Στύση: Οδηγός ενεργοποίησης

Category: Sex

Και ξαφνικά λύγισε. Αυτός, ο ατρόμητος, ο στυγερός εκτελεστής, το δυνατό εργαλείο σου σε πρόδωσε και από ατσάλινος πύργος μεταμορφώθηκε σε αγγουράκι που ξεχάστηκε στο ψυγείο για μήνες. Τι συμβαίνει άραγε; Λυγίζουν, μωρέ, τα παλικάρια;

Ποιο είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε έναν άνδρα; Να χάσει η ομάδα του από τον Βύζαντα Μεγάρων, να τρακάρει η κοπέλα του το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητό του και φυσικά να πέσει για ύπνο ο «τίγρης» του τη στιγμή που πρέπει να πάει για κυνήγι. Και, ξέρεις, δεν είναι λίγες οι φορές που ο τίγρης όσο κι αν πεινάει, πέφτει για ύπνο πεινασμένος.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, το 42% των ανδρών έχει κάποιο πρόβλημα στύσης κι ένας στους δέκα υποφέρει από σοβαρή έλλειψη στύσης. Ανικανότητα, όπως θα έλεγαν παλαιότερα. Από επιστημονικής άποψης, πάντως, σήμερα «ανικανότητα» δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο στυτική δυσλειτουργία.

Δεν πρόκειται για παιχνίδι λέξεων ούτε για κάποιο τέχνασμα των γιατρών για να σου ανεβάσουν το ηθικό – ή μάλλον το ανήθικο. Η αλήθεια είναι πως η δυσλειτουργία μπορεί να γιατρευτεί. Αντιθέτως, η «ανικανότητα» μεταφράζεται ως καμένο χαρτί στη Σοφοκλέους.

«Για να είμαστε σαφείς μπορούμε να μιλάμε για στυτική δυσλειτουργία όταν κάποιος δεν καταφέρνει να φέρει εις πέρας τη σεξουαλική πράξη για τουλάχιστον 6 μήνες – έστω κι αν αυτό συμβαίνει κάποιες φορές» εξηγεί ο Παύλος Ασλάνης, ουρολόγος-ανδρολόγος.

Σ’ αυτήν την περίπτωση επιβάλλεται η επίσκεψη σε έναν ειδικό, αφού με συγκεκριμένες εξετάσεις μπορεί να βρεθεί η καλύτερη θεραπεία. Πιστεύεις ότι είσαι πολύ νέος για να πας σε ανδρολόγο; Λάθος. Σήμερα το 20% όσων τους επισκέπτονται είναι από 18-30 ετών.

Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό τους; Είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα παρά να προσποιούνται ότι δεν υπάρχει. Πριν κλείσεις λοιπόν ραντεβού, μάθε τι βρίσκεται πίσω του…

Εξαφανίστε τα σεξουαλικά προβληματα απο την ζωή σας

Το Erectil είναι ένα προϊόν κατάλληλο για όλους εκείνους τους άνδρες που επιθυμούν να αυξήσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, χωρίς να διακινδυνεύσουν την υγεία τους και χωρίς να ξοδέψουν τεράστια ποσά σε ακριβές θεραπείες

Αδειασε το Kεφάλι σου

Οι λόγοι που ο «κύριος» εκεί χαμηλά ξαφνικά το παίζει αδιάφορος είναι πάρα πολλοί και δεν είναι πάντα «μηχανικής» φύσεως. Αντιθέτως μάλιστα: τις περισσότερες φορές, το πρόβλημα βρίσκεται στον εγκέφαλο (τον δικό σου κυρίως, γιατί η κυτταρίτιδα της κοπέλας δεν έχει καμία σχέση – άντε, ίσως ελάχιστη). «Η στυτική δυσλειτουργία που πλήττει όσους είναι από 16-25 χρόνων οφείλεται κυρίως σε ψυχολογικά αίτια: το στρες, το άγχος της απόδοσης και η κατάθλιψη είναι οι πιο συχνοί εχθροί» εξηγεί η σύμβουλος ψυχική υγείας Ντόρα Μίνου.

  • Στρες: Μόλις απολύθηκες κακήν κακώς από τη δουλειά σου, έχασες τη συνέντευξη λόγω του μποτιλιαρίσματος, η πρώην σε βρίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί και το «καλημέρα» σήμερα σου το είπε ο τραπεζικός υπάλληλος, που σου τηλεφώνησε για να σου υπενθυμίσει ότι αυτόν το μήνα δεν πλήρωσες τη δόση του δανείου σου. Πόσα να αντέξουν αυτά τα 15-18 εκατοστά και γιατί άλλωστε να είναι πάντα απίκο στο πρόσταγμά σου;
  • Φόβος αποτυχίας: Σε ορισμένες περιπτώσεις ωστόσο δεν φταίει η δουλειά και οι ευθύνες. «Στο σεξουαλικό παιχνίδι, ο άνδρας εκτίθεται περισσότερο από τη γυναίκα, αφού δεν μπορεί να προσποιηθεί, μιας και η στύση του τον προδίδει. Αυτός ο φόβος, για το αν θα καταφέρει να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών και των δύο, μπορεί να τον επηρεάσει αρνητικά. Τις περισσότερες φορές συμβαίνει με κάποια καινούργια ερωτική σύντροφο ή όταν η παρτενέρ είναι πολύ ενεργητική, διεκδικητική ή πιο έμπειρη από εκείνον. Τότε κομπλάρει και αντί να επικεντρωθεί στο σεξ παλεύει να διατηρήσει τη στύση του» εξηγεί.

Διαβάστε Επίσης : Erectil δυνατή και παρατεταμένη στύση

Νίκησε τους Δαίμονές σου

Αν σε κάποια από τις προηγούμενες περιπτώσεις αναγνώρισες τον εαυτό σου, η ψυχολογία σου έχει παίξει σημαντικό ρόλο στο πρόβλημά σου. Κατά συνέπεια, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μην το δραματοποιήσεις. Εντάξει, ξέρουμε ότι ο Ηρακλής / ο Βρασίδας / ο ηγέτης (ή όπως αλλιώς τον αποκαλείς) δεν θα σηκωθεί με ένα «άμπρα κατάμπρα», οπότε πρέπει να προσπαθήσεις. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι η στύση δεν άρχισε να πλήττει ξαφνικά κι έφυγε αφήνοντάς σε σύξυλο για πάντα.

Τόσα χρόνια ήσασταν αχώριστοι συνοδοιπόροι. Αργά ή γρήγορα θα επιστρέψει. Το κακό είναι ότι το μυαλό σου ανασύρει ευκολότερα τα δυσάρεστα συμβάντα και μπαίνει στην εξής διαδικασία: την επίμαχη στιγμή, αντί να θυμηθεί εκείνη τη θριαμβευτική νύχτα με τη γειτόνισσα, σκέφτεται την κοπέλα που γνώρισε στο μπαρ να πίνει με τις φίλες της στην υγειά του «λαπά».

Αν λοιπόν έχεις νιώσει έστω και μία φορά τη Μεγάλη του Πέους Προδοσία, αρχίζεις να προβληματίζεσαι, σε σημείο που να σου γίνει εμμονή. «Ετσι ρισκάρεις να γίνεις σκλάβος της αδυναμίας σου. Με αυτήν την ψυχολογία, ακόμα κι αν καταφέρεις να έχεις στύση, θα έχεις χάσει το μεγαλύτερο μέρος της ευχαρίστησης.

Γι’ αυτό, σπάσε αυτόν τον φαύλο κύκλο. Αν σου έχει συμβεί με τη μόνιμη σύντροφό σου, συζήτησέ το μαζί της πολλές φορές. Το πιο βασικό είναι να δώσετε το χρόνο που αξίζει στο σεξ. Το βασικό είναι να εστιάσεις στα σημεία του σώματός της που σου αρέσουν περισσότερο ή φαντασιώσου οτιδήποτε σε διεγείρει. Η στύση σου δεν θα έρθει ποτέ αν δεν σταματήσεις να σκέφτεσαι τη διείσδυση σαν πρόβλημα ή ότι δίνεις εξετάσεις» τονίζει η Μίνου.

Πέτα τις Κακές Συνήθειες

Πριν πας στο γιατρό, αναρωτήσου αν χρειάζεται να δώσεις περίπου 50 ευρώ για να ακούσεις ότι πρέπει να κόψεις το κάπνισμα. «Το κάπνισμα βλάπτει το καρδιαγγειακό σύστημα, άρα και τη στύση» τονίζει ο Ασλάνης. Σύμφωνα με τη Mayo Clinic στις ΗΠΑ, το κάπνισμα αυξάνει τους κινδύνους της στυτικής δυσλειτουργίας κατά 174% (ναι, καλά διάβασες) πριν από την ηλικία των 40, κατά 38% πριν από τα 50 και κατά 70% στους 60άρηδες.

Αν λοιπόν θέλεις να φιλοξενήσεις ξανά στην κρεβατοκάμαρά σου σκηνές από το Βασικό Ενστικτο, κόψε το κάπνισμα, αντικατάστησε τα πολύ λιπαρά φαγητά με υγιεινά, φρόντισε τη φυσική κατάστασή σου και ξέχνα το πολύ αλκοόλ ή τα ναρκωτικά, καθώς πρόκειται για παράγοντες που δυσκολεύουν τη στύση.

Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι από εδώ και πέρα θα πίνεις μόνο γκαζόζα ή βυσσινάδα. Διάφορες μελέτες δείχνουν ότι ένα ποτήρι κρασί κάνει καλό. Ενα όμως και με νηφάλιο μέτρημα. Τέλος, προσοχή στα φάρμακα που μπορούν να επηρεάσουν τη στύση: «Πρόβλημα μπορεί να δημιουργήσουν τα διουρητικά, τα αντιυπερτασικά, τα αντικαταθλιπτικά, τα φάρμακα για το στομάχι ή τα αντιανδρογόνα» ορίζει επακριβώς ο Ασλάνης.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Jama, Journal of the American Medical Association και η οποία πραγματοποιήθηκε σε 110 παχύσαρκους εθελοντές και με στυτική δυσλειτουργία, το 31% αυτών δύο χρόνια μετά ξαναβρήκε τη στύση του αλλάζοντας απλώς τρόπο ζωής.

Τζελ για την στυτική δυσλειτουργία

To Provirilia βοηθά στη μεγιστοποίηση της ευχαρίστησης στο sex βελτιώνοντας την ποιότητά της στύσης. Παρέχει ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα στo ανδρικό μόριο χάρη στο συστατικό Mentil Lactate

Πέρνα στη Δράση

Τώρα που γνωρίζεις όλες τις αιτίες έχεις στα χέρια σου τα στοιχεία για να αποφασίσεις σε ποιον ειδικό θα απευθυνθείς. «Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη σε έναν ανδρολόγο μόνο θετική μπορεί να είναι, αφού μπορεί να εντοπίσει διάφορα προβλήματα» παροτρύνει ο Ασλάνης.

Κάνοντας συγκεκριμένες εξετάσεις θα ανακαλύψεις την αιτία του προβλήματος και θα την αντιμετωπίσεις. Η ιατρική σήμερα προσφέρει πολλές θεραπευτικές μεθόδους. Οι πιθανότητες να λύσεις το πρόβλημά σου έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια. Εσύ θα συνεχίσεις να ζεις με ένα άδειο μποξεράκι.

Βάλε τη Σύντροφό σου στο Παιχνίδι

Τι θα έκανες αν το αυτοκίνητό σου έμενε στη μέση του δρόμου; Θα καλούσες αμέσως την οδική βοήθεια; Οχι. Θα γυρνούσες μερικές φορές το κλειδί προσπαθώντας να βάλεις μπροστά τον κινητήρα, σωστά; Αυτό πρέπει να κάνεις και τώρα: να ενεργοποιήσεις τον κινητήρα σου, με το κλειδί βέβαια να είναι η σύντροφός σου.

Μη βιαστείς να της δικαιολογηθείς ότι είναι η πρώτη φορά που σου συμβαίνει ή να της υποσχεθείς ότι την επόμενη φορά θα είναι καλύτερα, γιατί αν το πρόβλημα είναι οργανικό, μπορεί να αθετήσεις την υπόσχεσή σου και να νιώσετε και οι δύο άβολα. Η γυναίκα που σ’ αγαπάει καταλαβαίνει περισσότερα απ’ όσα φαντάζεσαι. Στην επόμενη απόπειρα λοιπόν να είσαι έτοιμος – κι εξοπλισμένος. Δημιούργησε ατμόσφαιρα, βάλε στο DVD μία ταινία με προκαταρκτικά που σου αρέσουν και δείτε τη μαζί.

Στα σημεία που σε εξιτάρουν, πέταξέ της την ατάκα «Αυτό με ερεθίζει πολύ». Αν περάσετε στη δράση, δείξε της ακριβώς αυτό που θέλεις να σου κάνει, οδήγησε τα χέρια της, δώσε το ρυθμό, μίλησέ της όπως θα ήθελες να σου μιλήσει… Ελπίζουμε ότι έχεις σχέση με κάποια που έχει διψήφιο αριθμό IQ και θα ανταποκριθεί ανάλογα.

Ζήσε τη στιγμή χωρίς να σκέφτεσαι αν θα καταφέρεις να αντεπεξέλθεις. Αν χαλαρώσεις, θα τα καταφέρεις – τόσα χρόνια άλλωστε το έκανες με επιτυχία, απλώς είχες μία άτυχη στιγμή. Δεν θα κριθείς από αυτή για όλη τη σεξουαλική ζωή σου.

Διάβασε ποιες οργανικές αιτίες προκαλούν στυτική δυσλειτουργία και την «ανατομία» μιας επίσκεψης στον ανδρολόγο, στο τεύχος που κυκλοφορεί.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού