Τo ABC των Μαλλιών

Category: Style

Εχω ξεμείνει από shiner, μου τελειώνει το laminator και χρειάζομαι οπωσδήποτε polisher. Για να αγοράσεις το προϊόν, για τα μαλλιά σου, θέλεις… lower. Κάνε αυτό το homework για να ξέρεις τι παίρνεις.

Clarifying Shampoo Σαμπουάν για βαθύ καθαρισμό. Το χρησιμοποιείς μία φορά το μήνα, για να απομακρύνονται όλα τα κατάλοιπα από τα προϊόντα στάιλινγκ, που χρησιμοποιείς καθημερινά.

Conditioner Ή, αλλιώς, μαλακτικό προϊόν. Σε μορφή κρέμας, το απλώνεις μετά το λούσιμο και το αφαιρείς με χλιαρό προς το κρύο νερό. Τα conditioner εξασφαλίζουν τις βιταμίνες, τα ενυδατικά συστατικά και τις πρωτεΐνες που έχουν ανάγκη τα μαλλιά. Οι συνθέσεις που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα ενδείκνυνται για τα πολύ ξηρά και κατεστραμμένα μαλλιά.

Gel Το πλέον διάσημο προϊόν στάιλινγκ στον αντρικό πληθυσμό. Διατηρεί άψογο το χτένισμα για πολλές ώρες, ενώ θέτει υπό έλεγχο τις ατίθασες τούφες. Αρκεί μικρή ποσότητα προϊόντος- όσο ένα φουντούκι, λένε οι ειδικοί- για να δώσεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Shiner, Laminator, Polisher Είναι οι όροι που αναγράφονται στη συσκευασία ορισμένων προϊόντων στάιλινγκ, τα οποία περιέχουν σιλικόνες ή έλαια κι εξασφαλίζουν λάμψη στα μαλλιά με τάση φριζαρίσματος. Με απαραίτητη προϋπόθεση να χρησιμοποιείς όσο το δυνατό μικρότερη ποσότητα.

Moisturizing Product Είναι τα σαμπουάν και τα κοντίσιονερ που ενδείκνυνται για τα ξηρά και αφυδατωμένα μαλλιά. Πολλά από αυτά περιέχουν και γλυκερίνη, η οποία διατηρεί την απαραίτητη υγρασία.

Mousse Ή αφρός. Ενδείκνυται κυρίως για το στάιλινγκ στα πιο μακριά ή κατσαρά μαλλιά. Απλώνεις πολύ μικρή ποσότητα, τα στεγνώνεις και τα διατηρείς στη… θέση τους.

Thickeners, Volumizers Οι παραπάνω όροι υποδεικνύουν την ύπαρξη πρωτεϊνών ή πολυμερών στη σύνθεση των προϊόντων, που δίνουν όγκο στα αραιά ή πολύ λεπτά μαλλιά.

Wax Το κερί ανήκει στα πιο πλούσια προϊόντα στάιλινγκ, γι’ αυτό το λόγο το χρησιμοποιείς για να τονίσεις ή να τιθασεύσεις μεμονωμένες τούφες. Χρησιμοποιείς πάντα πολύ μικρή ποσότητα και αυξάνεις σταδιακά μέχρι να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού