Το προφυλακτικό… αντεπιτίθεται

Category: Sex

Το περιοδικό The Lancet, ένα από τα πιο έγκυρα ιατρικά έντυπα παγκοσμίως, κατηγόρησε τον Πάπα Βενέδικτο XVI ότι τα σχόλιά του για τη χρήση προφυλακτικού διαστρεβλώνουν την επιστήμη.

Αναφέρει ότι οι πρόσφατες δηλώσεις του Πάπα ότι τα προφυλακτικά επιδεινώνουν το πρόβλημα του AIDS, είναι εξαιρετικά ανακριβείς και θα μπορούσαν να έχουν καταστρεπτικές συνέπειες.

Ο Πάπας δήλωσε ότι η «σκληρή επιδημία» πρέπει να αντιμετωπιστεί μέσω της αποχής και της συζυγικής πίστης και όχι με τη χρήση προφυλακτικού.

Μιλώντας κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Αφρική, ο Πάπας ανέφερε ότι το AIDS είναι «μία τραγωδία που δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τα χρήματα μόνο, ότι δεν μπορεί να ξεπεραστεί με τη διανομή προφυλακτικών τα οποία μπορεί να κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα». Και συνέχισε ότι «η παραδοσιακή διδασκαλία της Εκκλησίας έχει αποδειχθεί ο μόνος ασφαλής τρόπος για να αποτραπεί η διάδοση του HIV/AIDS».

Η επίθεση του Lancet ήταν ιδιαίτερα οξεία. Σύμφωνα με το περιοδικό, ο Πάπας «διαστρέβλωσε δημοσίως επιστημονικές αποδείξεις για να προωθήσει το καθολικό δόγμα πάνω στο θέμα». Και επισημαίνει ότι το προφυλακτικό από λάτεξ είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί ο ρυθμός μετάδοσης του ιού του AIDS. «Το αν το σφάλμα του Πάπα οφειλόταν στην άγνοια ή σε μία προμελετημένη προσπάθεια να χειραγωγήσει την επιστήμη προκειμένου να υποστηρίξει την καθολική ιδεολογία, είναι ασαφές».

προφυλακτικα

Το επιστημονικό έντυπο καλεί το Βατικανό να προχωρήσει σε ανάκληση της δήλωσης. «Όταν οποιοδήποτε άτομο με επιρροή, είτε θρησκευτική είτε πολιτική προσωπικότητα, κάνει μια λανθασμένη επιστημονική δήλωση που θα μπορούσε να αποβεί καταστρεπτική για την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων, πρέπει να ανακαλεί ή να διορθώνει τη δημόσια μαρτυρία», σημειώνει. «Οτιδήποτε λιγότερο από τον Πάπα Βενέδικτο θα ήταν μια τεραστίων διαστάσεων επιζήμια ενέργεια για τους υπερασπιστές της δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένων πολλών χιλιάδων καθολικών που εργάζονται ακούραστα για να προλάβουν την εξάπλωση του HIV/AIDS παγκοσμίως».

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Wishlist 0
Continue Shopping
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή