Τελικά, Είχε Δίκιο η Μαμά

Category: General
mama

Εντάξει, όχι πάντα. Οι εξοργιστικές συμβουλές της μητέρας σου, όσο και αν αμφιβάλλεις, δεν είναι πάντα λάθος. Μάθε την αλήθεια για 8 από αυτές και τις υπόλοιπες 19 θα τις βρεις στο τεύχος Αυγούστου που κυκλοφορεί.

1. Σταμάτα να κροταλίζεις τα δάχτυλά σου, γιατί θα πάθεις αρθρίτιδα. Λάθος. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις. Δεν θα πάθεις αρθρίτιδα, αλλά θα χαλαρώσουν οι σύνδεσμοί σου και θα γίνουν δύσκαμπτοι οι μύες στο χέρι σου, με αποτέλεσμα να κινείται πιο δύσκολα. Περιορίσου στους ηλιόσπορους…

2. Μη μιλάς με το στόμα ανοιχτό. Σωστό. Είναι απαίσιο. Καταπίνεις αέρα και μετά ρεύεσαι. Αν θες να το τραβήξουμε και λίγο, μιλώντας ανοίγεις την είσοδο της τραχείας, πράγμα που μπορεί να έχει αποτέλεσμα να πνιγείς, η φάτσα σου να γίνει μοβ και, ναι, μπορεί να τεζάρεις. Τίποτα από τα παραπάνω δεν σου εξασφαλίζει δεύτερο ραντεβού με γκόμενα. Ούτε καν πρώτο.

3. Μην κάθεσαι κοντά στην τηλεόραση, θα καταστρέψεις τα μάτια σου. Λάθος. Το φως της τηλεόρασης δεν είναι τόσο δυνατό ώστε να πάθεις ζημιά. Αν ήθελαν να προστατεύσουν οι γονείς σου τα μάτια σου, θα ’πρεπε να παρατηρούν τον τρόπο που διαβάζεις. Μία ισραηλινή έρευνα του 1993, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 870 εφήβων, έδειξε ότι οι ορθόδοξοι Εβραίοι είχαν μεγαλύτερο βαθμό μυωπίας από άλλους μαθητές. Κι αυτό, πιθανώς να οφείλεται στη μελέτη του Torah σε μικρή απόσταση από το ιερό τους βιβλίο και σε άλλες σχολικές συνήθειες.

4. Τα μεγάλα παιδιά δεν κλαίνε. Λάθος. Τέτοια ανατροφή δημιουργεί απαθή παιδιά, τα οποία το μόνο συναίσθημα που εξωτερικεύουν είναι θυμό, λέει ο ψυχολόγος του Χάρβαρντ και συγγραφέας του «Real Boys», William Pollack. Ενας άντρας που δεν έκλαιγε όταν ήταν παιδί νιώθει μπερδεμένος και μπορεί να προσπαθήσει να πνίξει μια πιθανή κατάθλιψη με αλκοόλ, γρήγορη οδήγηση και γυναίκες. Οχι κακό αν είσαι ροκ σταρ, αλλά για την υγεία σου… Μια κατάθλιψη βαριάς μορφής μπορεί να οδηγήσει σε εμφράγματα. Το κλάμα μειώνει τους χτύπους της καρδιάς κι επίσης ελαττώνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες.

5. Απλά πέτα τη μουχλιασμένη πλευρά του τυριού. Κατά τα άλλα είναι μια χαρά. Σωστό. Η μούχλα ξεκινάει απ’ έξω και προχωράει προς τα μέσα, οπότε αν υπάρχει μόνο στην επιφάνεια και αφαιρέσεις εκείνο το κομμάτι, δεν έχεις πρόβλημα. Αν όμως βρίσκεται στο κέντρο του, δεν το τρως ούτε σε καιρό πολέμου. Εκτός και αν είναι ροκφόρ. Με το οποίο φτιάχνεις καταπληκτικό dressing.

6. Συνέχισε να παίζεις PlayStation και θα χάσεις τον αντίχειρά σου. Λάθος. Διατρέχεις έναν -μικρό- κίνδυνο να τραυματιστείς. Το γράψιμο όμως μπορεί να αποδειχθεί πιο επώδυνο από μία ώρα FIFA. O τρόπος που πιάνεις το στιλό επιβαρύνει τις κλειδώσεις κι επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος. Για να μην ξεχαρβαλωθεί το χέρι σου, ξεκούρασε τον καρπό σου όποτε πιάνεται, λέει ο εδικός σε θέματα χεριών στο Cleveland Clinic, Peter Evans.

7. Μάθε παιδί μου να συγχωρείς. Σχεδόν σωστό. Το να συγχωρείς σε βοηθάει να καλμάρεις, να ηρεμείς και να απελευθερώνεις το θυμό σου, λέει ο Bob Enright, καθηγητής παιδαγωγικής ψυχολογίας στο Univeristy of Wisconsin και συγγραφέας του «Forgiveness Is a Choice». Ερευνες δείχνουν ότι ο θυμός μπορεί να προκαλέσει στεφανιαία νόσο.

8. Φάε το σπανάκι σου αν θες να γίνεις σαν τον ΠοπάΪ. Λάθος. Οι ήρωες κινουμένων σχεδίων είναι αξιόπιστες πηγές για επιστημονικά θέματα όσο κι ένα μοντέλο που λέει τον καιρό. Το σπανάκι (που εμπεριέχει ελάχιστη πρωτεΐνη) δεν θα σε κάνει πιο γραμμωμένο από τον Μορίς Γκριν. Φά’ το μαζί με κοτόπουλο και σήκωσε μερικά βάρη πριν προκαλέσεις σε μονομαχία τον Πλούτο του γυμναστηρίου.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή