Ο επόμενος αντίπαλος… Τσεχία

Category: General
epomenos antipalos tsexia

O παίκτης-μηχανή της Γιουβέντους και της εθνικής Τσεχίας λέει στο ΜΗ τι τρώει, πώς γυμνάζεται και τι χρειάζεται κανείς για να πετύχει στο ποδόσφαιρο.

Ι.D. ΗΛΙΚΙΑ: 32 χρόνων ΘΕΣΗ: Μέσος ΣΥΛΛΟΓΟΣ: Γιουβέντους

Ποιο είναι, κατά τη γνώμη σου, το μεγαλύτερο προσόν σε έναν ποδοσφαιριστή; 

Ενας ποδοσφαιριστής οφείλει, πάνω απ’ όλα, να είναι ολοκληρωμένος αθλητής, εκτός, βέβαια, αν είναι προικισμένος με εξαιρετικό ταλέντο, οπότε η διαφορά θα φανεί ούτως ή άλλως μέσα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, όσο σπουδαίο και αν είναι το ταλέντο ενός παίκτη, υπάρχουν κάποια στοιχεία, τα οποία πρέπει να υπάρχουν ως βάση, πάνω στην οποία θα «πατήσει» το ταλέντο για να φανεί. Για μένα αυτά τα στοιχεία είναι η ταχύτητα, το καλό σουτ και η αντοχή.

Θεωρώ τα παραπάνω τα βασικά στοιχεία, προκειμένου ένας ποδοσφαιριστής να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του αθλήματος. Φυσικά, όλα αυτά δεν έχουν μεγάλη σημασία αν δεν προπονείσαι σταθερά και με επαγγελματισμό. Προσωπικά, έχω πίστη στην αξία της δουλειάς και αφοσίωση σε αυτό το άθλημα από μικρό παιδί, άρα αν έπρεπε να διαλέξω ένα και μοναδικό προτέρημα, το οποίο θα περιέχει όλα τα άλλα, αυτό θα ήταν η αυτοπειθαρχία.

Εσύ τι κάνεις για να διατηρήσεις την αυτοπειθαρχία σου; 

Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι γυμνάζομαι αδιάλειπτα κι αυτό έχει συνέπεια μια ζωή χωρίς έντονες διακυμάνσεις, άρα όχι πολλούς πειρασμούς που θα με βγάλουν εκτός προγράμματος. Επίσης, έχω την τύχη να μένω κοντά σε ένα πάρκο, στα περίχωρα της πόλης του Τορίνο, γεγονός που μου επιτρέπει να κάνω τζόγκινγκ και να προπονούμαι και στον ελεύθερο χρόνο μου. Ο,τι ισχύει όμως για τη φυσική κατάσταση, ισχύει και για τη διατροφή: η αυτοπειθαρχία είναι το παν!

Ποιον παίκτη, εκτός από αυτούς που αποτελούν την εθνική σου ομάδα, θαυμάζεις περισσότερο ανάμεσα σε εκείνους που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές ομάδες;

Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλοί μεγάλοι παίκτες: ο Ανρί, για παράδειγμα, είναι ένας από αυτούς. Μου αρέσει γιατί είναι μαχητής με αρκετά τεχνικά προσόντα, τα οποία συνδυάζει με εξαιρετική φυσική κατάσταση. Ο Ζιντάν, από την άλλη, δεν μπορεί να μην παραδεχτεί κάποιος ότι είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης σήμερα. Σπουδαίο θεωρώ επίσης και το συμπαίκτη μου τον Ντελ Πιέρο. Είναι ικανός να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού χάρη στη μοναδική δεξιοτεχνία του. Μου αρέσουν ο Tότι, ο Ραούλ και ο Μπουφόν, τον οποίο θεωρώ τον καλύτερο τερματοφύλακα του κόσμου.

Θερμα λουτρα

Πώς διατηρείσαι σε φόρμα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού; » Το καλοκαίρι για μένα δεν σημαίνει άραγμα. Γυμνάζομαι συνεχώς: το πρόγραμμά μου περιλαμβάνει τρέξιμο και ασκήσεις για καλή φυσική κατάσταση. Ετσι καταφέρνω να διατηρώ τη φόρμα μου αλλά και να προετοιμάζομαι παράλληλα για το πρωτάθλημα. Επίσης, το καλοκαίρι πηγαίνω με την ομάδα μου, τη Γιουβέντους, στα Θερμά Λουτρά της Σάλης (θέρετρο στη Βόρεια Ιταλία ανάμεσα στο Τορίνο και το Μιλάνο), όπου προετοιμαζόμαστε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις του Καμπιονάτο.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή