Τie break

Category: Style
tie-break-7602871

Η γραβάτα μπορεί να σου αποκαλύψει πολλά για το χαρακτήρα του κατόχου της. Μάθε πώς να τη διαβάζεις και κέρδισε το πλεονέκτημα στο παραπέντε.

1. Η κολεγιακή
Συχνά τη φοράει ένας άντρας που έχει αρχίσει να αισθάνεται την ηλικία του. «Είναι ένας τρόπος να δείξεις πόσο ταιριάζεις με το περιβάλλον διατηρώντας την ανεξαρτησία σου» σου λέει ο Colin Gill, εργασιακός ψυχολόγος. «Κάνει ένα σχόλιο πάνω στην αποκλειστικότητα, ότι έχει ένα στάτους πάνω και πέρα από τους γύρω του». Είναι η πιο άτολμη επιλογή.

2. Η γραβάτα Μίκι Μάους
Μην τη φορέσεις για συνέντευξη εργασίας. Μην τη φορέσεις στο μίτινγκ. Βασικά, μην τη φορέσεις καθόλου. «Αυτός που τη φοράει μάλλον βλέπει τον εαυτό του σαν το γελωτοποιό του γραφείου» σου λέει ο Gill. «Πιστεύουν ότι κάνουν μία ειρωνική μεταμοντέρνα δήλωση, αλλά στην ουσία σημαίνει ότι οι ανώτεροι στην ιεραρχία δεν θα τους πάρουν ποτέ στα σοβαρά. Υπάρχουν και πιο αστεία πράγματα από μία γραβάτα με τον Τουίτι επάνω».

3. Η skinny tie
Μη διστάσεις να ρισκάρεις και να τη φορέσεις. «Αυτό που δείχνει είναι ότι ο κάτοχός της είναι νέος και γεμάτος ενέργεια» σου λέει ο Gill. «Μία λεπτή γραβάτα σε κάνει να φαίνεσαι πιο πλατύς, ειδικά στους ώμους, κάτι που σε κάνει να φαίνεσαι δυνατότερος». Σημείωση: δεν ταιριάζει με αξεσουάρ μπυροκοίλι.

4. Η γραβάτα του κλαμπ
Οποιουδήποτε κλαμπ. Από alumnus του Χάρβαρντ, οπαδούς του βάζελου, μέχρι φαν κλαμπ των Green Day. Ιδιαίτερα σπάνιες στην Ελλάδα, αυτές οι γραβάτες δηλώνουν την ανάγκη του άλλου να ανήκει σε μία ομάδα. «Δηλώνουν επίσης ότι απέχουν από την εργασιακή ομάδα, αλλά νιώθουν μέλη μίας πολύ μεγαλύτερης ομάδας με κοινές αξίες» σου λέει ο Gill. «Μπορείς να καταλάβεις κάποια πράγματα γι’ αυτούς. Για παράδειγμα, αν φοράει μία γραβάτα του ΜΙΤ, μάλλον είναι καλός στα μαθηματικά, τη φυσική και διαβάζει περίεργα τεχνικά manual στον ελεύθερο χρόνο του».

5. Γραβάτα clip-on
Δεν είναι όμορφη και δεν είναι έξυπνη. «Μπορεί να δηλώνουν βαρεμάρα ή κι επαναστατικότητα στο στάτους κβο του γραφείου» σου λέει ο Gill. «Επίσης, δείχνουν κι έλλειψη σεβασμού προς τον εαυτό τους και προς τους συναδέλφους τους. Κανονικά, πρέπει να φοριούνται μόνο από αυτούς που είναι υποχρεωμένοι να φορούν γραβάτα ως μέρος της στολής τους».

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού