10 ασκήσεις για να ψηλώσεις

Category: Fitness

Το ύψος είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει την πρώτη μας εντύπωση και μπορεί να συνδεθεί ακόμη και με τη δύναμη, την αυτοπεποίθηση, την έλξη και τις ευκαιρίες καριέρας.

Έτσι, αν και εσείς, αγωνίζεστε να αποκτήσετε το επιθυμητό ύψος σας και ψάχνετε συνεχώς για την καλύτερη άσκηση αύξησης ύψους, τότε εδώ είναι 10 αποτελεσματικές ασκήσεις για την αύξηση του ύψους στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε.

Ακόμα κι αν κάνετε μόνο μία άσκηση για να αυξήσετε το ύψος, να θυμάστε ότι η συνέπεια, ο άφθονος ύπνος και η καλή διατροφή είναι απαραίτητα!

Ψάχνετε για την καλύτερη άσκηση για την αύξηση του ύψους

Αναρωτιέστε πώς να αυξήσετε γρήγορα το ύψος μετά τα 18; Είναι μεγάλη υπόθεση η αύξηση του ύψους; Όχι ακριβώς! Το θέμα είναι η άρση των αποσυμπιέσεων στους σπονδύλους που αναπτύσσονται με την πάροδο του χρόνου λόγω της βαρύτητας και των κακών συνηθειών στάσης του σώματος.

Το ύψος ενός ανθρώπινου σώματος επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες όπως το περιβάλλον, οι ορμόνες, τα γονίδια και η διατροφή. Η καταπολέμηση αυτών των επιρροών είναι δύσκολη, αλλά δεν είναι αδύνατη.

Αν έχετε ισχυρή αποφασιστικότητα και γνωρίζετε την καλύτερη άσκηση για την αύξηση του ύψους, μπορείτε να βελτιώσετε το ύψος σας ακόμη και στα μέσα της δεκαετίας των είκοσι.

Η άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αυξήσετε γρήγορα το ύψος σας και να ψηλώσετε. Συνδυάζοντας την άσκηση με μια καλή πρόσληψη πρωτεϊνών, μπορείτε να βοηθήσετε θετικά το ύψος σας. ‍

Δείτε πώς να αυξήσετε το ύψος με μερικές καλύτερες διατάσεις.

Πώς να ψηλώσετε

Τα παιδιά συνεχίζουν να μεγαλώνουν μέχρι να φτάσουν στην εφηβεία, αλλά οι πλάκες ανάπτυξής τους σταματούν να παράγουν νέα οστά και το ύψος τους σταματάει μετά από αυτό.

Έτσι, εδώ είναι μερικοί σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν το ύψος ενός ατόμου:

1. DNA

Η γενετική σας σύνθεση καθορίζει το ύψος που θα έχετε ως ενήλικας. Έχει επίσης αντίκτυπο στις πλάκες ανάπτυξης και τις ορμόνες σας.

2. Ορμόνες

Οι αυξητικές ορμόνες παράγονται από την υπόφυση, οι θυρεοειδείς ορμόνες παράγονται από τον θυρεοειδή αδένα και οι σεξουαλικές ορμόνες τεστοστερόνη και οιστρογόνα παράγονται από τις ωοθήκες, οι οποίες δίνουν εντολή στις αυξητικές πλάκες να φτιάξουν νέα οστά.

3. Φύλο

Το φύλο ενός ατόμου έχει επίσης σημαντικό αντίκτυπο στο ύψος του. Τα αγόρια είναι γενικά ψηλότερα από τα κορίτσια, ωστόσο, τα κορίτσια περνούν μια περίοδο ανάπτυξης πολύ νωρίτερα από τα αγόρια, συνήθως γύρω στην ηλικία των 12,5 ετών.

Η άσκηση αυξάνει το ύψος

Η άσκηση και οι διατάσεις μπορούν ή δεν μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε το ύψος. Το αποτέλεσμα εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία, το φύλο, η γενετική σύνθεση και οι ορμόνες σας.

Ωστόσο, αν κάνετε ασκήσεις αύξησης ύψους σε τακτική βάση, μπορεί να κερδίσετε μερικούς πόντους, αλλά είναι επίσης πολύ σημαντικό να κοιμάστε αρκετά και να τρώτε υγιεινά.

10 απλές ασκήσεις για να αυξήσετε το ύψος γρήγορα

Αν και το ύψος σας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τα γονίδιά σας, καθώς και από τον τρόπο ζωής σας, την ηλικία, τη διατροφή, τον κύκλο ύπνου και τις περιβαλλοντικές συνθήκες, μπορείτε να το αυξήσετε με φυσικό τρόπο κάνοντας κάποιες ασκήσεις και τεντώνοντας το σώμα σας.

Έτσι, αν ψάχνετε για την καλύτερη άσκηση για να αυξήσετε το ύψος, είμαστε σίγουροι ότι θα βρείτε αυτές τις ασκήσεις πολύ χρήσιμες.

1. Μετατόπιση της λεκάνης

Πόσες ώρες της ημέρας συνήθως κάθεστε; Γνωρίζατε ότι το πολύωρο κάθισμα επηρεάζει το ύψος σας; Η αλλαγή του σχήματος της σπονδυλικής στήλης και οι σχετικές μυϊκές ανισορροπίες προκαλούνται από τις παρατεταμένες περιόδους καθισιού, οι οποίες επηρεάζουν την ανάπτυξη του σώματός σας.

Η μετατόπιση της λεκάνης είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την αύξηση του ύψους για να ταλαντευτείτε από τα αρνητικά αποτελέσματα της καθιστικής ζωής.

Αυτή η άσκηση αυξάνει επίσης την καμπυλότητα του κάτω μέρους της σπονδυλικής στήλης, καθώς και εκείνη του άνω μέρους της πλάτης,  ενισχύοντας το ύψος σας.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Ξαπλώστε στο στρώμα με τους ώμους επίπεδους στο πάτωμα.
 • Κρατήστε τα χέρια σας τεντωμένα στα πλάγια με τις παλάμες προς τα κάτω.
 • Λυγίστε τα γόνατά σας και τραβήξτε τα πόδια σας κοντά στους γλουτούς.
 • Καμπυλώστε την πλάτη σας έτσι ώστε να ανασηκωθεί η λεκάνη.
 • Τεντώστε τους γλουτούς και αφήστε τα πόδια και τους ώμους να στηρίξουν το βάρος σας.
 • Κρατήστε τη θέση για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε.‍‍

2. Άλματα με ένα πόδι

Το άλμα με ένα μόνο πόδι δεν είναι μόνο μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την αύξηση του ύψους, αλλά είναι και πραγματικά διασκεδαστικό.

Αυτή η άσκηση παίζει τεράστιο ρόλο στην ενδυνάμωση των κοιλιακών σας μυών και υπόσχεται μια ενδελεχή προπόνηση για το κάτω μέρος του σώματός σας.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Χοροπηδήστε στο αριστερό σας πόδι δέκα φορές.
 • Τοποθετήστε τα χέρια σας ευθεία προς τα πάνω δείχνοντας προς τον ουρανό.
 • Χοροπηδήστε στο δεξί σας πόδι ομοίως‍

3. Πόζα του παιδιού

Η πόζα του παιδιού είναι εξαιρετική στο να τεντώνει απαλά τα διάφορα μέρη του σώματός σας βοηθώντας έτσι στην ανακούφιση από τον πόνο στην πλάτη και στην αύξηση του ύψους.

Αυτή η άσκηση τεντώνει απαλά τη σπονδυλική σας στήλη, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα και ανακουφίζει από την ένταση στους μυς της μέσης σας.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Γονατίστε στο πάτωμα με τους γλουτούς σας πιεσμένους πάνω στις φτέρνες σας.
 • Τοποθετήστε τα χέρια σας στους μηρούς σας, χαμηλώστε το σώμα σας στους μηρούς σας και σκύψτε προς τα εμπρός με τα χέρια σας τεντωμένα στο πάτωμα.
 • Ακουμπήστε το μέτωπό σας στο πάτωμα, χαλαρώστε το σώμα σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

4. Πόζα κουταβιού

Αναρωτιέστε πώς να αυξήσετε το ύψος πιο αποτελεσματικά; Η στάση του κουταβιού είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει.

Αυτή η άσκηση λυγίζει τη σπονδυλική στήλη, και τους μύες των ποδιών σας και κάνει τα οστά σας να μεγαλώνουν περισσότερο.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Ξεκινήστε με την τοποθέτηση των χεριών και των γονάτων σας στο στρώμα.
 • Ευθυγραμμίστε τα γόνατά σας με τους γοφούς σας και τα χέρια σας με τους ώμους σας.
 • Μπλέξτε τα δάχτυλα των ποδιών σας και τοποθετήστε τα χέρια σας προς τα εμπρός μερικά εκατοστά.
 • Τεντώστε τους γοφούς σας προς τα πίσω μέχρι τη μέση των ποδιών σας και νιώστε ένα καλό τέντωμα στο κάτω μέρος του σώματος.
 • Κρατήστε αυτή τη θέση για 60 δευτερόλεπτα και χαλαρώστε.‍

5. Πόζα του βουνού

Η Tadasana Mountain Pose είναι μία από τις καλύτερες διατάσεις για να ψηλώσετε, καθώς βελτιώνει τη στάση του σώματος, επεκτείνει τον κορμό σας και ανακουφίζει από το στρες στο πάνω μέρος του σώματός σας, βοηθώντας σας έτσι να αυξήσετε το ύψος σας.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Σταθείτε ίσια στο πάτωμα και φέρτε τα πόδια σας μαζί, κατανέμοντας ομοιόμορφα το βάρος σας.
 • Διατηρήστε την καμπυλότητα της σπονδυλικής σας στήλης ενεργοποιώντας και τραβώντας τους μύες στο μπροστινό μέρος των μηρών σας προς τα πάνω.
 • Φέρτε τους ώμους σας μέχρι τα αυτιά σας και, στη συνέχεια, γυρίστε τους όσο το δυνατόν περισσότερο προς τα πίσω.
 • Το στέμμα του κεφαλιού σας ανεβαίνει προς το ταβάνι, ο αυχένας σας είναι επιμηκυμένος και το πηγούνι σας βρίσκεται σε ουδέτερη θέση.
 • Τώρα κρατήστε αυτή τη θέση για 5 έως 10 αναπνοές και επαναλάβετε.

6. Χαμηλή αψίδα βυθίσματος

Η κάμψη της πλάτης και του άνω μέρους του σώματος θα έχει πάντα ως αποτέλεσμα την αύξηση του ύψους σας. Το πάνω μέρος του σώματος είναι δύσκολο να αναπτυχθεί, αλλά με την καμάρα του χαμηλού άλματος μπορείτε να δυναμώσετε και να τεντώσετε αρκετά καλά την πλάτη σας.

Αυτή η άσκηση λειτουργεί επίσης για την επιμήκυνση των ποδιών σας, και των οστών των ώμων σας.

‍Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Κλειδώστε τις δύο παλάμες σας με τα δάχτυλά σας και τεντώστε τα χέρια σας μπροστά από το δεξί σας πόδι.
 • Λυγίστε το δεξί σας πόδι και τεντώστε το αριστερό σας πόδι ενώ κάνετε ένα βήμα.
 • Τεντωθείτε όσο περισσότερο μπορείτε και παραμείνετε στη στάση για 30 δευτερόλεπτα. Κάντε το ίδιο και από την άλλη πλευρά‍.

7. Ξαπλωμένη συστροφή σώματος

Η ξαπλωμένη κάτω στροφή σώματος (ή Natarajasana) είναι μια άλλη αποτελεσματική άσκηση που τεντώνει τη σπονδυλική στήλη και τονώνει τους μύες του αυχένα και της κοιλιάς.

Αυτή η άσκηση παρατείνει επίσης και ενισχύει τον μυϊκό τόνο στο κάτω μέρος της πλάτης και στους γοφούς αυξάνοντας έτσι το ύψος.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Ξαπλώστε ανάσκελα με τα χέρια σας τεντωμένα οριζόντια μπροστά σας, παράλληλα με τους ώμους σας.
 • Λυγίστε τα γόνατά σας μέχρι να πλησιάσουν τους γοφούς σας και, στη συνέχεια, ταλαντεύστε τα μέχρι να ακουμπήσουν στο έδαφος.
 • Γυρίστε το κεφάλι σας προς τα δεξιά και κοιτάξτε τη δεξιά σας παλάμη, αν το αριστερό σας γόνατο είναι στο πάτωμα.
 • Τεντώστε το σώμα σας και επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας.

8. Τζόκινγκ

Το τζόκινγκ είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για την αύξηση του ύψους που δεν μπορείτε να παραλείψετε αν θέλετε απεγνωσμένα να κάνετε τα πόδια σας μακρύτερα. Σας βοηθά να μεγαλώσετε τα οστά των ποδιών σας με φυσικό τρόπο και τα κάνει πιο δυνατά.

Επιπλέον, λειτουργεί ως δια μαγείας για να αυξήσετε το ύψος σας, ειδικά όταν το εξασκείτε κατά τη διάρκεια ή αμέσως μετά την εφηβεία.

9. Άλματα και σκιπ

Αν η γυμναστική είναι κάτι δύσκολο για εσάς, αλλά εξακολουθείτε να αναρωτιέστε πώς να ψηλώσετε εύκολα, τότε προτιμήστε κάτι που σας βοηθά να διασκεδάσετε, ενώ παράλληλα πετυχαίνετε τους στόχους σας για τη φυσική σας κατάσταση.

Το άλμα είναι ένα τέτοιο πράγμα. Όσο περισσότερες φορές πηδάτε τόσο πιο πιθανό είναι να καταφέρετε να κάνετε τα πόδια σας μακρύτερα. Το άλμα μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους, άλμα σε τραμπολίνο ή άλμα με σχοινί. Και οι δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στο μέγιστο ύψος σας.

‍Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Κατά το άλμα, βεβαιωθείτε ότι και τα δύο πόδια σας αφήνουν την επιφάνεια την ίδια στιγμή και προσγειώνονται στην επιφάνεια την ίδια στιγμή.

10. Κατακόρυφες κάμψεις

Αν ψάχνετε μερικούς εύκολους τρόπους για το πώς να αυξήσετε το ύψος σας με φυσικό τρόπο, δοκιμάστε να κάνετε τις κάθετες κάμψεις!

Πρόκειται για μία από τις καλύτερες διατάσεις για να ψηλώσετε, καθώς κάνει τους μύες της περιοχής της γάμπας να διαστέλλονται προς την κάθετη κατεύθυνση και έτσι βελτιώνει το ύψος σας.

Βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:

 • Σταθείτε όρθιοι και τοποθετήστε τα πόδια σας ελαφρώς ανοιχτά.
 • Σκύψτε και προσπαθήστε να αγγίξετε το πάτωμα χωρίς να λυγίσετε τα γόνατά σας.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή