Σφαιρική Περιποιήση

Category: Style
groom

Αν οι τρίχες που έχεις κατω από τη μέση είναι περισσότερες από αυτές που έχεις στο κεφάλι σου, τότε διάβασε παρακάτω για να μάθεις να χρησιμοποιείς το ξυράφι εκεί που δεν θα το έβαζες ποτέ.

1. Βάλε τα Θεμέλια

Για να προετοιμάσεις την περιοχή για το ξύρισμα, πρέπει αρχικά να τη βρέξεις με κρύο νερό. Αυτό θα σφίξει το δέρμα της επιφάνειας του οσχέου κάνοντας τη διαδικασία του ξυρίσματος ευκολότερη. Επειτα άπλωσε gel ή κρέμα ξυρίσματος (διατήρησέ τη στο ψυγείο για να δροσίζει το δέρμα σου όταν την απλώνεις).

Φρόντισε το gel ή η κρέμα ξυρίσματος που θα χρησιμοποιήσεις να προορίζεται για ευαίσθητο δέρμα. Απόφευγε να χρησιμοποιείς κρέμα με μενθόλη ή κρέμες με έντονο άρωμα, γιατί μπορεί να ερεθίσουν την περιοχή. Γενικότερα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις ένα αντιβακτηριακό gel, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσεις την ενόχληση που προκαλείται από τα βακτήρια που εισέρχονται στους πόρους και τους θύλακες των τριχών.

Επίσης, τα gel ξυρίσματος είναι διαφανή κι έτσι σου επιτρέπουν να βλέπεις την περιοχή που θα ξυρίσεις.

Δυσκολία: Εύκολο

Χρόνος: 5 λεπτά

2. Ξύρισέ το!

Χρησιμοποίησε μία κουρευτική μηχανή trimming, για να κόψεις τις τρίχες τις ηβικής περιοχής πριν τις ξυρίσεις. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσεις μία κουρευτική μηχανή, ειδική για trimming, παρά να χρησιμοποιήσεις ψαλίδι, γιατί με το δεύτερο κινδυνεύεις να τραυματιστείς.

Αν χρησιμοποιείς κουρευτική μηχανή, τότε βάλε τη λεπίδα στο 0 ή 1, για να κόψεις τις τρίχες τόσο κοντά όσο σχεδόν ένα ξυράφι. Μη χρησιμοποιήσεις με τίποτα ηλεκτρικό ξυράφι στο όσχεο. Το δέρμα του οσχέου είναι τόσο λεπτό και χαλαρό, που μπορεί να τραυματιστεί με το παραμικρό.

Αν θες να χρησιμοποιήσεις, ντε και καλά, ηλεκτρικό ξυράφι, τότε απόφυγε να το κάνεις στο κέντρο του κάτω μέρος του πέους και στο κέντρο του οσχέου, γιατί ένα κόψιμο εκεί θα σε βγάλει εκτός παιχνιδιού. Επίσης, προσπάθησε να μην έρθεις σε στύση, γιατί μπορεί να κοπείς.

Όταν οι τρίχες θα είναι αρκετά κοντές, τότε χρησιμοποίησε ένα ξυράφι με καθαρή λεπίδα και ξύρισε πολύ προσεκτικά την περιοχή. Αυτό είναι και το δυσκολότερο κομμάτι της διαδικασίας.

Δυσκολία: Μέτριο

Χρόνος: 20 λεπτά

3. Φτου και βγαίνεις

Χρησιμοποίησε μία αντισηπτική κρέμα για την ελαχιστοποίηση του ερεθισμού του δέρματος. Αν ξυρίζεσαι για πρώτη ή δεύτερη φορά, το δέρμα σου είναι λογικό πως θα ερεθιστεί πολύ, ειδικά όταν θα αρχίσουν να μεγαλώνουν οι τρίχες.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε φαγούρα και κοκκινίλες. Οι ενοχλήσεις θα αποχωρήσουν σε μία εβδομάδα περίπου και μόλις αρχίσεις να ξυρίζεσαι πιο συχνά θα μειωθούν.

Δυσκολία: Εύκολο

Χρόνος: 2 λεπτά

75% – Ποσοστό γυναικών που λένε ότι προτιμούν τις ευαίσθητες περιοχές σου “προσεγμένες”.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού