Σκαθαροζούμης

Category: Υγεία
skatharozoumis

ΔΙΩΞΕ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ

Θα γλίτωνες το πασάλειμμα με εντομοαπωθητικά τύπου Autan αν το σώμα σου δεν έστελνε σήματα-μεζέδες σε αιμοβόρα κουνούπια. Τα πράγματα έχουν όπως σου τα λέμε, στέλνεις μηνύματα ό τι θες να δεχτείς τσιμπήματα και ρουφήγματα. Προσελκύεις λοιπόν κουνούπια αν…

ΕΧΕΙΣ ΥΨΗΛΗ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

“Κάποιοι οργανισμοί εναποθέτουν τη χοληστερίνη στις αρτηρίες, ενώ άλλοι την παράγουν σε μεγαλύτερο βαθμό στο δέρμα”, λέει ο καθηγητής εντομολογίας στο Πανεπιστήμιο της Florida, Jerry Butler. Τα κουνούπια έλκονται από τη χοληστερίνη στο δέρμα, γι’ αυτό τρώγε υγιεινά και ρίξε τη χοληστερίνη σου. Ενα ντους προτού κοιμηθείς στην ύπαιθρο βοηθάει εξίσου.

ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΣΟΥ

Θα το ‘χεις ακούσει σε κάποια παρέα, όπου ένας τύπος κοροϊδεύει έναν άλλο τύπο λέγοντάς του ότι τα πόδια του μυρίζουν κασέρι ή γραβιέρα ή, ακόμα χειρότερα, μυτζήθρα. Ετσι Xποδεικνύεται ότι ο παραλληλισμός της ποδαρίλας με τη μυρωδιά του τυριού έχει βάση. Το βακτήριο που βρίσκεται στο τυρί Limburger μπορεί να υπάρξει και στην πατούσα. Γι’ αυτό και τα δύο “τραβάνε” τα !ουνούπια, σύμφωνα με τον εντομολόγο Daniel Kline. Γι’ αυτό κράτα τα πόδια σου καθαρά και στεγνά – σε αεριζόμενα παπούτσια, κατά προτίμηση.

ΠΙΝΕΙΣ ΜΠΙΡΑ

Μία γιαπωνέζικη έρευνα έδειξε ότι τα κουνούπια προσγειώνονται περισσότερες φορές στο δέρμα ανθρώπου που έχει πιει μισό λίτρο μπίρα απ’ ό,τι σε εκείνο ενός που δεν έχει πιει.

ΑΝΑΠΝΕΕΙΣ

Και τώρα θα μου πεις, τι να κάνω, να κρατήσω την ανάσα μου σαν τον Διογένη και να σκάσω; Προς Θεού, όχι – αν κι έτσι θα αποφύγεις τα τσιμπήματα. Κάποια είδη κουνουπιών μπορούν να αισθανθούν το διοξείδιο του άνθρακα, που εκπνέει ένας άνθρωπος από 60 χιλιόμετρα μακριά.

Προσπάθησε να μείνεις ακίνητος όταν καταφτάσουν από το ταξίδι τους, αφού τους αρέσει η κίνηση. “Βρίσκουν αυτόν που θα τους φιλοξενήσει από τη μυρωδιά, αλλά τελικά αποφασίζουν από την όψη”, λέει ο Butler. Γι’ αυτό και όταν κουνάς το χέρι σου σαν ιθαγενής Μασάι, προκειμένου να τα απωθήσεις, αυτό που στην ουσί X κάνεις είναι να τους λες: “Φάτε με”.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού