Γιατι να μην πας Χειμώνα στην Κύπρο

Category: Ταξίδια

Γιατί να κάνεις γιορτές στην Κύπρο και να μην πας το καλοκαίρι; Διότι κάνει λιγότερο κρύο απ’ ό,τι στην Αθήνα, είναι πιο φτηνή απ’ ό,τι η Κεντρική Ευρώπη και αν δεν σε παροτρύνει κάποιος να το κάνεις τώρα, δεν θα το κάνεις ποτέ με τη λογική που κουβαλάς: «Δύο βήματα είναι η Κύπρος, πάω και άλλη φορά, ούτως ή άλλως, έχω μία φίλη που θα με φιλοξενήσει, θέλω να πάω με γυναίκα, θέλω να πάω για γυναίκες, θέλω να πάω με την παρέα».

Οι ξένοι πηγαίνουν στην Κύπρο για να κολυμπήσουν, να κάνουν σερφ, να δουν τη Λευκωσία, την Πάφο, τα Λουτρά της Αφροδίτης και να πιουν μπίρες στην Αγία Νάπα. Εσύ όμως δεν είσαι ξένος -είσαι ξάδελφος- και δεν θα ακολουθήσεις την πεπατημένη. Θα ξεκινήσουμε γκρεμίζοντας ένα trend της τελευταίας πενταετίας: μην πας στην Αγία Νάπα. Είναι πιο κιτς και από επιθεώρηση του Μιχάλη Μόσιου. Βάλε σε ένα μπλέντερ τη χειρότερη εικόνα της Παροικιάς, το Φαληράκι, τον Κάβο της Κέρκυρας και το Σούπερ Παραντάις και πάλι δεν θα καταλάβεις για τι μπούγιο μιλάμε (χοντρές Αγγλίδες, μεθυσμένοι Αγγλοι, greek καμάκια, ravers της κακιάς ώρας).

Η Πάφος είναι επιλογή αν έχεις οικογένεια, γιατί αν δεν έχεις, τα βράδια θα διασκεδάζεις προσπαθώντας να κάνεις γκελ με πετραδάκια στην παραλία. Η Πάφος είναι όμορφη και ήρεμη, όχι σαν γυναίκα φιλόλογο σε βραδιά ποίησης, αλλά σαν τις διακοπές που έκανες παιδί με τους γονείς σου σε κάποιο θέρετρο της Πελοποννήσου. Επίσης, θα είσαι κοντά στο Ιερό της Αφροδίτης και τα λουτρά της (άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι η Κύπρος ονομάζεται «νησί της Αφροδίτης»).

Για το τέλος αφήσαμε τα καλύτερα. Λευκωσία: βρίσκεται στην καλύτερή της φάση αυτόν τον καιρό, πιο μοντέρνα και φρέσκια από ποτέ, με ζωή, νεύρο, νιάτα και scenery. Η Λαϊκή Γειτονιά -με τις ταβέρνες, τα καφενεία, τα μουσεία και τα μαγαζιά με τα κυπριακά κεντήματα- είναι παραδοσιακό μέρος, που δείχνει ότι το παλιό συνυπάρχει με το καινούργιο.

Λευκωσία:
Για φαγητό (παραδοσιακές κυπριακές ταβέρνες): Ειρηνιάς (22422860, Λεωφ. Αρχ. Κυπριανού 64Α), Περί Ορέξεως (22680608, Θεμιστοκλέους Δέρβη 6Δ), Ματθαίος (22755846, Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 6), Akakiko Japanese Restaurant.
Για καφέ: Le Cafe (22755151, Αρχ. Μακαρίου Γ’ 16), Da Capo (22757427, Αρχ. Μακαρίου Γ’ 30Β).
Για ψώνια: Απόφυγε τους εμπορικούς δρόμους Λήδρας και Ονασαγόρου. Καλύτερα να κατευθυνθείς προς την οδό Στασικράτους, όπου θα βρεις τις μπουτίκ Kult και Amicci.
Νύχτα: Clubbing στα trendy Fresh και Shiraz.

Πάφος:
Για φαγητό: Artio Brasserie (26942800, Πυράμου 6), Βασιλικό – Fusion Asian Mediterranean Cuisine (2688000, Ξενοδοχείο Αnassa, Πόλη Χρυσοχούς), Seven George’s (παραδοσιακό μεζεδοπωλείο με γούστο και βιολογικά προϊόντα).
Παίξε γκολφ: Στο καινούργιο γήπεδο του νησιού (Αφροδίτη Hills Golf) και μετά χαλάρωμα στο Retreat Spa. To νέο Intercontinental ανοίγει το Μάρτιο του 2005.
Νύχτα: Ξεκόλλα από το Robin Hood και την τουριστική περιοχή με τις αγγλικές παμπ. Αν θες να βγεις στην πόλη, προτίμησε το Cartel Club και το Terrace, που έχει θέα τη θάλασσα.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού