Xάπι που θα μπορούσε να θεραπεύσει την πρόωρη εκσπερμάτιση

Category: Sex

Το να τελειώνετε πολύ γρήγορα μπορεί να σας αφήσει απογοητευμένους και την σύντροφο σας ανικανοποίητη. Αλλά η απάντηση στις προσευχές του πέους σας μπορεί να είναι τόσο εύκολη όσο η λήψη ενός χαπιού: Η χορήγηση μιας καθημερινής ή κατά παραγγελία δόσης του φαρμάκου τραμαδόλη μπορεί να βοηθήσει στην αναστολή του χρόνου εκσπερμάτισης, αποκαλύπτει μια νέα βρετανική ανάλυση.

(Για όλες τις φυσικές μεθόδους για να αντέξετε περισσότερο στο κρεβάτι -μαζί με οδηγίες βήμα προς βήμα για το πώς να την ικανοποιήσετε- δείτε το How to Pleasure a Woman, το απόλυτο εγχειρίδιο σεξ από τους συντάκτες του Men’s Health).

Αφού εξέτασαν 8 ξεχωριστές μελέτες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι άνδρες που έπαιρναν τραμαδόλη, ένα οπιοειδές παυσίπονο που συνταγογραφείται, ήταν σε θέση να παρατείνουν τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι περισσότερο από τους άνδρες που έπαιρναν ένα εικονικό φάρμακο.

Το φάρμακο ήταν επίσης εξίσου αποτελεσματικό στην καθυστέρηση της πρόωρης εκσπερμάτισης (ΠΕ) με την παροξετίνη, ένα αντικαταθλιπτικό που χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της πάθησης. Και είχε ακόμη καλύτερες επιδόσεις από τη συμπεριφορική θεραπεία ή άλλα κοινά φάρμακα για την ΠΕ, όπως η σιλδεναφίλη (Viagra) ή η αναισθητική γέλη λιδοκαΐνης.

Χρειάζεται περισσότερη έρευνα για να κατανοήσουμε πλήρως πώς ένα ναρκωτικό αναλγητικό μπορεί να κρατήσει τη στύση σας ζωντανή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αλλά οι ερευνητές εικάζουν ότι το φάρμακο επηρεάζει υποδοχείς στον εγκέφαλο που μεταβάλλουν τους νευροδιαβιβαστές και καθυστερούν το αντανακλαστικό της εκσπερμάτισης, λέει η συγγραφέας της ανασκόπησης Catherine Hood, BA, BM BCh (Oxon).

Και ενώ τα αποτελέσματα αυτά είναι ελπιδοφόρα, θα πρέπει να ερμηνεύονται με προσοχή. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλές από αυτές τις δοκιμές δεν ανέφεραν σωστά σημαντικά βήματα της μελέτης τους, όπως το αν η μορφή της θεραπείας τους ήταν κρυφή ή όχι, λέει η επικεφαλής της ανασκόπησης Marrissa Martyn-St James, Ph.D., M.Sc.

Επιπλέον, εξακολουθούν να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με τη δοσολογία, τη διάρκεια και τις παρενέργειες της τραμαδόλης, καθώς δεν έχουν διεξαχθεί μακροχρόνιες μελέτες σχετικά με την αποτελεσματικότητα και την ασφάλειά της για την ΠΕ, λέει ο Δρ Hood.

“Προς το παρόν, δεν υπάρχει τέλεια θεραπεία για την πρόωρη εκσπερμάτιση”, λέει. “Κάθε άνδρας είναι διαφορετικός και θα ανταποκριθεί σε διαφορετικές θεραπευτικές επιλογές”.

Τι είναι πραγματικά η πρόωρη εκσπερμάτιση;

Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι στην πραγματικότητα η πιο κοινή σεξουαλική διαταραχή που συναντάται σε παιδιά ηλικίας 18 έως 59 ετών. Μπορεί να είναι δύσκολο να καθοριστεί μια διάγνωση, αλλά μια μελέτη του 2014 που δημοσιεύθηκε στο Sexual Medicine παρέχει λίγη περισσότερη σαφήνεια.

Μπορεί να την έχετε αν πάντα εκσπερμάτιζαν μέσα σε περίπου ένα λεπτό από τη διείσδυση ή αν έχετε παρατηρήσει ότι οι συνεδρίες του σάκου σας έχουν μειωθεί πρόσφατα σε περίπου 3 λεπτά ή λιγότερο. Είναι επίσης μια κόκκινη σημαία αν δεν είστε σε θέση να καθυστερήσετε την εκσπερμάτιση ή αν αυτά τα ζητήματα προκαλούν αγωνία, απογοήτευση ή άλλα αρνητικά συναισθήματα.

Τι πρέπει να κάνετε αν έχετε πρόωρη εκσπερμάτιση

Επειδή πρόκειται για μια τόσο συχνή πάθηση, μην την θεωρείτε θανατική καταδίκη για τη σεξουαλική σας ζωή. Αντ’ αυτού, επικεντρωθείτε στην εξεύρεση μιας λύσης.

Ο Dr. Hood συνιστά να κάνετε μια φυσική εξέταση και μια πλήρη συζήτηση με τον ουρολόγο σας για να προσδιορίσετε τι μπορεί να προκαλεί την ΠΕ σας. Μπορεί απλώς να ψυχολογείτε τον εαυτό σας  ή το πέος σας μπορεί να υποδεικνύει ένα πιο σοβαρό βιολογικό πρόβλημα.

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την τραμαδόλη για την ΠΕ σας, βεβαιωθείτε ότι έχετε μια ειλικρινή συζήτηση με τον γιατρό σας σχετικά με το δικό σας ιατρικό ιστορικό και τις πιθανές παρενέργειες του φαρμάκου, όπως ναυτία, πονοκέφαλος και ζάλη- για να καθορίσετε εάν θα μπορούσε να είναι μια κατάλληλη θεραπευτική επιλογή για εσάς.

Μια σημαντική σημείωση: Εάν ο γιατρός σας σας αρχίσει να σας χορηγεί τραμαδόλη, απλά να γνωρίζετε ότι θα συνταγογραφηθεί off-label, δηλαδή για τη θεραπεία μιας κατάστασης για την οποία το φάρμακο δεν έχει εγκριθεί επίσημα.

Η πρακτική αυτή είναι νόμιμη και χρησιμοποιείται συνήθως από πολλούς γιατρούς. Συχνά όμως στερείται του βαθμού επιστημονικού ελέγχου που συνοδεύει την έγκριση του FDA για ορισμένες χρήσεις – γεγονός που καθιστά την επικοινωνία μεταξύ γιατρού και ασθενούς ακόμη πιο σημαντική.

Συμπληρώματα Διατροφής για την πρόωρη εκσπερμάτιση

Η επιστήμη εξελίσσονται διαρκώς, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και την εξέλιξη της βοτανολογία η οποία έχει μια παράδοση τουλάχιστον 3000 ετών και χρησιμοποιώντας όλη την παλιά γνώση, εξελίσσεται ανακαλύπτοντας νέες πρακτικές. Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να παραδεχθούν πως υπάρχουν φυτικά φάρμακα και βότανα που μπορεί να σας ωφελήσουν αν πάσχετε από πρόωρη εκσπερμάτωση. Τα συμφέροντα είναι μεγάλα και η φαρμακοβιομηχανία δυστυχώς δεν επιτρέπει στους γιατρούς να μιλήσουν με ειλικρίνεια για τα βότανα. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλά φυτικά παρασκευάσματα όπως το climax control τα οποία δεν έχουν παρενέργειες επειδή είναι εξ ολοκλήρου φυτικά και μπορούν να σας βοηθήσουν να λύσετε τα προβλήματα σας.

 

 

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή