Διακοπές με κατοικίδιο, τι να προσέξεις

Category: Ταξίδια

Δεν είναι μόνο ο καλύτερός σου φίλος, είναι και η ιδανική παρέα για ταξίδι. Δεν βαριέται να σε ακούει και δεν γκρινιάζει ποτέ για τη μουσική. «Να μην ξεκινήσεις όμως απροετοίμαστος» λέει η Wendy Diamond, συντάκτης του περιοδικού Animal Fair. Να θυμηθείς, για παράδειγμα, να πάρεις το αγαπημένο του παιχνίδι μαζί αλλά και να ρωτήσεις τον κτηνίατρο για τυχόν ψύλλους ή τσιμπούρια στην περιοχή που θα ταξιδέψεις. Επίσης…

Πάρε τα Μέτρα σου

Οι στάσεις που θα κάνεις στο ταξίδι μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνη ιδέα. Να του φοράς πάντα το λουρί πριν ανοίξεις την πόρτα του αυτοκινήτου. Μπορεί να πηδήξει έξω και με την κίνηση, τον κόσμο και το άγνωστο γι’ αυτόν περιβάλλον να αναστατωθεί και να σε βάλει σε μπελάδες. Βεβαιώσου ότι τα στοιχεία που γράφεις στην ταυτότητά του είναι ακριβή. Πριν τον βάλεις στο αυτοκίνητο, φρόντισε να τον κουράσεις λίγο με μία μεγάλη βόλτα, ώστε να είναι πιο ήρεμος στο ταξίδι.

Απόφυγε τις Πτήσεις

Μόνο κατά τη διάρκεια του 2000, τουλάχιστον 5.000 κατοικίδια που ταξίδεψαν με αεροπλάνο αντιμετώπισαν πρόβλημα (όπως απώλεια σε πτήσεις με ανταπόκριση ή ακόμα και θάνατο). Αν, παρ’ όλα αυτά, πρέπει να ταξιδέψεις, τουλάχιστον φρόντισε να κλείσεις απευθείας πτήση.

Φρόντισε τη Διαμονή

Μάθε πόσο φιλικό προς τα ζώα είναι το ξενοδοχείο που θα κλείσεις. Να θυμάσαι ότι σχεδόν τα μισά από τα ξενοδοχεία που δέχονται κατοικίδια έχουν περιορισμούς βάρους, κάνουν έξτρα χρεώσεις και σχεδόν όλα σου απαγορεύουν να αφήσεις το σκύλο μόνο του στο δωμάτιο. Γι’ αυτό πάρε μαζί σου το καλάθι του κι έχε πάνω του την επιγραφή «Μην Ενοχλείτε». Μην ξεχάσεις να πάρεις μαζί σου το κρεβάτι του και την αγαπημένη του κουβέρτα.

Αν φιλοξενείσαι στο σπίτι ενός φίλου, βγάλ’ τον έξω μόλις μπορέσεις. Ετσι θα καταλάβει ότι, όπως ακριβώς και στο σπίτι, θα πρέπει να βγαίνει έξω όταν θέλει να τα κάνει.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού