Βγάλε τον Πόνο από τη Μέση

Category: Fitness
pono-apo-ti-mesi

Λιώσε τον ανταγωνισμό, χτίζοντας δυνατό κορμό.

Ενας δυνατός κορμός μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μιας συνηθισμένης πάθησης που εμφανίζεται σε παίκτες του γκολφ. Οι αθλητές που φορούσαν μία ζώνη που σταθεροποιεί τον κορμό είχαν λιγότερη έκταση της σπονδυλικής στήλης κατά τη διάρκεια των χτυπημάτων, η οποία μπορεί να τους βοήθησε ώστε να αποφύγουν τον πόνο στη μέση, αναφέρουν ερευνητές στην Ιαπωνία. «Χτίζοντας δυνατό κορμό έχεις τα ίδια οφέλη με το να φοράς ζώνη» λέει ο Bill Hartman, καθηγητής φυσικής αγωγής. Επίσης, η παραπάνω σταθερότητα μεταφράζεται σε βελτίωση σε όλα τα σπορ και στις ασκήσεις στο γυμναστήριο. Απόκτησέ τη με την παρακάτω άσκηση.

Εκτάσεις Ποδιών με Αγγιγμα Δαχτύλων

Ξάπλωσε ανάσκελα με το σώμα σου να βρίσκεται κάθετα στον τοίχο και το κεφάλι σου σε απόσταση 30 εκατοστών από αυτόν. Σήκωσε τα πόδια σου και λύγισε τα γόνατά σου και τους γοφούς σου, ώστε να σχηματίσουν γωνία 90°. Φρόντισε να έχεις τα χέρια σου στα πλάγια. Κρατώντας τη μέση σου στο έδαφος, σπρώξε το δεξί σου πόδι μπροστά μέχρι να τεντωθεί και το πέλμα σου να έχει απόσταση 30 εκατοστών από το πάτωμα. Κάνε παύση και μετά φέρε το πόδι σου πίσω στην αρχική θέση. Επανάλαβε την ίδια κίνηση με το αριστερό πόδι. Εκτέλεσε 8-12 επαναλήψεις στο κάθε πόδι.

Τώρα επανάλαβε την άσκηση, αλλά αυτήν τη φορά σπρώξε τον τοίχο (που βρίσκεται πίσω από το κεφάλι σου) με τα χέρια σου και κράτα τα γόνατα και τους γοφούς σου λυγισμένους σε γωνία 90°, ακουμπώντας τα δάχτυλα των ποδιών στο έδαφος σε κάθε επανάληψη. Κάνε 8-12 επαναλήψεις. Αυτό είναι 1 σετ. Ολοκλήρωσε 2-3 σετ, 2-3 φορές την εβδομάδα.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού