14 tips για να έχεις μια καλή στύση

Category: Sex

Δεν χρειάζεται να σας υπενθυμίσουμε ότι το πέος σας δεν λειτουργεί πάντα με τον τρόπο που θέλετε.

Κατά τη διάρκεια της εφηβείας, πιθανότατα μάθατε ότι μερικές φορές έχετε στύση σε ακατάλληλες στιγμές. Καθώς μεγαλώνετε, μπορεί να μαθαίνετε ότι μπορεί να ισχύει και το αντίστροφο: μπορεί να είναι δύσκολο να έχετε στύση και να παραμείνει στύση, όταν το θέλετε.

Μπορεί να είναι απογοητευτικό και ενοχλητικό να αισθάνεστε ότι έχετε ελάχιστο έλεγχο του σώματός σας, ειδικά όταν πρόκειται για σεξ.

Μπορεί να αισθάνεστε ότι τα προβλήματα στύσης σας αντικατοπτρίζουν τις σεξουαλικές σας ικανότητες (λάθος) και ο σύντροφός σας μπορεί να αισθάνεται ότι φταίει αυτός (επίσης λάθος). Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα προβλήματα στύσης συνδέονται συνήθως με το στρες και το άγχος.

Σε γενικές γραμμές, οι κακές στύσεις προκαλούνται από ένα από τα πέντε πράγματα:

  • μειωμένη ροή αίματος,
  • μη φυσιολογικά επίπεδα ορμονών,
  • φαρμακευτική αγωγή,
  • μη φυσιολογική νευρική λειτουργία.
  • η ψυχική συνιστώσα.

Ακολουθούν 14 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε μια καλή στύση

1) Μιλήστε στον σύντροφό σας

Αν δυσκολεύεστε να αποκτήσετε και να διατηρήσετε στύση μπορεί να οδηγήσει σε άγχος απόδοσης στην κρεβατοκάμαρα, ειδικά όταν προσπαθείτε να ικανοποιήσετε έναν καινούριο σύντροφο. Όταν έρθει η ώρα, μπορεί να αγχωθείτε τόσο πολύ, ώστε λοιπόν, να μην τα καταφέρετε.

Πριν κάνετε σεξ, συζητήστε τις δυσκολίες σας στη στύση με τον σύντροφό σας και διαβεβαιώστε τον ότι δεν έχει καμία σχέση με την έλξη σας προς αυτόν.

Πείτε κάτι σαν: “Απλά μια προειδοποίηση, μερικές φορές το σκέφτομαι περισσότερο από όσο πρέπει. Θέλω να ξέρεις ότι δεν έχει να κάνει με σένα. Σε βρίσκω τόσο σέξι, απλά μερικές φορές αγχώνομαι λίγο. Οι πιθανότητες είναι ότι ο σύντροφός σας θα εκτιμήσει τη διαφάνεια και την ευπάθειά σας.

Αν κάνετε αυτή τη συζήτηση εκ των προτέρων μπορεί να σας απαλλάξει από αρκετή πίεση κι άγχος.

2) Μειώστε το άγχος

Το επίπεδο άγχους σας μπορεί να συμβάλλει στα προβλήματα απόδοσης στο κρεβάτι, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να σας προκαλέσουν ακόμη περισσότερο άγχος. Μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο!

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα άτομα με υψηλά επίπεδα στρες υποφέρουν συχνότερα από στυτική δυσλειτουργία και οι σεξουαλικές επιδόσεις παρατηρήθηκε ότι βελτιώθηκαν μετά την εφαρμογή πρωτοκόλλων διαχείρισης του στρες για τους συμμετέχοντες.

Δεν είναι ποτέ τόσο εύκολο όσο ακούγεται, αλλά η λήψη μέτρων για την ανακούφιση από το άγχος σας μπορεί να σας βοηθήσει με περισσότερους από έναν τρόπους.

3) Δοκιμάστε ένα δαχτυλίδι για το πεος

Ένα δαχτυλίδι για το πέος μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τη στύση σας. Εφαρμόζεται γύρω από το πέος σας και βοηθάει να διατηρείται το αίμα στον άξονα, εκεί που το θέλετε.

Βοηθά επίσης στην πρόληψη της φλεβικής διαρροής, μια μορφή στυτικής δυσλειτουργίας όπου το αίμα ρέει στο πέος σας, αλλά έχει πρόβλημα να παραμείνει εκεί.

Υπάρχουν τέσσερις τύποι δαχτυλιδιών πέους:

  • Ρυθμιζόμενα δαχτυλίδια
  • Τεντωμένα δαχτυλίδια
  • Δακτύλιοι δόνησης
  • Στερεά δαχτυλίδια.

4) Εκτελέστε τις ασκήσεις Kegel

Οι μύες του πυελικού εδάφους παίζουν ρόλο στη σεξουαλική δραστηριότητα. Οι συσπάσεις των μυών του πυελικού εδάφους (που ονομάζονται Kegels) βοηθούν στην παραγωγή μιας αύξησης της πίεσης του πέους και της ακαμψίας του πέους.

Μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της στύσης σας κι αποτελούν επίσης συστατικό μιας πρακτικής γνωστής ως “αποκατάσταση πέους”.

Ακριβώς όπως μετά τη χειρουργική επέμβαση στον ώμο, όταν μπορεί να δείτε έναν φυσικοθεραπευτή για να δουλέψει τους μύες, να τους ενδυναμώσει και να αυξήσει το εύρος της κίνησης, το ίδιο ισχύει και για το πέος, τους μύες και τα νεύρα που παίζουν ρόλο στη στυτική λειτουργία.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί ουρολόγοι συνιστούν την έγκαιρη αποκατάσταση του πέους, λίγο μετά από γεγονότα που επηρεάζουν τα στυτικά νεύρα του πέους, όπως η χειρουργική επέμβαση για καρκίνο του προστάτη. Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με ιατρικές θεραπείες όπως το Viagra.

5) Προσέξτε τι τρώτε

Οι τροφές που είναι κακές για την καρδιά είναι επίσης κακές για το πέος, πράγμα λογικό, αφού τόσο η καρδιά όσο και το πέος εξαρτώνται από τη ροή του αίματος για να λειτουργούν σωστά.

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2020, η μεσογειακή διατροφή, που περιλαμβάνει φρούτα, δημητριακά ολικής άλεσης, υγιή για την καρδιά λίπη όπως οι ξηροί καρποί και το ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί και λαχανικά, είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε.

6) Ασκηθείτε περισσότερο

Η ροή του αίματος είναι το κλειδί για μια υγιή στύση και δεν υπάρχει τίποτα που να ενθαρρύνει τη ροή του αίματος όπως η αερόβια άσκηση. Όχι μόνο σας κρατάει σε φόρμα, χτίζει επίσης το νιτρικό οξείδιο του οργανισμού, το οποίο βοηθά στη διατήρηση της στύσης.

7) Σταματήστε το κάπνισμα

Οι καπνιστές διατρέχουν υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης στυτικής δυσλειτουργίας από ό,τι ο υπόλοιπος πληθυσμός που κατέχει πέος. Υπάρχουν επίσης κάποιες ενδείξεις ότι το κάπνισμα επηρεάζει τη δύναμη και το μέγεθος της στύσης.

8) Πιείτε καφέ

Αν και λίγα πράγματα είναι χειρότερα για τη στύση σας από τη συνήθεια του τσιγάρου, ο καφές μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει.

Μια έρευνα διαπίστωσε ότι οι άνδρες που κατανάλωναν το ισοδύναμο καφεΐνης 2-3 φλιτζανιών καφέ την ημέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία από εκείνους που προτιμούσαν να ξυπνούν με ροφήματα χωρίς καφεΐνη.

9) Μείνετε πιστοί

Είναι σύνηθες φαινόμενο οι άνδρες που αρχίζουν να έχουν σχέσεις να σταματούν να έχουν στύση. Τόσο συχνό, μάλιστα, που οι γιατροί που αντιμετωπίζουν τη στυτική δυσλειτουργία συχνά ρωτούν τους ασθενείς τους αν έχουν κάποια δράση στο περιθώριο.

Αν δεν είστε σε μια ανοιχτή ή πολυγαμική σχέση, είναι βέβαιο ότι θα νιώθετε ενοχές όταν κάνετε σεξ με τον σύντροφό σας αφού έχετε κάνει κρυφά σεξ με κάποιον άλλον. Η ενοχή μπορεί να μετατραπεί σε άγχος, και αυτό μπορεί να σκοτώσει μια στύση.

10) Μειώστε τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη

Η στυτική δυσλειτουργία είναι συχνή σε άτομα που πάσχουν από διαβήτη (και ειδικά από διαβήτη τύπου 2). Η ασθένεια πλήττει το πέος με διπλό χτύπημα: επιταχύνει τη διαδικασία της αρτηριακής νόσου και επιβραδύνει τη μετάδοση των ερεθισμάτων κατά μήκος των νεύρων σε όλο το σώμα σας.

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι η πιο διαδεδομένη μορφή διαβήτη. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για την πρόληψή του, συμπεριλαμβανομένης της κατανάλωσης τροφών που καταπολεμούν τον διαβήτη και της τακτικής άσκησης.

11) Ελέγξτε τα επίπεδα τεστοστερόνης σας

Η χαμηλή τεστοστερόνη δεν επηρεάζει άμεσα τους μηχανισμούς που εμπλέκονται στη στύση σας, αλλά επηρεάζει τη λίμπιντό σας, καθιστώντας πιο δύσκολο να ερεθιστείτε και πιο δύσκολο να διατηρήσετε τη στύση.

Αν παρατηρήσετε μια αχαρακτήριστη πτώση στη σεξουαλική σας ορμή, ή κάποιο από αυτά τα συμπτώματα χαμηλής τεστοστερόνης, ίσως να θέλετε να ρωτήσετε τον γιατρό σας αν τα επίπεδα Τ σας είναι χαμηλότερα από ό,τι θα έπρεπε.

Εάν είναι, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε την τεστοστερόνη σας σε επίπεδα εντός του φυσιολογικού εύρους.

12) Περπατήστε περισσότερο

Σε μια μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες που περπατούν μόλις 2 μίλια την ημέρα είχαν το μισό ποσοστό προβλημάτων στύσης από τους άνδρες που δεν περπατούσαν. Είκοσι λεπτά τζόκινγκ ή 30 λεπτά προπόνηση με βάρη θα λειτουργήσουν επίσης.

Ό,τι είναι καλό για την υγεία της καρδιάς σας είναι καλό και για το αγγειακό σύστημα του πέους σας.

13) Χασμουρηθείτε πολύ

Όσον αφορά το σώμα σας, το χασμουρητό και η στύση είναι πρακτικά το ίδιο πράγμα.

Και τα δύο ελέγχονται από μια χημική ουσία που ονομάζεται μονοξείδιο του αζώτου. Απελευθερώνεται στον εγκέφαλο και μπορεί είτε να ταξιδέψει στους νευρώνες που ελέγχουν το άνοιγμα του στόματος και την αναπνοή, είτε να κατέβει από τον νωτιαίο μυελό στα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν το πέος.

Μερικές φορές κάνει και τα δύο (γι’ αυτό ένα μεγάλο χασμουρητό μπορεί να προκαλέσει τρόμο κάτω από το πέος).

Δεν συνιστούμε προκαταρκτικά παιχνίδια με το στόμα σας να κρέμεται ανοιχτό. Αλλά το να επιτρέπετε στον εαυτό σας να χασμουριέται πού και πού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στην προετοιμασία των νευροχημικών οδών που οδηγούν σε καλές, ανθεκτικές στύσεις.

14) Κοιμηθείτε αρκετά.

Το πέος σας χρειάζεται όσο περισσότερο ύπνο μπορεί να πάρει. Κάθε βράδυ, ενώ κοιμάστε, έχετε στύσεις διάρκειας τριών έως πέντε ωρών.

Αυτές οι στύσεις δουλεύουν για να επαναφορτίζουν το πέος σας διατηρώντας το καλά θρεμμένο με οξυγονωμένο αίμα.

Θεωρητικά, όσο περισσότερες νυχτερινές στύσεις έχετε, τόσο πιο ευέλικτος θα γίνει ο στυτικός σας ιστός. Και αυτό μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθεί η στύση ισχυρή όσο περνούν τα χρόνια.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Wishlist 0
Continue Shopping
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή