10 ιδέες για να κάνεις το καλύτερο buzz cut

Category: Style

Τα buzz cuts είναι το απόλυτο ανδρικό κούρεμα. Είναι εύκολο στη συντήρηση και είναι βασικά απροσπέλαστο.

Πριν κάνετε το βήμα, είτε στην καρέκλα του κουρέα είτε στο δικό σας μπάνιο, ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Δεν είναι όλα τα κουρέματα buzz cuts ίδια.

Στην πραγματικότητα, η λέξη “buzz cut” πιθανόν να μην σημαίνει αυτό που νομίζετε.

Τι είναι το Buzz Cut

Παλιά, ένα buzz cut ήταν όταν ξυρίζεις όλα τα μαλλιά σου με μια κουρευτική μηχανή, μιλάμε για σχεδόν φαλακρό. Στις μέρες μας, “η ορολογία έχει γίνει λίγο χαλαρή”.

Τα buzz cuts έχουν εξελιχθεί σε μια ολόκληρη κατηγορία κουρέματος, με λεπτές διαφορές μεταξύ των δημοφιλών buzz cut στυλ.

Επιπλέον, επειδή κανένα κεφάλι δεν είναι ακριβώς ίδιο, ακόμη και το ίδιο buzz cut στυλ μπορεί να φαίνεται διαφορετικό από άντρα σε άντρα.

Έτσι, όταν σκέφτεστε να τα κόψετε, σκεφτείτε το σχήμα του προσώπου σας και ποιο είδος κουρέματος μπορεί να δείχνει καλύτερο.

Ακόμα καλύτερα, ζητήστε από έναν επαγγελματία να σας βοηθήσει, αφού μπορεί να δει πράγματα που εσείς δεν μπορείτε, όπως το πίσω μέρος του κεφαλιού σας.

Buzz Cut Συντήρηση

Για τους περισσότερους άντρες που κάνουν το βήμα, η γοητεία του buzz cut είναι η έλλειψη συντήρησης.

Σε σύγκριση με άλλα χτενίσματα, η συντήρηση του buzz cut είναι ελάχιστη, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται συντήρηση.

Ο μεγαλύτερος κανόνας είναι ότι μπορεί να χρειαστεί να το κόβετε πιο συχνά.

Όσο πιο κοντά είναι τα μαλλιά σας, τόσο πιο γρήγορα φαίνεται να μακραίνουν. Για να διατηρήσετε ένα buzz cut στιλ θα πρέπει να το κόβετε κάθε μιάμιση με δύο εβδομάδες.

Αν διατηρείτε τις γραμμές, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να τις κόβετε ακόμα πιο συχνά, όπως μία φορά την εβδομάδα, ανάλογα με την υφή και την πυκνότητα των μαλλιών σας.

Χρησιμοποιήστε κουρευτικές μηχανές

Μιλώντας για ψαλίδια μαλλιών, η χρήση ενός καλού ζευγαριού είναι ο χρυσός κανόνας για να κόψετε τα μαλλιά σας.

Μην προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα ψαλίδι για τα γένια ή το αντίθετο, επενδύστε σε μία κουρευτική μηχανή μαλλιών με εξαρτήματα, τα οποία είναι το κλειδί.

Ξεκινάτε πάντα με μεγαλύτερο μήκος και στη συνέχεια, αν το θέλετε πιο κοντό, κόψτε το σταδιακά.

Αν ξεκινάτε με μακρύτερα μαλλιά, κόψτε τα με ψαλίδι πριν χρησιμοποιήσετε την κουρευτική μηχανή για να μην μπλοκάρει. Δώστε στον εαυτό σας την άδεια να πειραματιστεί.

Τις πρώτες δύο φορές που θα το κάνετε, δεν θα ξέρετε ακριβώς πόσο ψηλά πρέπει να το κουρέψετε ή πότε να αλλάξετε σκάλα.

Προχωρήστε πολύ αργά και να ξέρετε ότι δεν πρόκειται να είναι 100% τέλειο την πρώτη φορά.

Το θέμα με τα buzz cuts είναι ότι διαφέρουν στις λεπτομέρειες. Εδώ είναι που μπαίνουν στο παιχνίδι τα διαφορετικά στυλ.

Μερικά είναι αρκετά εύκολα για να τα κάνεις μόνος σου και άλλα απαιτούν περισσότερο επαγγελματικό άγγιγμα, αλλά όλα τους βασίζονται στην ίδια γενική ιδέα: τη χρήση κουρευτικής μηχανής αντί για ψαλίδια.

Τα 10 καλύτερα buzz cut στυλ για άνδρες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

1. Zero Buzz Cut

Το όνομα τα λέει όλα. Παραδοσιακά, αν δεν χρησιμοποιείτε προστατευτικό στη κουρευτική μηχανή και το κατεβάζετε μέχρι το δέρμα, αυτό ονομάζεται zero.

Είναι επίσης λίγο πολύ σαν να ξυρίζεις το κεφάλι σου και είναι το πιο ακραίο buzz cut.

2. Induction Buzz Cut

Το στυλ Induction buzz cut είναι το παραδοσιακό buzz, που έγινε δημοφιλές από τον στρατό, όταν οι νεοσύλλεκτοι ξυρίζουν το κεφάλι τους.

Αν και δεν είναι τόσο κοντό όσο το μηδέν, δεν είναι πολύ μακρύτερο. Πετύχετε αυτό το κούρεμα με σκάλα 0,5 ή χωρίς (που έχει ρυθμιστεί σε μεγαλύτερο μήκος) για να αφήσετε λίγα μαλλιά στο ίδιο ομοιόμορφο μήκος σε όλο το κεφάλι σας.

3. Burr Buzz Cut

Το Burr buzz cut είναι ομοιόμορφο σε όλη τη διαδρομή γύρω από το κεφάλι χωρίς ξεθώριασμα.

Είναι ελαφρώς μακρύτερο και χρησιμοποιεί σκάλα 1 ή 2 για να δώσει λίγο επιπλέον μήκος.

4. Lineup Buzz Cut

Για να είμαστε ακριβείς, πρόκειται στην πραγματικότητα για δύο διαφορετικά πράγματα.

Το lineup αναφέρεται συγκεκριμένα στη δημιουργία ευκρινών γραμμών γύρω από το πρόσωπο, σε αντίθεση με το να αφήνετε τη γραμμή των μαλλιών φυσική.

Δείχνει καλύτερα σε κοντύτερα buzz στυλ και σε άνδρες με πιο πυκνά, πιο απαλά μαλλιά για να ορίσουν πραγματικά τις γραμμές.

Σημαίνει επίσης την αλλαγή προστατευτικών ή τη χρήση ενός trimmer.

Πρέπει πραγματικά να βάλεις μια λεπίδα και να ορίσεις τη γραμμή που υπάρχει ήδη. Οι τραχιές γραμμές εμφανίζουν γρήγορα ανάπτυξη και πρέπει να συντηρούνται κάθε λίγες ημέρες ή το πολύ κάθε εβδομάδα.

5. Knuckle Buzz Cut

Ορισμένα μήκη στυλ buzz cut (όπως το Burr) αναδεικνύουν ακούσια τα προβλήματα αραίωσης ή φαλάκρας, αλλά ένα ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος θα μπορούσε στην πραγματικότητα να τα υποβαθμίσει και να προσθέσει οπτικά περισσότερο όγκο στη διαδικασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: το κόψιμο Knuckle.

Βρέξτε τα μαλλιά σας, πιάστε την κορυφή τους με τα δάχτυλά σας πιεσμένα στο τριχωτό της κεφαλής σας [σαν σε γροθιά] και κόψτε τα.

Πιθανότατα θα βγει επίπεδο 4 ή 5, το οποίο σας αφήνει με ένα κοντό κούρεμα. Για να αφήσετε περισσότερ μήκος στην κορυφή, κωνοποιήστε τα πλαϊνά.

6. Taper Buzz Cut

Η πιο συνηθισμένη παραλλαγή του buzz cut, το οποίο παραδοσιακά έχει ένα μήκος γύρω-γύρω, είναι το taper.

Είναι πιο κοντό γύρω από τις φαβορίτες. Οι μη ειδικοί το αποκαλούν (λανθασμένα) fade, επειδή διαβαθμίζεται σε ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος ψηλότερα στο κεφάλι σας.

Ένα κλασικό taper είναι διακριτικό και είναι συνήθως σκάλα ένα στο κάτω μέρος και ανεβαίνει σε σκάλα δύο.

7. Skin Fade Buzz Cut

Σε όρους κουρέματος, το να ζητάτε ένα fade σημαίνει να ζητάτε ένα skin fade, όπου τα μαλλιά στο κάτω μέρος είναι τόσο κοντά που φαίνεται το δέρμα, εξ ου και το όνομα, και έχουν μια πιο ακραία αλλαγή στο μήκος καθώς ανεβαίνουν προς τα πάνω στο κεφάλι σας.

Μπορεί να διαβαθμιστεί σε ένα, δύο ή ακόμα και τρία, αλλά πάντα ξεκινάει πολύ, πολύ κοντά.

8. High and Tight Buzz Cut

Είτε πρόκειται για skin fade είτε για taper, το high and tight buzz σημαίνει ότι το fade πηγαίνει ψηλότερα στο κεφάλι σας, συνήθως στους κροτάφους.

Κρατάει τα μαλλιά στα πλαϊνά του κεφαλιού σας κοντά και αφήνει περισσότερο μήκος στην κορυφή, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση του ύψους ακόμα και σε κοντά, χτενισμένα μαλλιά.

Είναι καλό για άντρες με στρογγυλά ή οβάλ πρόσωπα, καθώς το ύψος δημιουργεί επίσης την ψευδαίσθηση του μήκους.

9. Jarhead Buzz Cut

Ακριβώς όπως το παραδοσιακό buzz cut έχει στρατιωτικές ρίζες, έτσι και κάποιες από τις παραλλαγές του, όπως το Jarhead.

Είναι ένα παραδοσιακό κούρεμα των πεζοναυτών. Είναι μια πολύ ελάχιστη αλλαγή στο μήκος, αλλά δίνει μια λεπτή γωνία στο κεφάλι σας και είναι λιγότερο στρογγυλεμένο από ένα παραδοσιακό buzz.

10. Κούρεμα Crew Cut

Αν και οι πουριτανοί μπορεί να διαφωνούν, το κλασικό στρατιωτικό crew μπορεί να θεωρηθεί buzz.

Είναι όμως μακρύτερο από άλλα buzz cuts επειδή απαιτεί τη χρήση τουλάχιστον μιας σκάλας νούμερο έξι στην κορυφή για να δώσει δύο με δυόμιση εκαστοστά μήκος.

Συνήθως είναι μακρύτερα στο μπροστινό μέρος και στη συνέχεια στενεύουν και αναμειγνύονται στην κορυφή του κεφαλιού, αλλά εξακολουθούν να έχουν μια τετράγωνη, εμφάνιση με γωνίες.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Wishlist 0
Continue Shopping
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή