Τενοντίτιδα ώμου ασκήσεις

Category: Υγεία, Fitness

Μια αρκετά συχνή διαταραχή των αρθρώσεων του ώμου, η τενοντίτιδα ή η τενοντοπάθεια παρατηρείται συχνά σε αθλητές λόγω της μεγάλης ποσότητας επαναλαμβανόμενης πίεσης που ασκείται στους συνδετικούς ιστούς και τους μυς του στροφικού πετάλου και των κοντινών δομών.

Ευτυχώς, παρά τη φύση της τενοντίτιδας του ώμου, η αποκατάστασή της είναι στην πραγματικότητα αρκετά απλή στις περισσότερες περιπτώσεις – εφόσον ακολουθείτε τις σωστές μεθοδολογίες, η παύση των συμπτωμάτων είναι σχεδόν εγγυημένη.

Για να διορθώσετε την τενοντίτιδα του ώμου, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις συμβουλές του γιατρού σας, να εκτελέσετε τις κατάλληλες ασκήσεις αποκατάστασης που στοχεύουν σε ένα πλήρες εύρος κίνησης και να διασφαλίσετε ότι δίνετε στην άρθρωση επαρκείς περιόδους ανάπαυσης.

Τι είναι η τενοντίτιδα του ώμου;

Η τενοντίτιδα του ώμου είναι ένας χρόνιος τραυματισμός από υπερβολική χρήση που επικεντρώνεται κυρίως γύρω από τους συνδετικούς ιστούς της ωμικής ζώνης.

Στις περισσότερες περιπτώσεις μη εκφυλιστικής τενοντίτιδας του ώμου, οφείλεται στην επανειλημμένη εκτέλεση κινήσεων άνωθεν ή εξωτερικής περιστροφής κατά τη διάρκεια της εργασίας ή του επιλεγμένου αθλήματος.

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΙΤΙΔΑΣ

✅ Κλινικά αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στο 98% ανδρών
✅ Aποτελεσματικό σκεύασμα για τους άνδρες ηλικίας 40+
✅ Υψηλή τεχνολογία και 100% φυτικά συστατικά
✅ Έχει έγκριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Ποια είναι τα συμπτώματα της τενοντίτιδας του ώμου

Τα πιο συχνά αναφερόμενα συμπτώματα της τενοντίτιδας του ώμου είναι πρήξιμο και φλεγμονή (που μπορεί να μην είναι ορατή), πόνος κατά την περιστροφή των ώμων και μειωμένο εύρος κίνησης λόγω δυσκαμψίας ή πόνου.

Λάβετε υπόψη σας ότι αυτά τα συμπτώματα δεν περιορίζονται αποκλειστικά στην τενοντίτιδα του ώμου και ότι η αυτοδιάγνωση με βάση μόνο τα συμπτώματα που νιώθετε μπορεί να οδηγήσει σε αναποτελεσματικές ή δυνητικά επικίνδυνες προσπάθειες αποκατάστασης.

Πώς να αποκαταστήσετε την τενοντίτιδα του ώμου με άσκηση

Η σωματική αποκατάσταση των χρόνιων φυσιολογικών τραυματισμών γίνεται για δύο λόγους:

  1. Εξασφαλίζοντας ότι η τραυματισμένη περιοχή διατηρεί την πλήρη λειτουργική της ικανότητα.
  2. Επιτάχυνση της ανάρρωσης του ασθενούς μέσω της βελτίωσης της τοπικής ροής του αίματος και παρόμοιων βιολογικών διεργασιών.

Αυτά τα οφέλη μπορούν να επιτευχθούν μέσω μιας δομημένης χρήσης τόσο των κινήσεων διάτασης όσο και των ασκήσεων που διαθέτουν μικρές ποσότητες εφαρμοζόμενης αντίστασης, έτσι ώστε να προκαλέσουν μεγαλύτερη ανταπόκριση στους ιστούς της τραυματισμένης περιοχής.

Για την τενοντίτιδα του ώμου, αυτό συχνά σημαίνει ότι ο ασθενής πρέπει να εκτελεί διατάσεις που χρησιμοποιούν τη συνήθη εμβιομηχανική της άρθρωσης του ώμου, ιδίως πλήρη περιστροφή, έκταση του βραχίονα πάνω από το κεφάλι και διατάσεις που επηρεάζουν τις κοντινές δομές του ώμου.

Λάβετε υπόψη σας ότι αυτές οι διατάσεις και οι ασκήσεις δεν έχουν σκοπό να γυμνάσουν την άρθρωση του ώμου, αλλά αντίθετα να διασφαλίσουν ότι διατηρείται η πλήρης κινητικότητα και η δύναμη παρά τις επιπτώσεις της τενοντίτιδας, επιτρέποντας στον ασθενή να επιστρέψει στις συνήθεις δραστηριότητές του χωρίς καμία απώλεια σωματικής ικανότητας.

Διαβάστε επίσης: Nικήστε τον πόνο στον αστράγαλο με 2 απλά βήματα

Διατάσεις για τενοντίτιδα ώμου

1. Διάταση ώμου με σταυρωτό στήθος/σταυρωτό ώμο

Συχνά συναντάται σε ρουτίνες κινητικότητας πριν από την άσκηση, η διάταση του ώμου σταυρωτά του στήθους έχει ως στόχο να λειτουργήσει ως στατική διάταση για τη εμβιομηχανική της πλευρικής προσαγωγής του βραχίονα και του ώμου.

Η αντίσταση μπορεί να διαμορφωθεί ανάλογα με το επίπεδο του πόνου που βιώνει ο ασθενής, ασκώντας απλώς πίεση με το αντίθετο χέρι στον αγκώνα του βραχίονα που τεντώνεται.

Πώς να το κάνετε:

Για να εκτελέσετε τη διάταση ώμων σταυρωτά του στήθους, ο ασθενής θα τεντώσει το χέρι της τραυματισμένης πλευράς χαλαρά κατά μήκος του στέρνου, πιάνοντας τον αγκώνα του εν λόγω χεριού με το αντίθετο χέρι.

Στη συνέχεια, τραβώντας απαλά με το αντίθετο χέρι, ο ασθενής θα τραβήξει τον αγκώνα κατά μήκος του κορμού του μέχρι να αισθανθεί μια αίσθηση διάτασης κατά μήκος της οπίσθιας και μέσης πλευράς των δελτοειδών μυών.

Η θέση αυτή πρέπει να διατηρηθεί για μικρό χρονικό διάστημα πριν απελευθερωθεί ο βραχίονας, ολοκληρώνοντας έτσι τη διάταση.

2. Τέντωμα εξωτερικής περιστροφής ώμου

Η διάταση της εξωτερικής περιστροφής είναι η πιο βασική παραλλαγή της διάτασης της εξωτερικής περιστροφής του ώμου, κατά την οποία ο ασθενής θα εκτελέσει την κίνηση όρθιος και χωρίς τη χρήση άλλου είδους βοήθειας.

Αυτό διασφαλίζει ότι η δομή του ώμου δέχεται όσο το δυνατόν λιγότερη αντίσταση και ότι ο ασθενής δεν κάνει υπερέκταση κατά λάθος στον ώμο του με τρόπο που μπορεί να διακόψει την αποκατάσταση.

Πώς να το κάνετε:

Για να εκτελέσετε τη διάταση της εξωτερικής περιστροφής του ώμου, ο ασθενής θα λυγίσει τον αγκώνα της τραυματισμένης πλευράς σε γωνία 90° έτσι ώστε να βλέπει τα δάχτυλα προς τα εμπρός.

Στη συνέχεια, φροντίζοντας να αποφύγει την υπερβολική περιστροφή του ώμου, ο ασθενής θα περιστρέψει το αντιβράχιο (και κατ’ επέκταση τον ώμο) προς τα έξω, σαν να προσπαθεί να τοποθετήσει το αντιβράχιο σε οριζόντια παράλληλη θέση με τον κορμό.

Μόλις φτάσει στο τέλος του αποτελεσματικού εύρους κίνησης του ώμου, ο ασθενής θα κρατήσει αυτό το σημείο για μια μέτρηση πριν τερματίσει τη διάταση.

3. Διάταση εσωτερικής περιστροφής ώμου

Ακριβώς όπως η διάταση της εξωτερικής περιστροφής προορίζεται να στοχεύσει στην εμβιομηχανική της περιστροφής του ώμου σε γωνία προς τα έξω, έτσι και η διάταση της εσωτερικής περιστροφής για την αντίθετη κατεύθυνση.

Όπως και η αντίστοιχη εξωτερική, η διάταση της εσωτερικής περιστροφής του ώμου εκτελείται σε όρθια θέση χωρίς τη χρήση πρόσθετου εξοπλισμού ή αντίστασης, αν και είναι δυνατόν να εκτελέσετε παραλλαγές που χρησιμοποιούν πόρτες, λάστιχα αντίστασης ή άλλα εργαλεία αποκατάστασης.

Πώς να το κάνετε:

Για να εκτελέσετε τη διάταση εσωτερικής περιστροφής του ώμου, ο ασθενής θα μετακινήσει το χέρι του τραυματισμένου βραχίονα πίσω από την πλάτη του, με την παλάμη στραμμένη προς τα έξω και το κεφάλι στραμμένο προς τα εμπρός.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το αντίθετο χέρι, ο ασθενής θα σπρώξει το χέρι της τραυματισμένης πλευράς προς τα πάνω κατά μήκος της πλάτης του. Εάν εκτελεστεί σωστά, θα πρέπει να γίνει αισθητή μια διάταση κατά μήκος της πρόσθιας και της μέσης πλευράς της ομάδας των δελτοειδών μυών.

Αφού κρατήσει αυτή τη θέση για μια μέτρηση, ο ασθενής θα απελευθερώσει το τραυματισμένο χέρι του, τερματίζοντας τη διάταση.

4. Διάταση κάμψης ώμων με καρέκλα

Η διάταση κάμψης ώμου με καρέκλα είναι μια παραλλαγή της τυπικής άσκησης κάμψης ώμου που χρησιμοποιεί μια καρέκλα προκειμένου να ενισχυθεί η εμβιομηχανική κάμψη του ώμου.

Μπορεί να εκτελεστεί μονόπλευρα ή αμφίπλευρα, και γενικά θεωρείται ότι έχει πολύ χαμηλή επίπτωση, εξ ου και η συχνή ένταξή της σε σχέδια αποκατάστασης ώμου.

Πώς να το κάνετε:

Για να εκτελέσετε τη διάταση κάμψης ώμου σε καρέκλα, ο ασθενής θα σταθεί σε απόσταση περίπου ενός μήκους χεριών από μια καρέκλα ή ένα παρόμοιο ανθεκτικό αντικείμενο χαμηλού ύψους.

Τοποθετώντας και τις δύο παλάμες στην πλάτη της καρέκλας, ο ασθενής θα λυγίσει στη μέση, φέρνοντας τους βραχίονες σε παράλληλο επίπεδο με τον κορμό – ή, τουλάχιστον, όσο το αποτελεσματικό εύρος κίνησης του ώμου μπορεί να φτάσει.

Κρατώντας αυτή τη θέση για αρκετές μετρήσεις, ο ασθενής επιστρέφει στη συνέχεια σε όρθια θέση, έχοντας ολοκληρώσει τη διάταση.

5. Διάταση του ύπνου

Η διάταση του ύπνου θεωρείται απαραίτητο μέρος κάθε αποτελεσματικού σχεδίου αποκατάστασης του ώμου, καθώς τεντώνει το σύνολο της δομής του ώμου με έναν εύκολα ελεγχόμενο και χαμηλού αντίκτυπου τρόπο.

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για άτομα με παράλληλους τραυματισμούς, καθώς εκτελείται σε ξαπλωτή θέση και κατατάσσεται στις διατάσεις απομόνωσης.

Για μεγαλύτερη άνεση, συνιστάται στους ασθενείς να εκτελούν αυτή τη διάταση με ένα μαξιλάρι που στηρίζει τον αυχένα και τους ώμους.

Πώς να το κάνετε:

Για να ξεκινήσετε την εκτέλεση της διάτασης με ύπνο, ο ασθενής θα ξαπλώσει στο πλάι με τον τραυματισμένο ώμο στραμμένο προς το πάτωμα.

Τεντώνοντας το χέρι προς τα εμπρός, στη συνέχεια θα λυγίσει τον αγκώνα μέχρι το χέρι να κοιτάει απευθείας προς τα πάνω.

Στη συνέχεια, πιάνοντας τον καρπό ή το αντιβράχιο με το αντίθετο χέρι, ο ασθενής θα λυγίσει το χέρι προς το πάτωμα καθώς ο αγκώνας παραμένει λυγισμένος. Μόλις φτάσει στο μέγιστο αποτελεσματικό εύρος κίνησης του τραυματισμένου ώμου, θα κρατήσει αυτή τη θέση για αρκετά δευτερόλεπτα προτού αφήσει το χέρι να απελευθερωθεί, ολοκληρώνοντας έτσι τη διάταση.

Διαβάστε επίσης: Πέντε ασκήσεις τρικεφάλου που πρέπει να κάνετε

Ασκήσεις αντίστασης για τενοντίτιδα ώμου

Πριν εκτελέσετε οποιοδήποτε είδος άσκησης αντίστασης, φροντίστε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Η άσκηση πίεσης και έντασης στους ιστούς του ώμου, ενώ αυτοί βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση αποκατάστασης, μπορεί ενδεχομένως να καθυστερήσει την αποκατάστασή σας ή ακόμη και να μεταβάλει μόνιμα τις φυσικές δυνατότητες του ώμου σας σε ορισμένες περιπτώσεις.

1. Άσκηση εκκρεμούς

Η άσκηση εκκρεμούς είναι μια άσκηση αποκατάστασης που χρησιμοποιεί πολύ χαμηλά επίπεδα αντίστασης για να βοηθήσει στην ενίσχυση της άρθρωσης του ώμου στο σύνολό της.

Συναντάται συχνότερα σε χειρουργικά προγράμματα προαποκατάστασης, αλλά εξακολουθεί να είναι αποτελεσματικό εργαλείο για την αποκατάσταση της τενοντίτιδας του ώμου κατά τα πρώτα και ενδιάμεσα στάδια ενός προγράμματος φυσικής αποκατάστασης.

Πώς να το κάνετε:

Ο ασθενής θα σκύψει πάνω από ένα σταθερό αντικείμενο και θα στηρίξει τον κορμό του με το μη τραυματισμένο χέρι του.

Στη συνέχεια, αφήνοντας το τραυματισμένο χέρι να κρέμεται από κάτω του, ο ασθενής θα δημιουργήσει απαλά ορμή με τον ώμο του, προκαλώντας την κίνηση του χεριού σε μια εκκρεμή κίνηση που αυξάνει σιγά-σιγά την ακτίνα της μέχρι να επιτευχθεί επαρκής κίνηση.

2. Άσκηση έκτασης στήθους με λάστιχο αντίστασης


Αυτή η συγκεκριμένη άσκηση τενοντίτιδας του ώμου προορίζεται να εκτελεστεί κατά τα μεταγενέστερα στάδια της φυσικής αποκατάστασης, όπου ο ώμος έχει ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος της σταθερότητάς του και είναι ικανός να διατηρήσει ένταση για μικρό χρονικό διάστημα.

Όπως προκύπτει από το όνομα, η έκταση του στήθους με αντίσταση απαιτεί ‘ενα λάστιχο αντίστασης ή παρόμοια πηγή αντίστασης.

Πώς να το κάνετε:

Για να εκτελέσετε την άσκηση έκτασης του στήθους με λάστιχο αντίστασης, ο ασθενής θα στερεώσει το λάστιχο σε ένα σταθερό αντικείμενο πίσω του, πιάνοντας το αντίθετο άκρο και με τα δύο χέρια καθώς τοποθετεί τα χέρια του πίσω από τον κορμό του.

Μόλις ο ασθενής πετύχει αυτή τη θέση, τότε απλά θα ανασύρει την ωμοπλάτη καθώς θα σπρώχνει το στήθος του προς τα έξω, ασκώντας την ικανότητα περιστροφής των αρθρώσεων των ώμων.

Επαναλάβετε αυτή την άσκηση όσες φορές χρειάζεται.

3. Άσκηση πιέσεις ώμων με αλτήρες

Μια κλασική άσκηση που χρησιμοποιείται συχνά από τους bodybuilders για την ενδυνάμωση των δελτοειδών μυών, η οποία μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως άσκηση αποκατάστασης κατά τα τελευταία στάδια της φυσικής αποκατάστασης της τενοντίτιδας του ώμου.

Για να προσθέσει αντίσταση στην άσκηση αυτή, ο ασθενής μπορεί να χρησιμοποιήσει βαράκια, kettlebells,λάστιχα αντίστασης ή να εκτελέσει την άσκηση εντελώς χωρίς εξοπλισμό.

Διαβάστε επίσης : Ασκήσεις για ενδυνάμωση ποδιών και πελμάτων

Πώς να το κάνετε:

Κρατώντας τον αλτήρα στο χέρι του τραυματισμένου ώμου, ο ασθενής θα σηκώσει αργά το χέρι του (πλήρως εκτεταμένο) προς το πλάι, προσέχοντας να μην σηκώσει τα χέρια πολύ ψηλά, καθώς αυτό μπορεί να ασκήσει περαιτέρω πίεση στην άρθρωση του ώμου.

Μόλις φτάσει κοντά στο παράλληλο επίπεδο του χεριού με τον ώμο, ο ασθενής θα κατεβάσει αργά τον αλτήρα προς το πλάι του, ολοκληρώνοντας την επανάληψη.

Η άσκηση πρέπει να εκτελείται με τους αγκώνες σε κατάσταση έκτασης, καθώς η κάμψη των αγκώνων μπορεί να ασκήσει υπερβολική αντίσταση στο στροφικό πέταλο και να αναιρέσει τα αποκαταστατικά αποτελέσματα της άσκησης.

4. Έκταση ώμων με αντίσταση

Μια άσκηση αποκατάστασης που χρησιμοποιεί την ένταση που προέρχεται από ένα λάστιχο αντίστασης για να βοηθήσει στην αποκατάσταση της τενοντίτιδας του ώμου, η έκταση ώμου αντίσταση κάνει ακριβώς αυτό που ονομάζεται, αποκαθιστά τη βιομηχανική έκταση του ώμου.

Η συγκεκριμένη άσκηση πρέπει να εκτελείται κατά τα τελευταία στάδια της φυσικής αποκατάστασης, καθώς η εκτέλεσή της προτού οι ιστοί της άρθρωσης του ώμου αποκατασταθούν επαρκώς θα έχει ως αποτέλεσμα την επιδείνωση του τραυματισμού.

Πώς να το κάνετε:

Για να εκτελέσετε μια επανάληψη της έκτασης ώμου με λάστιχο αντίστασης, ο ασθενής θα τυλίξει το κέντρο του λάστιχου γύρω από ένα επαρκώς αγκυρωμένο αντικείμενο πάνω από το κεφάλι. Βεβαιωθείτε ότι το λάστιχο είναι ασφαλισμένο έτσι ώστε να μην γλιστρήσει και τραυματίσει τον ασθενή.
Μόλις προετοιμαστεί το λάστιχο αντίστασης, ο ασθενής θα πιάσει τα άκρα της και με τα δύο χέρια καθώς απομακρύνεται με βήμα σε επαρκή απόσταση.

Διατηρώντας μια όρθια στάση, θα τραβήξει στη συνέχεια και τα δύο άκρα του λάστιχου αντίστασης πίσω του, σφίγγοντας τους δελτοειδείς μύες καθώς το κάνει. Εάν εκτελεστεί σωστά, θα πρέπει να γίνει αισθητή κάποια ένταση μέσα στην ίδια την ωμική ζώνη.

Μόλις επιτευχθεί το μέγιστο εύρος κίνησης, ο ασθενής θα αφήσει σιγά-σιγά την τάση του ιμάντα να τραβήξει τα χέρια του πίσω στην αρχική τους θέση, ολοκληρώνοντας έτσι την επανάληψη.

5. Κάμψη ώμων με αντίσταση


Το αντίστοιχο της έκτασης ώμου με λάστιχο αντίστασης, αυτή η συγκεκριμένη άσκηση αποκατάστασης εκτελείται συχνά κατά τα μεταγενέστερα στάδια της αποκατάστασης, ή ακόμη και κατά τη διάρκεια ορισμένων προπονήσεων bodybuilding με μικρότερο αντίκτυπο.

Λόγω της πιο ευαίσθητης γωνίας αντίστασης που χρησιμοποιεί η άσκηση κάμψης ώμου, είναι καλύτερο για τον ασθενή να χρησιμοποιεί ένα λάστιχο μικρότερης αντίστασης από ό,τι για την άσκηση έκτασης ώμου.

Πώς να το κάνετε:

Για να αρχίσει να εκτελεί μια επανάληψη της κάμψης ώμου με λάστιχο αντίστασης, ο ασθενής θα τυλίξει το κέντρο του λάστιχου κάτω από το πόδι του, πιάνοντας τα άκρα μέσα στη γροθιά της τραυματισμένης πλευράς του.

Στεκόμενος σε ευθεία θέση και διασφαλίζοντας ότι το λάστιχο είναι σταθερά παγιδευμένο κάτω από το πόδι, ο ασθενής θα τραβήξει στη συνέχεια αργά το άκρο του λάστιχου προς τα πάνω, τεντώνοντας πλήρως το χέρι του προς τα εμπρός και διασφαλίζοντας ότι ο ώμος παραμένει σε ουδέτερη γωνία καθ’ όλη τη διάρκεια της κίνησης.

Μόλις το χέρι φτάσει σε παράλληλο επίπεδο με τον ώμο, ο ασθενής θα επιτρέψει στην αντίσταση του λάστιχου να τραβήξει αργά το χέρι του πίσω στην αρχική του θέση κάτω από τη μέση του. Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται μια επανάληψη της άσκησης κάμψης ώμων με αντίσταση.

Συχνές ερωτήσεις

Τι μπορεί να θεωρηθεί λανθασμένα τενοντίτιδα του ώμου;

Δυστυχώς, λόγω της μη ειδικής φύσης των συμπτωμάτων της τενοντίτιδας του ώμου, συχνά συγχέεται με διάφορες άλλες παθήσεις που απαιτούν πολύ διαφορετικές μορφές θεραπείας για την αντιμετώπισή τους.

Καταστάσεις όπως η αρθρίτιδα πρώιμης έναρξης, η θυλακίτιδα του ώμου, οι τοπικές εσωτερικές θλάσεις ή οποιοσδήποτε άλλος αριθμός τοπικών ιστικών καταστάσεων μπορεί να θεωρηθεί λανθασμένα ως τενοντίτιδα του ώμου ή το αντίστροφο.

Η ασφαλέστερη μέθοδος για να ελέγξετε αν ο πόνος σας οφείλεται σε τενοντίτιδα του ώμου είναι να συμβουλευτείτε έναν γιατρό, ο οποίος θα χρησιμοποιήσει τεχνικές φυσικής εξέτασης για να εντοπίσει το πρόβλημα. Εάν δεν επαρκεί, ο γιατρός μπορεί επίσης να διατάξει μαγνητική τομογραφία.

Κατά μέσο όρο, πόσος χρόνος χρειάζεται για να επουλωθεί η τενοντίτιδα του ώμου

Το χρονικό διάστημα στο οποίο η τενοντίτιδα του ώμου μπορεί να θεωρηθεί ότι έχει επουλωθεί εξαρτάται από τη σοβαρότητα της πάθησης.

Οι ελαφρές περιπτώσεις τενοντίτιδας του ώμου μπορούν να αναρρώσουν σε μόλις ενάμιση μήνα, εφόσον χρησιμοποιούνται οι κατάλληλες μέθοδοι αποκατάστασης.

Οι πιο σοβαρές περιπτώσεις τενοντίτιδας του ώμου μπορεί να χρειαστούν πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έως και τέσσερις μήνες, ή ακόμη και να απαιτηθεί χειρουργική επέμβαση για την πλήρη αποκατάσταση.

Ποιος είναι ο γρηγορότερος τρόπος για την επούλωση της τενοντίτιδας στον ώμο

Ο πιο αποτελεσματικός και σίγουρος τρόπος για την επούλωση της τενοντίτιδας στον ώμο είναι να χρησιμοποιείτε κλινικά καθιερωμένες μεθόδους αποκατάστασης και ταυτόχρονα να ακολουθείτε τις συμβουλές ενός γιατρού.

Η χρήση αντιφλεγμονωδών φαρμάκων που χορηγούνται χωρίς ιατρική συνταγή, η παροχή στον οργανισμό επαρκών περιόδων αδρανούς αποκατάστασης και η εφαρμογή πάγου και θερμότητας είναι μερικές μόνο από τις μεθόδους που επιταχύνουν την αποκατάσταση από την τενοντίτιδα του ώμου.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι καταναλώνετε επαρκή ποσότητα μακροθρεπτικών συστατικών, μικροθρεπτικών συστατικών και θερμίδων για να τροφοδοτήσετε την αποκατάσταση του οργανισμού σας.

Διαβάστε επίσης: Πρωταθλητής χειμώνα – Aσκήσεις για το τέλειο σώμα

Συνοψίζοντας

Παρά τη συχνότητα με την οποία αναπτύσσεται η τενοντίτιδα του ώμου, εντούτοις πρόκειται για ένα μάλλον πολύπλοκο φυσιολογικό ζήτημα που επιδεινώνεται εύκολα λόγω της λειτουργίας της ίδιας της άρθρωσης του ώμου.

Βεβαιωθείτε ότι η άρθρωση ξεκουράζεται όσο το δυνατόν περισσότερο πριν επιχειρήσετε οποιοδήποτε είδος άσκησης με τον ώμο, καθώς μπορεί να προκύψει μόνιμα μειωμένο εύρος κίνησης ή αδυναμία του τένοντα αν διακοπεί η αποκατάσταση.

Παρ’ όλα αυτά, αν γίνει σωστά, η τήρηση των κατάλληλων ασκήσεων φυσικής αποκατάστασης θα εξασφαλίσει ότι ο ώμος σας θα επανέλθει στην πλήρη λειτουργία του σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού