Ζουν Aνάμεσά μας

Category: Υγεία

Κέρδισε τη μάχη του γραφείου.

Το σχολείο το τελείωσες εδώ και καιρό, αλλά οι θρασύδειλοι που σε ενοχλούσαν μεγάλωσαν και σε ακολούθησαν και στο γραφείο. Απαντώνται σε τέσσερις ποικιλίες και το 60% είναι γυναίκες. Δες πώς να τους αντιμετωπίσεις.

Το πρώτο βήμα είναι ο έλεγχος της συμπεριφοράς και ακολουθούν τακτικές εκφοβισμού κι επιθετικής επικοινωνίας. Αυτή είναι η ζωή στο γραφείο, όπου επιβιώνει ο δυνατότερος και, πολλές φορές, ο πιο ενοχλητικός. Ερευνητές από το Workplace Bullying and Trauma Institute βρήκαν τέσσερεις τύπους.

Διπρόσωπο φίδι, 36%

Θέλει: Να καταστρέψει την υπόληψή σου διαδίδοντας ψέματα πίσω από την πλάτη σου.
Ευδοκιμεί: Σε δημόσιες υπηρεσίες.
Καταπολέμησέ τον: Οργάνωσε μία αντεπίθεση δημοσίων σχέσεων. Βρες ποιους ανθρώπους πλησιάζει το φίδι και πες τη δική σου πλευρά του θέματος – ακόμα και προληπτικά. Μην περιμένεις να κάνει το κακό πρώτα. «Θα έχουν δύο αντικρουόμενα μηνύματα» σου εξηγεί ο Gary Namie, διευθυντής του Ινστιτούτου. «Θα πρέπει να αναρωτηθούν για το ποιο είναι το αληθινό». Κράτα τις συζητήσεις θετικές και πάνω απ’ όλα, ποτέ μην αναφέρεις το φίδι. Τα σχόλιά σου θα φανούν σαν μνησίκακα ξεσπάσματα.

Ο κριτής των πάντων, 30%

Θέλει: Να καταστρέψει την αυτοπεποίθησή σου επικρίνοντας διαρκώς τη δουλειά σου.
Ευδοκιμεί: Σε ασφαλιστικές και λογιστικές εταιρείες.
Καταπολέμησέ τον: Απόφυγε τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις. «Δύσκολα θα σε επικρίνει μπροστά σε άλλους» σου λέει ο Namie. Οποτε είναι εφικτό, έχε έναν έμπιστο σύμμαχο δίπλα σου. Αν η σχέση σου μαζί του καταρρεύσει, κατάγραφε κάθε συνομιλία. Μην το κάνεις κρυφά, βάλε το κασετόφωνο πάνω στο γραφείο. «Είναι σκληρό, αλλά δουλεύει» σου λέει ο Namie.

Ο κλειδοκράτορας, 20%

Θέλει: Να ελέγξει τους πόρους του γραφείου – προσωπικό, προϋπολογισμό, εκπαίδευση και χρόνο.
Ευδοκιμεί: Στις πωλήσεις.
Καταπολέμησέ τον: Χτίσε ένα τείχος από χαρτούρα. «Μη ζητήσεις δίκαιη μεταχείριση. Το κάνει επίτηδες» σου λέει ο Namie. Καλύτερα να στέλνεις κάθε πράγμα που του/της ζητάς με e-mail, έτσι Θα έχεις αποδείξεις για το τι έχεις ζητήσει. Αν το κακό παραγίνει, πήγαινέ τα στον προϊστάμενο.

Ο θορυβοποιός, 14%

Θέλει: Να αυξάνει την επιρροή του ταπεινώνοντας κόσμο μπροστά σε άλλους.
Ευδοκιμεί: Σε εργοστάσια και συνεργεία.
Καταπολέμησέ τον: Στρατολόγησε τους συναδέλφους σου. Μπροστά στον προϊστάμενο, άρχισε να κριτικάρεις κάτι που είναι υπ’ ευθύνη του θορυβοποιού μαζί με τους συναδέλφους σου. Οταν ο προϊστάμενος φύγει, δώσε του τις επιλογές του: ή θα αρχίσει να παίζει ομαδικά ή αυτό θα συμβαίνει σε όσα πράγματα αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού