Nικήστε τον πόνο στον αστράγαλο με 2 απλά βήματα

Category: Υγεία

Η προσωπική σας PT, Rachel Tavel, είναι διδάκτωρ φυσικοθεραπείας (DPT) και πιστοποιημένος ειδικός δύναμης και φυσικής κατάστασης (CSCS), οπότε ξέρει πώς να επαναφέρει το σώμα σας στη σωστή τροχιά, όταν είναι εκτός γραμμής. Σε αυτή τη σειρά, σας δίνει συμβουλές για το πώς να αισθάνεστε καλύτερα, να γίνετε πιο δυνατοί και να προπονείστε πιο έξυπνα.

Ο πόνος στον αστράγαλο μπορεί να σας αιφνιδιάσει. Είναι μια από εκείνες τις παθήσεις που μπορεί να συμβεί ξαφνικά με ένα λάθος βήμα από ένα κράσπεδο ή σταδιακά λόγω αδυναμίας και υπερφόρτωσης μιας συγκεκριμένης δομής στον αστράγαλο.

Όπως και να έχει, ο πόνος στον αστράγαλο μπορεί να σας επιβραδύνει. Θα θελήσετε να κάνετε ό,τι χρειάζεται για να τον προλάβετε.

Η άρθρωση του αστραγάλου σχηματίζεται από τα οστά της κνήμης, της περόνης και της γάμπας. Μαζί, αυτά τα τρία οστά αρθρώνονται στην ποδοκνημική άρθρωση, όπου το πόδι συνδέεται με το κάτω άκρο.

Αυτή η άρθρωση που φέρει βάρος επιτρέπει στο πόδι να αρθρώνεται προς τα εμπρός και προς τα πίσω (πελματιαία και ραχιαία κάμψη). Οι αρθρώσεις ακριβώς από κάτω της επιτρέπουν κινήσεις από πλευρά σε πλευρά (εκστροφή και αναστροφή).

Διαβάστε Επίσης : Βότανα που μειώνουν τον πόνο στο γόνατο

Το πόδι έχει σχεδιαστεί για να προσαρμόζεται στο περίγραμμα διαφορετικών επιφανειών, αλλά ο αστράγαλος βοηθά στη σύνδεση αυτής της προσαρμοστικής επιφάνειας με το υπόλοιπο σώμα.

Το πόδι και ο αστράγαλος συνεργάζονται για να παρέχουν σταθερότητα και δύναμη όταν θέλετε να σταθείτε ή να κινηθείτε. Πολυάριθμοι μύες, τένοντες και σύνδεσμοι βοηθούν στη σταθεροποίηση, την απορρόφηση των κραδασμών, τη στήριξη και την προώθηση της άρθρωσης, καθώς και στη συνεργασία για την απορρόφηση των δυνάμεων αντίδρασης του εδάφους και την παροχή ισορροπίας και σταθερότητας.

Ο τραυματισμός του αστραγάλου μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε από αυτές τις δομές όταν το σώμα δεν είναι προετοιμασμένο για ένα φορτίο, είτε επειδή η πίεση στην άρθρωση είναι ξαφνική, απροσδόκητη ή πολύ υψηλή.

Η επαναλαμβανόμενη επιβάρυνση με κακή μηχανική του σώματος, το συχνό κύλισμα του αστραγάλου ή τα ακατάλληλα υποδήματα μπορεί επίσης να συμβάλουν σε σύνδρομα υπερχρήσης, όπως τενοντοπάθειες και πόνο.

Δυστυχώς, ο πόνος στον αστράγαλο συνήθως δεν υποχωρεί από μόνος του. Εάν είναι επώδυνο να στέκεστε ή να περπατάτε, σκεφτείτε να επισκεφθείτε έναν φυσικοθεραπευτή.

Δοκιμάστε ήπιες διατάσεις, πάγο για ανακούφιση από τον πόνο (καθώς και ανύψωση αν υπάρχει πρήξιμο) και απλή άντληση αστραγάλου ή αλφάδι αστραγάλου με τα πόδια υπερυψωμένα για να κινηθείτε λίγο.

Εάν ο πόνος εμφανίζεται μόνο με αυξημένη δραστηριότητα ή απλά αισθάνεστε λίγο “ταλαντευόμενοι” στον αστράγαλο, θα πρέπει να σταθεροποιήσετε την άρθρωση ενισχύοντας τη δύναμη του μυϊκού συστήματος καθώς και την ικανότητα του εγκεφάλου να αντιλαμβάνεται το περιβάλλον και την ισορροπία του αστραγάλου.

Λάβετε υπόψη σας ότι τα παπούτσια, η μηχανική του σώματος και άλλοι παράγοντες μπορεί να συμβάλλουν στον πόνο σας και μπορεί να χρειαστείτε έναν ειδικό για μια πλήρη αξιολόγηση και ένα εξατομικευμένο σχέδιο.

Διαβάστε επίσης : Οι καλύτερες ασκήσεις για πόδια

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΟ ΚΟΙΛΙΑΚΟ ΛΙΠΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ MATCHA SLIM

✅ Ενεργοποιεί και ξεκινά τη λιποδιάλυση
✅ Απομακρύνει τις τοξίνες, καθαρίζει το σώμα
✅ Επιταχύνει κατά 4 φορές τον μεταβολισμό
✅ Ισχυρή λιποδιαλλυτική δράση

Η κίνησή σας:

Ισορροπία: Μερικές φορές ο καλύτερος τρόπος για να βοηθήσετε στη σταθεροποίηση ενός αστραγάλου που κουνιέται είναι να προσπαθήσετε να μείνετε ακίνητος. Αυτό βοηθά τον εγκέφαλό σας και τους μυς σας να συνεργαστούν για να παρέχουν σταθερότητα τόσο στις αναμενόμενες όσο και στις απροσδόκητες διαταραχές του συστήματός σας.

Εάν χρησιμοποιείτε έναν μυ στη μία πλευρά του αστραγάλου, αυτός θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της έλξης του μυός. Αν προσπαθήσετε να μείνετε ακίνητοι, στην πραγματικότητα βιώνετε συν-συστολή – όταν οι μύες και στις δύο (ή σε όλες) τις πλευρές του αστραγάλου εργάζονται μαζί, ταυτόχρονα, για να αποτρέψουν την κίνηση. Αυτή είναι μια εξαιρετική προπόνηση για τη βελτίωση της ισορροπίας.

Δοκιμάστε να ισορροπήσετε στο ένα πόδι για 30 δευτερόλεπτα. Αν αυτό είναι εύκολο, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να το κάνετε πιο δύσκολο. Δοκιμάστε να ισορροπήσετε με το ένα πόδι σε μια ασταθή επιφάνεια, όπως ένα αφρώδες μαξιλάρι, το BOSU ή ο δίσκος, πετάξτε μια μπάλα με βάρη, περάστε ένα kettlebell 10 έως 15 κιλών σε κύκλους ή απλά μετακινήστε το αντίθετο πόδι σας προς τα εμπρός, στο πλάι και μετά προς τα πίσω 5 έως 10 φορές για να προκαλέσετε περισσότερο το σύστημά σας.

Ενίσχυση: Δεν είναι πάντα τόσο απλό όσο η ενίσχυση του ενός μυός που είναι αδύναμος, αλλά δεν είναι κακό να ξεκινήσετε – ειδικά αν έχετε έναν πιο συγκεκριμένο πόνο. Δοκιμάστε τετράπλευρες κινήσεις με αντίσταση στον αστράγαλο για να ενισχύσετε τον αστράγαλο και στις τέσσερις κατευθύνσεις: πελματιαία κάμψη, ραχιαία κάμψη, εκστροφή και αναστροφή.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού