ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ

Category: General

Ένας καλός ποδηλάτης δεν πρέπει μόνο να ξέρει τα μέρη του ποδηλάτου, πρέπει να μπορεί και να τα επιδιορθώνει. Διάβασε τον οδηγό του MH, για να μπορείς να κάνεις σέρβις στο ποδήλατό σου και στο σπίτι σου.

1. ΛΑΣΤΙΧΑ

Τι να Προσέξεις: Τσέκαρε τα λάστιχα, ψάχνοντας για φθορές και ρωγμές, που δείχνουν ότι έχουν αρχίσει να χαλάνε. Τα φθαρμένα ελαστικά μπορούν να μειώσουν τις επιδόσεις του ποδηλάτου και να προκαλέσουν ατυχήματα.

Επιδιόρθωσέ το: Αν παρατηρήσεις φθορές, πρέπει να τα αντικαταστήσεις. Χρησιμοποίησε ένα μοχλό ελαστικών για να βάλεις το νέο ελαστικό πάνω στον τροχό. Με αυτό τον τρόπο δεν θα το τρυπήσεις.

2. ΦΡΕΝΑ

Τι να Προσέξεις: Αν το ραβδωτό παξιμάδι -όπου το καλώδιο των φρένων εισέρχεται στο φρένο- είναι στο μέγιστο, τα τακάκια των φρένων είναι νεκρά. Τώρα, έλεγξε αν το εξωτερικό καλώδιο του φρένου έχει υποστεί βλάβη ή τα καλώδια έχουν φθαρεί.

Επιδιόρθωσέ το: Τα τακάκια των φρένων είναι εύκολο να αλλάξουν. Για να αντικαταστήσεις ,όμως, τα καλώδια των φρένων, αφαίρεσε το παλιό συρματόσχοινο, βγάζοντας τα τερματικά που το βοηθάνε να μην ξεφτίσει. Μετά βγάλε το συρματόσχοινο από τη μανέτα του και τώρα τράβα το εξωτερικό από το πλαίσιο. Μέτρησε το νέο καλώδιο με βάση το παλιό. Πέρνα τα νέα συρματόσχοινα από τα αντίστοιχα καλώδια κι από τη βίδα σε κάθε δαγκάνα. Σφίξε και μετά βάλε τα τερματικά με μία τανάλια για να μην ξεφτίσουν.

3. ΡΟΔΕΣ

Τι να Προσέξεις: Αν ο τροχός είναι φθαρμένος ή αν έχεις σπασμένη ακτίνα, είναι πολύ πιθανό να ταρακουνιέται πολύ και τα φρένα να κλειδώσουν. Παίξε τις ακτίνες σαν να έπαιζες με τις χορδές μιας κιθάρας. Θα πρέπει να εκπέμπουν την ίδια νότα, διότι όλες δέχονται την ίδια πίεση.

Επιδιόρθωσέ το: Για να σφίξεις τις ακτίνες, χρησιμοποίησε ένα εργαλείο ακτινολόγησης, για να γυρίσεις απαλά το καψούλι της ακτίνας. Τέσταρε αν το έχεις σφίξει αρκετά μετά από κάθε 1/4 στροφής – η νότα πρέπει να γίνεται υψηλότερη καθώς η ακτίνα σφίγγει.

4. ΑΛΥΣΙΔΑ

Τι να Προσέξεις: Τα δόντια της κασέτας είναι ομοιόμορφα, αλλά όσο περνάει ο καιρός, θα φθαρούν από τη μία πλευρά και θα γίνουν μυτερά. Αυτό σημαίνει ότι η αλυσίδα δεν θα κινείται ομαλά και μπορεί να αρχίσει να πηδά γρανάζια. Για να ελέγξεις την κατάσταση της αλυσίδας σου, δοκίμασε να τη σηκώσεις από το δίσκο στο πλησιέστερο σημείο του μπροστινού τροχού. Αν μπορείς να τη σηκώσεις πάνω από 4mm, θα πρέπει να την αντικαταστήσεις.

Επιδιόρθωσέ το: Αντικατάστησε την κασέτα ταυτόχρονα με την αλυσίδα, καθώς φθείρονται μαζί. Είναι σημαντικό να αγοράσεις το σωστό μήκος αλυσίδας, τυλίγοντάς τη γύρω από τον μεγάλο δακτύλιο στο μπροστινό και τον μεγάλο δακτύλιο στο πίσω μέρος. Στη συνέχεια πρόσθεσε δύο συνδέσμους σε αυτήν.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Wishlist 0
Continue Shopping
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή