3 Συμβουλές για έναν ισχυρό γάμο από έναν κορυφαίο θεραπευτή

Category: Best Life

Ο Terry Real είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς και ολοκληρωμένους θεραπευτές σχέσεων. Βοήθησε στην αναζωπύρωση των σκληρών σχέσεων μέσω των θεραπευτικών συνεδριών και των εργαστηρίων του για περισσότερα από 25 χρόνια και σε μια πρόσφατη συνέντευξη με τον MVP του Men’s Health , περιέγραψε τη θεωρία του «γάμου πλήρους γκαζιού» και πώς είναι ο ισχυρότερος δυνατός γάμος για τα ζευγάρια στις σχέσεις τους.

Τι είναι στην πραγματικότητα ένας «γάμος με τέρμα γκάζι»; Καλή ερώτηση! Σύμφωνα με τον Real, πρόκειται για έναν τύπο γάμου όπου οι άνθρωποι δεν συγκρατούν τα συναισθήματα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τους – αντίθετα ενθαρρύνονται να αντιμετωπίσουν ζητήματα (και επιτυχίες) καθώς έρχονται. Ο στόχος είναι να αποφευχθούν προβλήματα που φουντώνουν και δημιουργούν αόρατα. Στον πυρήνα του μοντέλου του, είναι η ανοιχτή επικοινωνία και η ειλικρίνεια ανά πάσα στιγμή.

«Μιλάω για αυτό που αποκαλώ «σκληρή οικειότητα», που σημαίνει απλώς ότι αντιμετωπίζετε ο ένας τον άλλον, ότι λέτε ο ένας στον άλλον την αλήθεια, ότι αντιμετωπίζετε αυτό που συμβαίνει και δεν το αφήνετε να φουντώσει», λέει o Real. . «Οι περισσότεροι άνθρωποι απομακρύνονται ο ένας από τον άλλον».

Δεν είναι εύκολο για τα ζευγάρια να επιτύχουν αυτό το επίπεδο γαμήλιας ευτυχίας. Συχνά, όταν τα ζευγάρια παντρεύονται, μπορεί να ξεκινήσουν σε ένα επίπεδο «τέρμα γκάζι», αλλά λόγω των στρεσογόνων παραγόντων του γάμου , αυτό μπορεί γρήγορα να εξασθενίσει. Είναι σημαντικό για τα ζευγάρια που βιώνουν άγχος να έχουν πάντα στο μυαλό τους την υγεία της σχέσης τους.

«Ξεκινούν να μιλούν βαθιά, αλλά τελικά δεν το κάνουν, και λένε στον εαυτό τους ότι συμβιβάζονται, αλλά στην πραγματικότητα, η δυσαρέσκεια που δημιουργείται αυξάνεται και λειτουργεί σαν βιασύνη, καρκίνος στη σχέση», εξηγεί o Real.

Καθώς η δυσαρέσκεια ενισχύεται σε μια σχέση, μπορεί να προκαλέσει ένταση σε άλλες κρίσιμες πτυχές της σχέσης – ιδιαίτερα την οικειότητα και τον ερωτισμό . O Real είχε να πει τα εξής για τους γάμους που δεν ακολουθούν το μοντέλο του «τέρματος» και εμπιστευτείτε μας, δεν είναι υπέροχο.

«Μειώνει τον αισθησιασμό, την ευχαρίστηση και τη γενναιοδωρία», πρόσθεσε. «Ένα από τα πράγματα που λέω είναι ότι το πρώτο θύμα του να μην τα βάζεις ο ένας με τον άλλον είναι ο ερωτισμός».

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή