Ένας ουρολόγος εξηγεί αν το πέος σας πραγματικά συρρικνώνεται καθώς μεγαλώνετε ηλικιακά

Category: Υγεία

Είναι εξαιρετικά συνηθισμένο να αισθάνεστε άγχος ή ανασφάλεια για το μέγεθος του πέους σας, ανεξάρτητα από το αν είστε “grower” ή “shower”. Και αυτό μπορεί να επιδεινωθεί σοβαρά αν νομίζετε ότι το πέος σας μπορεί στην πραγματικότητα να έχει μικρύνει. Ευτυχώς, αν αυτό συμβαίνει, είναι πιθανό να υπάρχει μια απολύτως λογική εξήγηση και λύση.

Σε ένα νέο βίντεο στο κανάλι της στο YouTube, η ουρολόγος και χειρουργός πυέλου Rena Malik, MD εξηγεί ότι το μήκος ενός πέους μπορεί να αλλάξει υποκείμενο σε ένα ευρύ φάσμα παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της θερμοκρασίας, του πόσο σε στύση είναι εκείνη τη στιγμή, καθώς και του στρες.

“Όταν οι ουρολόγοι μετρούν το μήκος του πέους, το μετράμε με τον ίδιο τρόπο κάθε φορά”, λέει. “Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κατευθυντήριες γραμμές είναι να το μετράμε σε χαλαρή κατάσταση, σε τεντωμένο μήκος, σε ένα ζεστό δωμάτιο”.

Η Malik συνεχίζει να απαριθμεί τέσσερις βασικούς λόγους για τους οποίους το μήκος ενός πέους μπορεί ενδεχομένως να μειωθεί με την πάροδο του χρόνου:

“Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι νομίζουν ότι το πέος τους συρρικνώνεται, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι, είναι επειδή έχουν πάρει κάποιο βάρος”, λέει. “Συγκεκριμένα, έχουν πάρει αρκετό βάρος που δυσκολεύει να δουν όλο το μήκος του πέους”.

Η δεύτερη περίπτωση στην οποία κάποιος μπορεί να νομίζει ότι το πέος του έχει συρρικνωθεί, συνεχίζει η Malik, είναι όταν έχει αφαιρεθεί χειρουργικά ο προστάτης του. “Μπορεί να έχετε παρατηρήσει μια μείωση του μήκους του πέους και αυτό μπορεί να κυμαίνεται από μισή ίντσα έως τρία τέταρτα της ίντσας”, λέει. “Περιστασιακά αυτό μπορεί να επανέλθει με την πάροδο του χρόνου, αλλά αυτό συμβαίνει πολύ συχνά μετά από χειρουργική επέμβαση στον προστάτη”.

Ο τρίτος πιθανός λόγος για την αλλαγή του μεγέθους του πέους είναι η νόσος Peyronie. Πρόκειται για μια κατάσταση κατά την οποία η συσσώρευση πλάκας στο πέος προκαλεί την καμπύλωση ή την αλλαγή σχήματος του πέους. “Θα το παρατηρήσετε, επειδή θα δείτε ένα αξιοσημείωτο εξόγκωμα στο πέος σας ή θα δείτε ότι λυγίζει ή καμπυλώνει με διαφορετικό τρόπο”, λέει ο Malik.

Ο τέταρτος πιο συνηθισμένος λόγος είναι η σωματική ίνωση, όπου το πέος χάνει τη ροή του αίματος, γεγονός που επηρεάζει επίσης τη στύση. Αυτό μπορεί να προκληθεί από προβλήματα υγείας, όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης, καθώς και από τραυματισμούς με μικροκατάγματα που υφίστανται κατά τη διάρκεια αθλημάτων ή έντονης σεξουαλικής δραστηριότητας.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού