Στυτική Δυσλειτουργία : Θεραπείες στο σπίτι

Category: Sex
stytiki-dysleitourgia-therapeia-sto-spiti

Δυσκολεύεστε να αποκτήσετε στύση ή να παραμείνετε “σκληροί” για πολύ ώρα στην κρεβατοκάμαρα; Εσείς και πολλοί άλλοι άνδρες. Περίπου 30 εκατομμύρια άνδρες στην Ευρώπη και άλλοι τόσοι στην Αμερική παλεύουν με την στυτική δυσλειτουργία, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, οπότε δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για κάποια σπάνια πάθηση.

Η στυτική δυσλειτουργία, ή ΣΔ, είναι η μη ικανότητα να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε μια στύση, σύμφωνα με τον ουρολόγο Jamin Brahmbhatt. Μπορεί να είναι μια προσωρινή ή χρόνια κατάσταση. Υπάρχουν πολλαπλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να εμφανιστεί η ΣΔ, όπως το άγχος, οι ψυχολογικοί λόγοι, η γήρανση, το άγχος για τη σεξουαλική απόδοση και οι συνήθειες του τρόπου ζωής. Πρόσφατη έρευνα έχει επισημάνει ακόμη και τη σχέση μεταξύ του Covid-19 και της στυτικής δυσλειτουργίας. Ενώ μπορεί να αισθάνεστε ότι έρχεται το τέλος του κόσμου όταν το πέος σας δεν συμπεριφέρεται όπως θέλετε, ευτυχώς όμως, υπάρχουν αρκετές θεραπείες στη διάθεσή σας, συμπεριλαμβανομένων μερικών σπιτικών θεραπειών.

Υπάρχουν σπιτικές θεραπείες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε σε στύση;

Ναι, αλλά πριν πάμε εκεί, ας ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Ο Brahmbhatt συνιστά το Viagra (ή γενικά την ουσία Sildenafil) ως την καλύτερη ιατρική επιλογή για τη θεραπεία της ΣΔ, είτε τα προβλήματά σας είναι προσωρινά είτε μακροπρόθεσμα. Εκτός από τη χαλάρωση των αιμοφόρων αγγείων σας για να μπορέσετε να έχετε στύση, το μικρό μπλε χάπι μπορεί επίσης να σας δώσει μια ώθηση αυτοπεποίθησης εάν η ΣΔ σας συνδέεται με το άγχος απόδοσης.

Μιλώντας για φάρμακα, ο Brahmbhatt συνιστά να μιλήσετε με το γιατρό σας για να δείτε αν οι άλλες συνταγές σας, όπως τα αντικαταθλιπτικά ή τα αγχολυτικά φάρμακα, συμβάλλουν κομβικά στην ΣΔ σας. Παρόλο που η προσαρμογή των φαρμάκων σας δεν είναι μια σπιτική θεραπεία, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να προσαρμόσει τις συνταγές σας ώστε να παραμείνετε υγιείς και να διατηρήσετε την ιδανική σεξουαλική σας ζωή.

Γνωρίζουμε όμως ότι μπορεί να νιώθετε αμήχανα να μιλήσετε στο γιατρό σας για τη σεξουαλική σας ζωή και το πέος σας, το οποίο μοιάζει με ένα μέρος του σώματός σας που πρέπει πάντα να λειτουργεί. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι πολλοί άντρες είναι περίεργοι για τις σπιτικές θεραπείες για να παραμείνουν σκληροί κατά τη διάρκεια του σεξ.

“Αν θέλετε να αυτοθεραπευτείτε και να το δοκιμάσετε για λίγο, δεν μπορώ να σας κρίνω”, λέει ο Brahmbhatt. “Αλλά αν γίνει κάτι επίμονο, τότε θα πρέπει πραγματικά να πάτε να το ελέγξετε, γιατί μπορεί να συμβαίνει κάτι που να είναι πιο σοβαρό από αυτό που φαίνεται”. Η ΣΔ μπορεί να είναι σημάδι πολλών παθήσεων, σύμφωνα με την Κλινική Mayo, συμπεριλαμβανομένων των καρδιακών παθήσεων, του διαβήτη και της υψηλής αρτηριακής πίεσης).

Βεβαιωθείτε ότι πραγματοποιείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής

Η άσκηση, η βελτίωση της διατροφής σας και ενδεχομένως η απομάκρυνση του περιττού λίπους μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα της στύσης σας, σύμφωνα με τον Brahmbhatt. Μελέτες δείχνουν ότι η τακτική άσκηση συνδέεται με μειωμένες πιθανότητες στυτικής δυσλειτουργίας και βελτιωμένη υγεία του προστάτη στους άνδρες.

Κόψτε το ποτό

Μιλώντας για αλκοόλ, πιθανότατα έχετε ακούσει για το “ουίσκι πουλί”, το ατυχές φαινόμενο κατά το οποίο το πολύ αλκοόλ αμβλύνει τον εγκέφαλο και σας εμποδίζει να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε στύση. Η υπερβολική χρήση αλκοόλ μπορεί επίσης να μειώσει την τεστοστερόνη, γεγονός που μπορεί να καταστήσει πιο δύσκολη την επίλυση της ΣΔ σας. Πίνετε λοιπόν αλλά με μέτρο.

Διαχειριστείτε το άγχος και την ψυχική σας υγεία

Εάν είστε σχετικά υγιής, ο Brahmbhatt συνιστά να εξετάσετε εάν υπάρχουν ψυχολογικοί παράγοντες που εμποδίζουν τη στύση. Όταν είστε απογοητευμένοι για τη δουλειά, τη σχέση σας ή την προσωπική σας ζωή, αυτό μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να έχετε στύση, επειδή το άγχος σε άλλα μέρη της ζωής σας μπορεί να συμβάλει στη χαμηλή λίμπιντο.

Σύμφωνα με το Very Well Health, το στρες προκαλεί την απελευθέρωση διαφόρων ορμονών, συμπεριλαμβανομένης της κορτιζόλης, η οποία μπορεί να μειώσει το ενδιαφέρον του σώματός σας για σεξ. Έτσι, ακόμα κι αν το μυαλό σας είναι στο παιχνίδι, το σώμα σας μπορεί να σας λέει να ασχοληθείτε πρώτα με ό,τι σας απασχολεί.

Είναι επίσης καλά τεκμηριωμένο ότι η ψυχική σας υγεία μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την απόκτηση και τη διατήρηση της στύσης. Η εύρεση θεραπείας μέσω της αυτοφροντίδας, της θεραπείας ή της φαρμακευτικής αγωγής μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους σας και να σας αποτρέψει από το να μαλακώσετε όταν πραγματικά θέλετε να είστε έτοιμοι για δράση.

Μην εμπιστεύεστε τις βιταμίνες και τα συμπληρώματα που ισχυρίζονται ότι ενισχύουν τη στύση σας

Παρόλο που μια γρήγορη αναζήτηση στο Google μπορεί να σας απαριθμήσει βιταμίνες και συμπληρώματα που μπορείτε να πάρετε για να προσπαθήσετε να διατηρήσετε τη στύση σας, ο Brahmbhatt δεν συνιστά να δοκιμάσετε οποιεσδήποτε μη εγκεκριμένες ουσίες που δεν έχουν άδεια απο εγκεκριμένες αρχές. Λέει ότι η επιστήμη πίσω από πολλά από αυτά τα προϊόντα είναι αμφίβολη και μπορεί να αλληλεπιδράσει άσχημα με άλλα φάρμακα που μπορεί να παίρνετε.

Δοκιμάστε κάτι νέο στη σεξουαλική σας ζωή -όπως ένα δαχτυλίδι για το πέος

Για μερικούς από εμάς, το να κάνουμε σεξ στην ίδια στάση με τον ίδιο ρυθμό κάθε φορά μπορεί να γίνει βαρετό μετά από λίγο. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να αλλάζετε τα πράγματα περιστασιακά. Η εξερεύνηση των φαντασιώσεων σας μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τη στύση σας. Αν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε ένα σεξουαλικό παιχνίδι, σκεφτείτε ένα δαχτυλίδι για το πέος. Οι δακτύλιοι πέους,  είναι συσκευές που προσαρμόζονται γύρω από τη βάση του πέους σας, παγιδεύοντας το αίμα στον άξονά σας και βοηθώντας σας να παραμείνετε σκληροί.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή