Βρες τον Τύπο σου

Category: Sex
hair-guy2-3433881

Μάθε να ξεχωρίζεις μαλλί από μαλλί, για να ξέρεις πώς θα το φροντίζεις σωστά.

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΡΙΧΑ

Πώς τα ξεχωρίζεις. ∆εν είναι ούτε λιπαρά, αλλά ούτε ξηρά. ∆εν σε δυσκολεύουν στο styling, δείχνουν -και είναι- υγιή και λαμπερά κάθε μέρα.
Πώς τα φροντίζεις. Επιλέγεις ένα ουδέτερο σαμπουάν (με την ένδειξη για κανονικά μαλλιά) και τα λούζεις δύο φορές την εβδομάδα. Αν τα πλακώνεις με ζελέδες και κεριά, τα λούζεις πιο συχνά. Χρησιμοποίησε το ειδικό κοντίσιονερ για τον τύπο των μαλλιών σου, ώστε να χτενίζονται πιο εύκολα. Στη διάρκεια του καλοκαιριού φρόντισε για την αντηλιακή προστασία των μαλλιών σου.

ΜΕΙΚΤΗ ΤΡΙΧΑ

Πώς τα ξεχωρίζεις. Πέντε ώρες μετά το λούσιμο τα πρώτα ίχνη λιπαρότη- τας αρχίζουν να εμφανίζονται κοντά στις ρίζες των μαλλιών, ενώ οι άκρες παραμένουν ξηρές. Η λιπαρότητα αυτή οφείλεται είτε σε υπερβολική χρήση προϊόντων styling -η οποία δεν ακολουθείται από σωστό λούσιμο για να αφαιρούνται όλα τα κατάλοιπα- είτε σε λανθασμένη χρήση του κοντίσιονερ, είτε, τέλος, στην ατμοσφαιρική μόλυνση.
Πώς τα φροντίζεις. Επιλέγεις το κατάλληλο σαμπουάν -για βαθύ καθαρισμό ή Clarifying Shampoo- και σιγουρεύεσαι ότι τα ξεβγάζεις πολύ καλά με άφθονο χλιαρό, προς το κρύο, νερό. Επίσης, όταν χρησιμοποιείς κοντίσιονερ, το απλώνεις μόνο στις άκρες των μαλλιών.

ΛΙΠΑΡΗ ΤΡΙΧΑ

Πώς τα ξεχωρίζεις. ∆είχνουν βρώμικα, θαμπά, δεν έχουν όγκο και είναι δύσκολα στο φορμάρισμα. Για να σιγουρευτείς ότι έχεις λιπαρά μαλλιά, κάνε χωρίστρα στη μέση, τρίψε απαλά το δείκτη στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια τρίψε το δείκτη με τον αντίχειρα. Αν νιώσεις ότι το ένα γλιστράει πάνω στο άλλο, έχουμε νικητή: έχεις λιπαρή τρίχα.
Πώς τα φροντίζεις. Η επιλογή του εξειδικευμένου σαμπουάν -που απομακρύνει το παραπανίσιο λιπαρό σμήγμα χωρίς να καταστρέφει την τρίχα- είναι βασική προϋπόθεση για τη σωστή φροντίδα. Να θυμάσαι πως το καθημερινό λούσιμο δεν θα λύσει το πρόβλημά σου, το λούσιμο δύο φορές την εβδομάδα μπορεί όμως (το λένε και οι ειδικοί).

ΞΗΡΗ, ΑΦΥΔΑΤΩΜΕΝΗ ΤΡΙΧΑ

Πώς τα ξεχωρίζεις. ∆είχνουν θαμπά, μπερδεύονται εύκολα, είναι άγρια και ατίθασα. Ηλεκτρίζονται εύκολα και χτενίζονται δύσκολα. Σε περιόδους έντονου στρες και κόπωσης, τα ξηρά μαλλιά γεννούν αυτές τις μικρές και ανεπιθύμητες λευκές νιφάδες στους ώμους, τα πρώτα σημάδια πιτυρίδας. Αν δεν προσέξεις, ακολουθεί χιονοστιβάδα.
Πώς τα φροντίζεις. Αναζητάς τα κατάλληλα προϊόντα -σαμπουάν και κοντίσιονερ- που είναι πλούσια σε ενυδατικά και μαλακτικά συστατικά. Επιπλέον, μπορείς μια φορά την εβδομάδα μετά το λούσιμο και στη θέση του κοντίσιονερ να χρησιμοποιείς μία ενυδατική μάσκα. Την αφήνεις όση ώρα αναγράφει η συσκευασία και την αφαιρείς με άφθονο νερό. Για τα πολύ ξηρά μαλλιά κυκλοφορούν στην αγορά κοντίσιονερ που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα. Το καλοκαίρι φόρα καπέλο και βάζε ενυδατικά λάδια (με ανάποδη σειρά, πρώτα τα λάδια μετά το καπέλο).

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού