εμάς αποζητούμε σε κάθε τομέα της ζωής είναι η ίδια του η ζωή. Ο Θάνος Λάμπρου του αποσπά τα μυστικά, που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις σε αυτό που χαρακτηρίζει τη σημερινή εποχή: την επικοινωνία.

Η ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Το κομμάτι της προσωπικής συζήτησης σε μια επαγγελματική συνέντευξη είναι πάρα πολύ σημαντικό. Πολλές φορές είναι πιο σημαντικό από ένα πλούσιο βιογραφικό ή από κάποια επαγγελματικά προσόντα. Αυτό που με κερδίζει σε έναν άνθρωπο είναι η εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Αυτό δεν είναι σύνηθες, όταν σου το βγάζει όμως ο άλλος είναι μεγάλο ατού για τον ίδιο. Να αποπνέει δηλαδή αυτοπεποίθηση για τη συγκεκριμένη δουλειά που ζητά.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ… ΠΡΩΤΗ.

Να είσαι ο εαυτός σου. Να μην προσπαθείς να μπεις σε ένα καλούπι που δεν σου ταιριάζει. Αυτή η αμεσότητα είναι η καλύτερη εντύπωση που μπορείς να δώσεις. Είναι αυτή που σπάει τα τείχη μερικές φορές.

ΠΟΝΤΑΡΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΟ… ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΣΟΥ.

Η εποχή της τεχνολογίας -όπως την είχαμε γνωρίσει- έχει τελειώσει. Τώρα είναι η εποχή του ανθρώπου. Ακόμα και αν έχεις την καλύτερη μηχανή στη διάθεσή σου, αν δεν υπάρχει ο ανθρώπινος παράγοντας να τα βάλει όλα σε σωστή λειτουργία, αλλά και να διαχειριστεί σωστά και τους υπόλοιπους συνεργάτες του, τότε δεν έχεις τίποτα. Γι’ αυτό και βλέπουμε σε παγκόσμιο επίπεδο επιτυχημένους μάνατζερ -που δεν έχουν καμία σχέση με το αντικείμενο- να διαπρέπουν επειδή έχουν το χάρισμα να διαχειρίζονται τον ανθρώπινο πόρο.

ΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΟΥ.

Να προσπαθείς να τους ανεβάσεις την αυτοπεποίθηση, να τους δώσεις πρωτοβουλίες, να τους βάλεις ψηλά στις ευθύνες που έχουν, τόσο στη δουλειά όσο και στον εαυτό τους, γιατί μέσα από την εργασία κάποιος μπορεί να μάθει πράγματα που θα τα χρησιμοποιήσει προς όφελός του. Ακόμα και από τις δυσκολότερες καταστάσεις μπορούμε να πάρουμε σημαντικές γνώσεις. Αυτό βοηθάει ώστε να μη βλέπουμε τη δουλειά μας διαχειριστικά, να τη βλέπουμε με μεγαλύτερη φαντασία.

ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΤΙΜΟ.

Δεν συμφωνώ ότι ακόμα και η κακή δημοσιότητα είναι καλή δημοσιότητα. Αυτή είναι καθαρά αμερικανική θεωρία. Πιστεύω ότι η Ευρώπη έχει άλλη κουλτούρα, άλλες ευαισθησίες και σίγουρα αν το λογότυπο μιας εταιρείας συνδεθεί με κάτι δυσάρεστο, δεν είναι ό,τι καλύτερο. Η εταιρεία μας, για παράδειγμα, δεν είχε άμεση εμπλοκή με το γεγονός της πρόσφατης λεωφοροπειρατείας, το λογότυπό της όμως ήταν εκεί, στο λεωφορείο – και ήταν στους δέκτες επί ώρες και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού