Μπορεί να σταματήσει η τριχόπτωση;

Category: General, Υγεία

Ανησυχείς για την απειλητική τριχόπτωση, που έχει εισβάλει στη ζωή σου; Δεν είσαι ο μόνος. Εχει υπολογιστεί ότι το 40% των ανδρών, που βρίσκεται στην τρίτη δεκαετία της ζωής του, υποφέρει από πρόωρη τριχόπτωση και αυτό το ποσοστό αυξάνεται καθώς μεγαλώνουν.

Είναι φυσιολογικό να χάνεις μερικές τρίχες την ημέρα, αν όμως παρατηρήσεις ξαφνική και μαζική «αποψίλωση» στο κεφάλι σου, μην πανικοβληθείς. Υπάρχουν τρόποι για να επιβραδύνεις το κακό ή και να το σταματήσεις.

Τι προκαλεί την τριχόπτωση;

Πολλοί είναι οι παράγοντες που συντελούν σε αυτόν τον ανδρικό εφιάλτη. Η κακή υγεία, η φτωχή διατροφή, το άγχος είναι σημαντικές αιτίες. Με διαφορά όμως το χειρότερο κακό προκαλείται από την ανδρική ορμόνη DHT.

Πρόκειται για μια ανδρική ορμόνη, η οποία όταν έρθει σε επαφή με τον αδένα της τρίχας προκαλεί συρρίκνωση και εξασθένησή της με αποτέλεσμα την πτώση της. Η μεμβράνη της κεφαλής αδυνατίζει και γίνεται άκαμπτη, με αποτέλεσμα να επιβραδύνεται η κυκλοφορία του αίματος και των θρεπτικών ουσιών προς τον αδένα.

Αυτό, σε πρώτη φάση, επιβραδύνει το ρυθμό ανάπτυξης νέων τριχών, ώσπου τον μπλοκάρει εντελώς. Ενας ακόμα παράγοντας είναι οι δέκτες που βρίσκονται στον αδένα της τρίχας και προσελκύουν την αντιπαθητική ορμόνη. Ο αριθμός αυτών των δεκτών είναι προδιαγεγραμμένος στα γονίδιά σου.
Τώρα μπορείς να καταλάβεις γιατί η τριχόπτωση είναι, έως ένα μεγάλο βαθμό, κληρονομική.

Τι μπορείς να κάνεις;

Η πρόληψη είναι πάντα προτιμότερη από τη θεραπεία και υπάρχουν πολλά σκευάσματα στο εμπόριο, που ισχυρίζονται ότι εμποδίζουν την τριχόπτωση. Κανένα όμως δεν έχει μέχρι σήμερα εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εχει αποδειχτεί ότι ο χαλκός δρα ευεργετικά και στην τρίχα και στο δέρμα της κεφαλής. Προτιμήστε λοιπόν όσα σκευάσματα περιέχουν το συγκεκριμένο συστατικό.

Καλό θα είναι επίσης να αρχίσεις να δίνεις περισσότερη προσοχή πλέον στη διατροφή σου και να κάνεις πιο υγιεινές επιλογές. Να προτιμάς άπαχες τροφές και να αρχίσεις να βλέπεις με πιο θετικό μάτι τα φασόλια, τα δημητριακά, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά.
Ολα αυτά βοηθούν στην ενδυνάμωση της τρίχας.

Φυσικά, δεν πρέπει να αγνοήσεις και την υγεία του δέρματος της κεφαλής σου. Οταν δεν είναι απολύτως καθαρό, η ανάπτυξη της τρίχας εμποδίζεται. Με το χρόνο όλα τα προϊόντα στυλιζαρίσματος και περιποίησης των μαλλιών σχηματίζουν ένα στρώμα λιπαρότητας, που είναι καταστροφικό για τα μαλλιά.
Για να έχεις λοιπόν το κεφάλι σου ήσυχο, φρόντισε να το έχεις και καθαρό χρησιμοποιώντας ένα καλό σαμπουάν και conditioner. Καθημερινά.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού