Αυτή είναι ακριβώς η πιθανότητα να πάθετε καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του σεξ

Category: Υγεία, Sex

Η προοπτική να πάθετε καρδιακή ανακοπή ενώ κάνετε σεξ είναι μια τρομακτική σκέψη. Μοιάζει με βάσιμη ανησυχία, άλλωστε, το σεξ ανεβάζει σίγουρα τους καρδιακούς παλμούς.

Αλλά οι απανταχού άντρες μπορούν τώρα να ηρεμήσουν, επειδή μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι πιθανότητες να σταματήσει πραγματικά η καρδιά ενός άντρα στο σεξ είναι πολύ μικρές.

Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στην έκδοση Νοεμβρίου του Journal of the American College of Cardiology έχει μερικά καθησυχαστικά ευρήματα για τους απανταχού άνδρες όσον αφορά το σεξ και την καρδιακή ανακοπή.

Οι ερευνητές εξέτασαν όλες τις περιπτώσεις αναφερόμενων περιστατικών καρδιακής ανακοπής ενηλίκων σε ολόκληρη την πόλη του Πόρτλαντ, Όρεγκον, από το 2002 έως το 2015, οι οποίες ανήλθαν συνολικά σε 4.557 ξεχωριστές περιπτώσεις. (Η καρδιακή ανακοπή δεν είναι το ίδιο με την καρδιακή προσβολή).

Στη συνέχεια οι ερευνητές εντόπισαν ποιες περιπτώσεις συνδέονταν με το σεξ, το οποίο ταξινόμησαν ως ένα γεγονός που συνέβη εντός μιας ώρας από το ίδιο το σεξ.

Διαπίστωσαν ότι από το σύνολο των περιπτώσεων καρδιακής ανακοπής, μόνο 34 περιπτώσεις ή 0,7% συνδέονταν με το σεξ.

Από τις 34 περιπτώσεις, οι 32 ήταν άνδρες. Συνολικά, το σεξ αντιπροσώπευε το 1% των αναφερόμενων ανδρικών περιπτώσεων.

Η μελέτη διαπίστωσε επίσης ότι το 94% όλων των περιπτώσεων καρδιακής ανακοπής σε άνδρες συνέβη με άντρες που είχαν ήδη ιστορικό καρδιακής νόσου. (Μπορείτε να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακής ανακοπής αμέσως τώρα, κάνοντας αυτές τις 3 αλλαγές).

Ο Dr. Sumeet Chugh, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και καθηγητής ιατρικής στο Cedars-Sinai Heart Institute στο Λος Άντζελες, δήλωσε στο CNN ότι ο μεγάλος αριθμός ατόμων βοήθησε στην ενίσχυση της νομιμότητας των ευρημάτων της μελέτης.

Ο ενήλικας πληθυσμός του Πόρτλαντ του Όρεγκον, σύμφωνα με την απογραφή του 2010, ήταν περίπου 480.000, προσφέροντας μια τεράστια δεξαμενή υποκειμένων.

Ο Chugh δήλωσε ότι παρόμοιες μελέτες τείνουν να παρακολουθούν μόλις 5.000 έως 10.000 άτομα. Σε περιπτώσεις όπως αυτές, “μόνο πέντε ή έξι από αυτούς θα έχουν καρδιακή ανακοπή.

Oι αριθμοί είναι πολύ μικροί. Έτσι, η ιδέα που είχα την τύχη να εισαγάγω στο Πόρτλαντ του Όρεγκον ήταν να αντιμετωπίσουμε ολόκληρη την κοινότητα ως υποκείμενα της μελέτης”.

Παρόλο που ήταν σπάνιο να βιώσει κάποιος καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του σεξ, ο Chugh επεσήμανε ότι εξακολουθεί να είναι σημαντικό για τον σύντροφο να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει αν συμβεί κάτι τέτοιο.

“Εάν συμβεί αυτό το καταστροφικό γεγονός, ο σύντροφος δεν πρέπει να διστάσει να κάνει καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, καθώς θα αυξήσει ενδεχομένως τις πιθανότητες επιβίωσης”, δήλωσε ο Chugh.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι μόνο το ένα τρίτο των ανδρών που υπέστησαν καρδιακή ανακοπή έλαβαν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ή ΚΑΡΠΑ.

Τα παιδιά που έλαβαν ΚΑΡΠΑ είχαν υψηλότερο ποσοστό επιβίωσης. (Το σώμα σας μπορεί στην πραγματικότητα να σας ενημερώσει ότι πρόκειται να πάθετε καρδιακή ανακοπή εβδομάδες νωρίτερα.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού