Τα αυγά δεν ανεβάζουν τη χοληστερίνη

Category: Υγεία
ayga-xolisterini

Η κατανάλωση αυγών ελάχιστα επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερίνης, επιβεβαιώνει πρόσφατη έρευνα.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Σάρεϊ τονίζουν ότι σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνάς τους, οι περισσότεροι μπορούν να τρώνε όσα αυγά θέλουν χωρίς να βλάπτουν την υγεία τους.

Οι ερευνητές που ανέλυσαν αρκετές σχετικές μελέτες, επισημαίνουν ότι η άποψη πως περισσότερα από τρία αυγά την εβδομάδα κάνουν κακό στον οργανισμό, είναι ακόμα ευρέως διαδεδομένη. Ωστόσο, συνεχίζουν ότι πρόκειται για παρανόηση που στηρίζεται σε παρωχημένα στοιχεία.

Όπως γράφουν στο British Nutrition Foundation’s Nutrition Bulletin, η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών είναι μακράν πιο επικίνδυνη για μελλοντικά προβλήματα υγείας.

Κατά τα λεγόμενα του καθηγητή Bruce Griffin, στην πραγματικότητα τα αυγά είναι σημαντικό τμήμα μιας υγιεινής διατροφής, καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. «Η βαθιά ριζωμένη παρεξήγηση που συνδέει την κατανάλωση αυγών με υψηλή χοληστερόλη και καρδιοπάθεια, πρέπει να αλλάξει.

Η ποσότητα κορεσμένων λιπαρών στη διατροφή μας επηρεάζει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα πολύ περισσότερο από τις σχετικές μικρές ποσότητες της διατροφικής χοληστερόλης».

Ενώ τα ανεβασμένα επίπεδα χοληστερόλης αυξάνουν τις πιθανότητες καρδιοπάθειας, μόλις το ένα τρίτο της χοληστερόλης στον οργανισμό προέρχεται από τη διατροφή. Αντιθέτως, άλλοι παράγοντες, όπως το κάπνισμα, η παχυσαρκία και η έλλειψη φυσικής άσκησης, μπορούν να αυξήσουν τη χοληστερόλη και να οδηγήσουν σε καρδιακά νοσήματα.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού