Τρίχα τρίχα

Category: General
Τρίχες

Οι καλύτεροι και οι χειρότεροι, οι φτηνοί και οι ακριβοί, οι επώδυνοι και οι ανώδυνοι. Ολοι οι τρόποι αποτρίχωσης για τον άντρα. Ναι, αποτρίχωσης. Ναι, για τον άντρα.

Για εμάς -τους άντρες- είναι μάλλον ένα θέμα ταμπού. Κάνεις αποτρίχωση; Είσαι metrosexual. Οχι τελειωμένος, αλλά έχεις κάνει το πρώτο βήμα και είναι και μεγάλο, σαν τριπλουνίστας. Τι γίνεται όμως αν δεν αντέχεις την «κουβέρτα» στην πλάτη και το στήθος; Είναι ωραίο να κυκλοφορείς έτσι, ειδικά τώρα τα καλοκαίρι; Οι τρίχες που βγαίνουν συνέχεια στα αυτιά ή στα ρουθούνια; Εχουν κάποιο λόγο ύπαρξης; Αισθητικά, σίγουρα κανέναν. Εμείς είμαστε υπέρ όλων των μεθόδων, που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο, πιο ωραίο, αρκεί να μη βλάπτουν την υγεία σου. Αν αποφάσισες να κηρύξεις τον πόλεμο κατά των τριχών σου, αυτά είναι τα όπλα σου, με τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και τις οδηγίες λειτουργίας τους.

Ηλεκτρόλυση

ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ: Για μικρές περιοχές του σώματος.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: Αποτρίχωση με τη χρήση ηλεκτρισμού. Δεν ακούγεται ευχάριστο, είναι όμως λιγότερο οδυνηρό απ’ όσο ίσως φαντάζονται οι περισσότεροι. Γίνεται με μία πολύ λεπτή βελόνα, μίας χρήσεως, που εισέρχεται σε κάθε θύλακα της τρίχας και προκαλεί μια αίσθηση καψίματος. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να εξαφανίσεις και τις άσπρες τρίχες, κάτι που άλλες μέθοδοι δεν το επιτυγχάνουν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αμέσως μετά την αποτρίχωση μπορεί να παρουσιαστεί ένα ελαφρύ ερύθημα στη συγκεκριμένη περιοχή και ίσως μία μικρή μελανιά, που φεύγει γρήγορα.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Ανάλογα με την πυκνότητα της τριχοφυΐας και την περιοχή χρειάζονται 3-10 συνεδρίες. Κάθε συνεδρία διαρκεί 15-60 λεπτά.

ΚΟΣΤΟΣ: Οι τιμές για κάθε συνεδρία ξεκινούν από 20 ευρώ. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Τρεις εβδομάδες αργότερα η περιοχή εξακολουθεί να παραμένει «καθαρή», χωρίς να έχουν εμφανιστεί νέες τρίχες.

ΠΟΝΟΣ: Ελάχιστα επώδυνη, ανάλογα, βέβαια, με την αντοχή κάθε ανθρώπου στον πόνο.

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ: ΜΟΡΦΗ, Λ. Κηφισίας 164 –Ψυχικό, τηλ.: 210-6729900-2, Λ. Ποσειδώνος 36 – Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210-9810775, Κρήτης 85 & Βούλγαρη, τηλ.: 231030215.

Αποτρίχωση με λέιζερ

ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ: Για όλο το σώμα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: Η δέσμη φωτός λέιζερ απορροφάται επιλεκτικά μόνον από τη μελανίνη της ρίζας της τρίχας και προκαλεί θερμική νέκρωση του βολβού της τρίχας σε κλάσματα δευτερολέπτου χωρίς να βλάπτει το περιβάλλον δέρμα. Κατά τη διάρκεια της πρώτης θεραπείας επηρεάζονται όσες τρίχες βρίσκονται στην αναγενή φάση, ενώ αυτές που βρίσκονται σε άλλη φάση ζωής επανεκφύονται κανονικά. Για αυτόν το λόγο είναι απαραίτητο να επαναληφθούν οι θεραπείες σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Είναι άμεσα ορατά και ανάλογα με την περιοχή οι τρίχες επανεκφύονται σε 12 περίπου εβδομάδες. Σε μερικά άτομα παρουσιάζεται ελαφρύ ερύθημα, το οποίο υποχωρεί λίγο μετά τη θεραπεία.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Η αποτρίχωση ολοκληρώνεται σε 5-8 επισκέψεις (ανάλογα με την περιοχή), οι οποίες γίνονται ανά 12 εβδομάδες .

ΚΟΣΤΟΣ: Κυμαίνεται ανάλογα με το μέγεθος της επιφάνειας που αποτριχώνεται. Οι τιμές ενδεικτικά ξεκινούν από 250 ευρώ (μία συνεδρία για θώρακα) ή 800 ευρώ για πέντε συνεδρίες σε διάστημα δύο μηνών.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Σιγά σιγά η τριχοφυΐα μειώνεται, τόσο σε ποσότητα όσο και σε ποιότητα, με αποτέλεσμα να γίνεται πιο αδύναμη και άχρωμη μέχρι την οριστική εξαφάνιση. ΠΟΝΟΣ: Είναι εντελώς ανώδυνη μέθοδος.

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ: Laserline Clinics, τηλ.: 210-6564000. Μορφή, Λ. Κηφισίας 164, τηλ.: 210-6729900, Λ. Ποσειδώνος 36, τηλ.: 210-9810775, Π. Φάληρο, Κρήτης 85 & Βούλγαρη, τηλ.: 2310302167.

ΚΕΡΙ

ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ: Για το στήθος, την πλάτη και τους ώμους.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: Η αισθητικός απλώνει με μία σπάτουλα μια μικρή ποσότητα ζεστό κερί στην περιοχή. Στη συνέχεια, τοποθετεί πάνω ένα ειδικό χαρτάκι, το οποίο τραβάει με δύναμη, αφαιρώντας έτσι τις τρίχες από το συγκεκριμένο σημείο. Συνεχίζει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μέχρις ότου αφαιρέσει τις τρίχες απ’ όλη τη συγκεκριμένη περιοχή.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Είναι άμεσα. Σε μερικά άτομα -και ανάλογα με την περιοχή- παρουσιάζεται ένα ελαφρύ ερύθημα, το οποίο μπορεί να παραμείνει μέχρι το βράδυ της ίδιας ημέρας. Την επομένη η επιδερμίδα είναι απόλυτα «καθαρή».

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Μετά την πρώτη εβδομάδα αρχίζουν να επανεκφύονται οι τρίχες. Αν δεν περάσουν όμως τρεις, τουλάχιστον, εβδομάδες δεν είναι καν ορατές και με μία σημαντική διαφορά από πριν: είναι αισθητά πιο αδύναμες και με κάθε επανάληψη εξασθενούν ακόμα περισσότερο. ΚΟΣΤΟΣ: Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ξεκινούν από 30 ευρώ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Το γεγονός ότι οι τρίχες αδυνατίζουν με το πέρασμα του χρόνου και πως οι ειδικοί των κέντρων αισθητικής έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτή τη μέθοδο. Θα εκτιμήσεις, επίσης, ότι δεν χρειάζεται να έχεις άφθονο χρόνο στη διάθεσή σου. Τριάντα λεπτά είναι αρκετά για μια μικρή περιοχή.

ΠΟΝΟΣ: Ανεκτός και σε ορισμένα -μόνο- σημεία με ιδιαίτερη ευαισθησία είναι πιο έντονος.

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ: Στα κομμωτήρια, στα γυμναστήρια με ειδικά διαμορφωμένους χώρους αισθητικής και φυσικά στα εξειδικευμένα ινστιτούτα σε prive χώρους.

Τσιμπιδάκι φρυδιών

ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ: Για τις μικρές τρίχες στα αυτιά και τη μύτη.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: Χρειάζεσαι, πρώτα απ’ όλα, έναν καθρέφτη, καλό φωτισμό και μπόλικο θάρρος. Για καλό και για κακό, φρόντισε να έχεις κοντά κι ένα κουτί με χαρτομάντιλα για να σκουπίσεις τα δάκρυα… του πόνου. Σκέψου μόνο ότι τα κορίτσια από τα δεκατρία τους, κιόλας, χρόνια βγάζουν τα φρύδια συστηματικά. Να θυμάσαι να τραβάς την τρίχα από την πλευρά που βγαίνει. Ποτέ από την αντίθετη κατεύθυνση.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Δεκαπέντε μέρες αργότερα οι τρίχες στη μύτη χρειάζονται πάλι φροντίδα. Το ψαλιδάκι ίσως είναι η καλύτερη λύση. Δεν πονάει και τελειώνεις σε δύο μόνο λεπτά. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Σε διάστημα δύο έως τριών εβδομάδων οι τρίχες είναι πάλι στη θέση τους. ΚΟΣΤΟΣ: Πέντε ευρώ μόνο για το τσιμπιδάκι.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Μπορεί να είναι από τις πιο οικονομικές μεθόδους, χρειάζεται όμως αρκετή επιδεξιότητα και αντοχή στον πόνο.

ΠΟΝΟΣ: Ανεκτός στους αρκετά σκληραγωγημένους.

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ: Στα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών.

Αποτριχωτικές κρέμες

ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ: Για τα χέρια.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: Αφού αδιαφορήσεις για το ειρωνικό χαμόγελο της πωλήτριας στο κατάστημα και προμηθευτείς την ειδική συσκευασία, διαβάζεις με προσοχή τις οδηγίες. Το τεστ ευαισθησίας είναι απαραίτητο. Μην το προσπερνάς. Απλώνεις σε στεγνή επιδερμίδα την κρέμα με την ειδική σπάτουλα και αφήνεις λίγα λεπτά. Την αφαιρείς με χλιαρό νερό κι ένα μαλακό σφουγγάρι.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Μην απογοητευτείς αν διαπιστώσεις ότι η διαδικασία χρήζει επαναλήψεως άμεσα. Συμβαίνει και στις πιο έμπειρες γυναίκες. Συνήθως, δεν έχουν αφαιρεθεί με ομοιόμορφο τρόπο, γεγονός που οδηγεί πολλούς και πολλές να σαι σίγουρος γι’ αυτό- στο ξυράφι, την παλιά, γνωστή και σίγουρη μέθοδο.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Οι τρίχες επανεκφύονται σχεδόν άμεσα. Όπως ακριβώς συμβαίνει και στο ξυράφι.

ΚΟΣΤΟΣ: Οι τιμές ξεκινούν από τα 6 ευρώ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Στοιχίζει περισσότερο από ένα απλό ξυραφάκι κι έχει τα ίδια ακριβώς αποτελέσματα. Επιπλέον, κάποιες απο αυτές έχουν μια έντονα απωθητική μυρωδιά, η οποία αργεί να φύγει από το μπάνιο. ΠΟΝΟΣ: Εντελώς ανώδυνη μέθοδος.

ΠΟΥ ΤΙΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ: Στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα καλλυντικών.

Home waxing kit ή αλλιώς κερί στο σπίτι

ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ: Για τα οπίσθια και για τους μοντέλα-επαγγελματίες.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ: Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, που χρησιμοποίησε η επαγγελματίας αισθητικός στα εξειδικευμένα ινστιτούτα. Μόνο που ακριβώς επειδή λείπει η επιδεξιότητα και η επαγγελματική ταχύτητα, το κερί -συνήθως- κρυώνει στο μπρίκι και πρέπει να τρέχεις όπως είσαι στην κουζίνα να το ζεσταίνεις εκ νέου. Επίσης, πρέπει να περιμένεις λίγα λεπτά για να κρυώσει το κερί και να το αφαιρέσεις με μία μόνο κίνηση!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Έχουν άμεση εξάρτηση από τη δική σου αντοχή κι επιδεξιότητα. Παρόλα αυτά, είναι άμεσα και δεν αφήνουν ερεθισμούς. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ: Αν τα καταφέρεις και φτάσεις μέχρι το τέλος, τότε θα διαπιστώσεις ότι για ένα περίπου μήνα έχεις απαλλαγεί από την ενοχλητική τριχοφυΐα. Και την επόμενη φορά είναι πάντα πιο αδύναμες και αραιές.

ΚΟΣΤΟΣ: Οι τιμές ξεκινούν από 6-8 ευρώ.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: Αμεσα αποτελέσματα και με προοπτική να γίνουν μόνιμα, αφού οι τρίχες μακροπρόθεσμα και με την τακτική χρήση της συγκεκριμένης μεθόδου αδυνατίζουν και αραιώνουν.

ΠΟΝΟΣ: Ανεκτός από τους περισσότερους.

ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ: Στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα καλλυντικών.

ΣΧΟΛΙΑ

george_87 , 24-10-2005 22:23:
OLA KALA AYTA POLETE GIA YIN APOTRIXOSI ALA GIA TIN NTROPI TI EXETE NA PITE ! ! ! !
nickx , 4-7-2005 21:17:
Κατα μεγαλο βαθμο δεν συμφωνώ με την αποτρίχωση των ανδρων. Μόνο οταν γινεται για λογους υγειηνης. Γενιτικά οργανα ναι, πλάτη όταν αυτό απαιτείται ναι, αλλά οχι πόδια, χερια… Παραπάει…
romanos , 1-6-2005 18:49:
kanw laser sthn plati gyrw sta 5 xronia alla riziki apotrixwsi den exw dei akoma….
olympus-digital-camera-10
seven7 , 17-5-2005 04:45:
ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΕΡΙ ΣΕ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ,Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΧΩΝ ΓΙΑ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΑ ΣΠΥΡΑΚΙΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑ(ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ)ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ,ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΣΗ ΤΡΙΧΑ ΟΠΩΣ ΕΓΩ.ΣΤΟΧΙΖΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 40 ΕΥΡΩ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ,ΠΟΝΑΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΤΟ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΗΣΕΙ.
mike_cv , 26-1-2005 14:30:
prosoxi!!!! oxi me ksuristiki!!! oi trixes oxi mono den adunatizoun alla ektos tou oti xreiazesai kathe treis kai ligo ksurisma dunamwnoun kai ginontai olo kai pio sklires.kalutera apotrixwsi me keri i kati allo.
pappous , 11-11-2004 12:39:
Den sumgono me tin apotrixosi se genikes grammes, ektos an einai anagki. Gia logous ugeiinis ksurizo ta gennitika organa kai tis masxales me ksurafaki mias xrisis!
aquarius82 , 1-10-2004 17:34:
Haris003 polu wraies perigrafes eipes
Hsouna pouthena ekei pera?
haris003 , 30-9-2004 01:57:
teleio arthro
mpravo
haris003 , 12-9-2004 17:23:
…trexoun xoropidontas xaroumenoi se olokliro to stadio, kai ta vegalika pano ap’ta kefalia mas na kanoun tin anatrixila akoma pio entonh!!! Ena tha po:

Se euxaristoume Paragogi tou 2004.

haris003 , 12-9-2004 17:19:
H teleti liksis itan teleia. Pou na eisastan kai stin mesi tou stadiou akrivos kato ap’ta podia ton tragoudiston kai na zousate auta ta sinaisthimata! Ena olokliro stadio apo kosmo na palete stous rythmous tou “Ellas-Ellas”,

oi athlites na …

arktouros , 10-9-2004 15:32:
Επιτέλους μια αναφορά και στην αντρική αποτρίχωση..χαίρομαι που τα ταμπού και οι νοοτροπίες περασμένων δεκαετιών εξαφανίζονται..λοιπόν εγω χρησιμοποίώ ξυριστική μηχανή για το σώμα (αφήνει καλό trimming) και ξυραφάκι με προσοχή για τα γεννητικά όργανα
roseman , 10-9-2004 11:11:
οι πληροφορίες που δίνεται δεν είναι σωστές. H μέθοδος των laserline είναι απίστευτα επώδυνη
2155default-3648329
bodybuilders.gr , 9-9-2004 19:15:
Συμφωνω με τους προ-λαλήσαντες by thw way μην βαλετε κρέμα στα αρ… μπορει να προκαλέσει και εγγαυμα!!!!!
2155default-3648329
bodybuilders.gr , 9-9-2004 17:26:
Ξυραφακια μιας χρησης ειναι τα καλυτερα. Μη χαλαμε και τα καλα!!
i_28102001_876-9673934
28102001 , 8-9-2004 14:30:
η δικιά μου προτίμηση είναι το ξυραφάκι για την περιοχή των γεννητικών οργάνων (είναι ένα από τα φετίχ μου, τρελλαίνομαι να το κάνω και να μου το κάνουν) και ξυριστική μηχανή για το υπόλοιπο σώμα όπου χρειάζεται, για ένα ωραίο trim

 

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού