Θα τα χάσεις όλα;

Category: Style

Τσέκαρε ποιοι είναι οι παράγοντες που ευθύνονται για την απώλεια των μαλλιών σου και θα βρεις την απάντηση.

1. Η φαλάκρα είναι οικογενειακή υπόθεση;

Α.  Δεν μπορώ να θυμηθώ ούτε ένα συγγενή μου, που να έχει μαλλιά. B.  Ο παππούς μου είχε γίνει γλόμπος από τα 25 του χρόνια. Γ.  Ολοι έχουμε κοτσίδες. Τα μαλλιά των συγγενών μου είναι σαν τη βλάστηση στον Αμαζόνιο. Μπορείς άφοβα να κατηγορήσεις το DNA σου, επειδή έχεις αρχίσει να χάνεις τα μαλλιά σου. Το Ινστιτούτο Τριχολογίας στο Λονδίνο ανακάλυψε ότι καθένας από τους δύο γονείς μπορούν να σου έχουν χαρίσει το γονίδιο της φαλάκρας. Βγάλε το άλμπουμ από το συρτάρι και ψάξε για το «καραφλό πρόβατο».

2. Πώς είναι η διατροφή σου;

 Α  Είμαι σε μία δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες. Τσέκαρε τους κοιλιακούς μου.  B  Είμαι αποκλειστικά χορτοφάγος. Και στα πάρτι πίνω τσάι.  Γ  Εγώ θα παραγγείλω μία μοσχαρίσια μπριζόλα και δύο μπύρες. «Τα μαλλιά σου είναι ευαίσθητα σε κάθε αλλαγή της δίαιτάς σου» λέει η Marilyn Sherlock, πρόεδρος του Ινστιτούτου Τριχολογίας στο Λονδίνο. Επίσης, σημαντικός παράγοντας στην υγεία των μαλλιών σου αποτελεί ο σίδηρος. Αν δεν καταναλώνεις κόκκινο κρέας, φρόντισε να τρως τρεις φορές την εβδομάδα σπανάκι.

3. Είχες τρίχες στο στήθος σου;

 Α  Δάσος. Εχω τρίχες ακόμα και στις παλάμες.  B  Λίγες ήταν και τις έβγαλα με κερί.  Γ  Καθαρός θώρακας, αστραπές δεν φοβάται. Δεν έχω καθόλου. Τα ανδρογόνα είναι οι ορμόνες που ευθύνονται για το χάσιμο των μαλλιών σου, ενώ συνδέονται και με την υπερβολική τριχοφυΐα στο σώμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι η συνεχής αποτρίχωση μπορεί να αυξήσει τη σκληρότητα στις τρίχες σου και την ανάπτυξή τους στο κρανίο σου.

4. Ποιο είναι το πρόγραμμα γυμναστικής σου;

 Α  Είμαι στον πάγκο με τα βάρη έξι φορές την εβδομάδα.  B  Συνήθως δουλεύω έξω παίζοντας σπορ.  Γ  Είμαι στεγνός, γιατί τρέχω και κάνω πολλή αερόβια άσκηση. Αν χάνεις τρίχες από το κεφάλι σου, μείωσε τις επαναλήψεις σου στο μηχάνημα της κωπηλατικής. Η συστηματική αερόβια γυμναστική μπορεί να βοηθήσει τα ανδρογόνα σου να μείνουν στα φυσιολογικά χαμηλά επίπεδα.

5. Εχεις στρες;

 Α  Ακου να δεις, φίλε, η αδρεναλίνη είναι ο καλύτερος φίλος μου.  B  Προσπαθώ να είμαι χαλαρός, αλλά δεν τα καταφέρνω πάντα.  Γ  Μόνο στον μεγάλο σεισμό είχα τσιτώσει. Σου πέφτουν τα μαλλιά; Χαλάρωσε. Ερευνα της The Journal of Investigative Dermatology συνδέει την καράφλα με το στρες, χωρίς βέβαια να έχει σίγουρες κλινικές ενδείξεις.

6. Πόσων χρόνων είσαι και από πού κατάγεσαι;

 Α  Είμαι από τον Καύκασο και είμαι 24.  B  Είμαι 30 κι έχω γονίδια από την Κίνα.  Γ  Ο παππούς μου είχε ινδιάνικες ρίζες. Η μεγαλύτερη συχνότητα καράφλας συναντάται σε άτομα με καταγωγή από τον Καύκασο. Τα μικρότερα είναι στους Ασιάτες. Οι Ινδιάνοι δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα φαλάκρας.

To σκορ σου

Μάζεψες πολλά  Α

Ηλιακός συλλέκτης: Να είσαι δίκαιος με τον εαυτό σου. Παραδέξου ότι δεν χρειάζεσαι μισό μπουκάλι σαμπουάν για να λουστείς και ότι το φιλοδώρημα που αφήνεις στο κομμωτήριο είναι υπερβολή. Εχεις λίγες πιθανότητες να μην καραφλιάσεις στο μέλλον.

Μάζεψες πολλά  Β

Τα πρώτα σημάδια κρανίου: Δεν τα έχεις χάσει ακόμη, αλλά οι πιθανότητες σίγουρα δεν είναι μαζί σου. Δεν χρειάζεται να πανικοβληθείς και να σκέφτεσαι από τώρα πιθανή εμφύτευση. Μίλα με το γιατρό σου για θεραπεία των τριχών σου με φάρμακα.

Μάζεψες πολλά  Γ

Πιο πυκνά από περούκα: Φαίνεται ότι τα μαλλιά σου δεν έχουν καμία διάθεση να φύγουν από τη θέση τους. Συνέχισε να γυμνάζεσαι και να τρως καλά. Επίσης, καλό θα σου κάνει να χρησιμοποιείς προϊόντα κατά της πιτυρίδας.

Με συμβουλές από τη Harley Street Hair Transplant Clinics London

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού