Πώς να επιλέξετε ένα ανδρικό ρολόι;

Category: Style

Ξεχάστε τις ξεπερασμένες συζητήσεις σχετικά με το ποιο χέρι πρέπει να φέρει το ανδρικό ρολόι σας. Στη σύγχρονη εποχή σημασία έχει να βρείτε ένα ρολόι που καλύπτει τις ανάγκες σας και ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας. Αυτό το άρθρο είναι ένας οδηγός που αναλύει ποιους παράγοντες χρειάζεται να σκεφτείτε πριν αποκτήσετε το επόμενό σας ρόλοι.

Ανδρικά Ρολόγια: Ποιος είναι ο τύπος σας;

Πριν επιλέξετε τύπο ρολογιού, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις επιλογές σας, καθώς υπάρχουν πολλές. Τα ανδρικά ρολόγια μπορούν να είναι αξεσουάρ που σας βοηθά στην καθημερινότητα σας ή ένα κόσμημα που συμπληρώνει ένα επίσημο look (δείτε αναλυτικά: https://epapoutsia.gr/c/axesouar).

Ποιός είναι ο τύπος ρολογιού που σας ταιριάζει; Σας αρέσουν τα ψηφιακά ρολόγια ή τα αναλογικά; Προτιμάτε λουράκι ή μπρασελέ; Αφού διαλέξτε τον τύπο ρολογιού που προτιμάτε πρέπει να σκεφτείτε τη χρήση για την οποία το θέλετε. Τα πολυτελή ανδρικά ρολόγια δεν είναι κατάλληλα για καθημερινή χρήση και χειρωνακτικές εργασίες. Από την άλλη τα sport ρολόγια δεν ταιριάζουν σε επίσημες περιστάσεις.

Τι να προσέξτε όταν αγοράζετε ένα ανδρικό ρολόι

Υλικά

Προσέξτε το υλικό της μάσκας του ρολογιού. Το ανοξείδωτο ατσάλι είναι ταυτόχρονα καλαίσθητο και ανθεκτικό ενώ το τιτάνιο είναι ελαφρύ και ανθεκτικό στη διάβρωση.

Μηχανισμός

Τα ανδρικά ρολόγια χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με τον μηχανισμό που βρίσκεται στο εσωτερικό τους:

  1. Μηχανικά: Έτσι ονομάζονται τα ρολόγια που λειτουργούν χωρίς μπαταρία, άλλα χρειάζονται κούρδισμα στο τέλος της ημέρας. Έχουν πιο ομαλή κίνηση στον δείκτη των δευτερολέπτων, άλλα είναι πιο ευαίσθητα από αυτά που λειτουργούν με μπαταρία. Η πολυπλοκότητα του μηχανισμού τους ανεβάζει το κόστος τους σε σχέση με τα ρολόγια που λειτουργούν με μπαταρία.

  2. Αυτόματα: Λειτουργούν και αυτά χωρίς μπαταρία με τη διαφορά ότι δε χρειάζονται κούρδισμα, καθώς παίρνουν ενέργεια από την κίνηση του χεριού σας. Αν δεν τα φορέσετε για κάποιες μέρες σταματούν να λειτουργούν μέχρι να κινηθούν ξανά. Ανήκουν κι αυτά στην ίδια κατηγορία κόστους με τα μηχανικά.

  3. Quartz: Πρόκειται για τα κλασικά ρολόγια με μπαταρία. Δεν έχουν την ίδια ομαλή κίνηση στον δείκτη των δευτερολέπτων με τα προηγούμενα δυο, ωστόσο είναι ανθεκτικά και οικονομικά.

Καντράν και ενδείξεις

Στα αναλογικά ανδρικά ρολόγια μπορείτε να βρείτε διάφορους τρόπους με τους οποίους αναγράφεται η ώρα, όπως λατινικά νούμερα, αριθμούς ή απλά με κάποιες διαγραμμίσεις στο καντράν. Κάποια ρολόγια έχουν πρόσθετες ενδείξεις όπως ημερομηνία, χρονόμετρο, ταχογράφος και φάση της σελήνης. Εσείς διαλέγετε ποιο στυλ σας ταιριάζει περισσότερο. Φυσικά υπάρχουν και τα ψηφιακά ρολόγια που έχουν επιπλέον λειτουργίες και διαφέρουν αρκετά στην όψη.

Σωστό μέγεθος

Τα ανδρικά ρολόγια με ευμεγεθη καντράν ταιριάζουν περισσότερο σε φαρδύτερους καρπούς ενώ τα μικρότερα σε στενότερους καρπούς. Ένας γενικός κανόνας λέει πως αν ο καρπός σας έχει περίμετρο από 15–18 εκατοστά, τότε το κατάλληλο ρολόι για εσάς έχει διάμετρο 38-42 mm. Αν η περίμετρος του καρπού σας είναι μεγαλύτερη από 18 εκατοστά τότε σας ταιριάζει ρολόι με διάμετρο 44-46 mm.

Αντίσταση στο νερό

Τα ανδρικά ρολόγια έχουν διάφορα επίπεδα αδιαβροχοποίησης. Κάποια αντέχουν στην απλή καθημερινή έκθεση στο νερό, όπως το πλύσιμο των χεριών, και κάποια μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε καταδύσεις. Διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στις δραστηριότητές σας.

Ανδρικά ρολόγια σε μια ατελείωτη γκάμα από brands

Εξερευνήστε όλα τα επώνυμα brands στον χώρο των ανδρικών ρολογιών, πριν πάρετε την τελική απόφαση. Συμβουλευτείτε κριτικές καταναλωτών, για να βρεθείτε στο σωστό μονοπάτι επιλογής για το νέο σας ρολόι. Ακολουθήστε το ένστικτό σας και διαλέξτε αυτό που ταιριάζει στο στυλ και στις ανάγκες σας. Ήρθε η ώρα ν’ αγοράσετε το επόμενό σας ρολόι από το epapoutsia.gr. Βρείτε τα πιο αναγνωρίσιμα ανδρικά ρολόγια της αγοράς: https://epapoutsia.gr/c/axesouar/rologia/andrika.

Share:

Tags:

Δείτε Επίσης:

Μενού