Η Τέχνη του Meeting

Category: Best Life
online meeting

Ένα επιτυχημένο και δημιουργικό meeting δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το δυσκολότερο είναι ίσως, ότι πρέπει να ισορροπήσει μεταξύ χαλαρότητας (για να γεννηθούν αβίαστα οι ιδέες που θα πέσουν στο τραπέζι) και ετοιμότητας. Για να σε βοηθήσουμε να κάνεις ένα meeting πιο ενδιαφέρον και αποτελεσματικό ρωτήσαμε 4 ειδικούς.

Τον Brian Kiley, σεναριογράφος στην εκπομπή του NBC Late Night με τον Conan O’Brien, του Patrick O’Neill υπεύθυνο δημιουργικού της διαφημιστικής εταιρείας TBWA/Chiat/Day, τον Lew Schneider, συγγραφέα και παραγωγό, και την Peg Kelley, διοργανώτρια συνεδρίων με έδρα τη Μασαχουσέτη. Αυτοί έκαναν το δικό τους meeting και να που κατέληξαν.

Φέρε παρείσακτους. Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά κάποιος εκτός του εργασιακού περιβάλλοντος θα δώσει μια φρέσκια προοπτική στα πράγματα και αντικειμενικότητα. Αυτό είναι σίγουρο ότι θα συμβεί ακόμη και αν φέρεις τη θεία σου που ήρθε προχθές από το χωριό.

Αντλησε από τη ζωή. Μίλα για σένα. Μίλα για τα παιδιά σου, για το αυτοκίνητο σου, για την καθημερινότητα σου. Ακόμη και αν δεν είναι ό,τι πιο συναρπαστικό έχουν ακούσει οι άλλοι, βοηθάει στο να γεννηθούν ιδέες που είναι συνήθως πραγματοποιήσιμες ακριβώς επειδή προέρχονται από καθημερινές καταστάσεις. Και μην ξεχνάς. Οι πελάτες ή οι συνάδελφοι που παρευρίσκονται στο meeting δεν διαφέρουν και πολύ από εσένα.

Προετοιμάσου. Φτιάξε μια λίστα με ιδέες που έχεις ετοιμάσει από το σπίτι. Αυτό θα σου δώσει την απαραίτητη αυτοπεποίθηση για να αυτοσχεδιάσεις αφού θα έχεις τη σιγουριά των έτοιμων ιδεών στο χαρτί. Μη βασίζεσαι στο meeting για να εμπνευστείς. 4Ρίξε την ιδέα. 10 ιδέες. Σε 5 λεπτά. Η ταχύτητα καταργεί την αυτολογοκρισία.

Κράτησε τον αριθμό σε 8 με 10 συμμετέχοντες. Eνας παραπάνω και θα αρχίσουν να δημιουργούνται πηγαδάκια. Χρησιμοποίησε ένα στρογγυλό ή οβάλ τραπέζι. Ένας καναπές είναι ακόμη καλύτερη λύση. – Μην αφήνεις τις ιδέες να αιωρούνται στην περιοχή του αφηρημένου. Το να τις κοιτάζεις φέρνει στο μυαλό καινούριες. Γράψε τις σε ένα χαρτί αμέσως με το που τις σκεφτείς.

Τάΐσε τους. Οι άνθρωποι που πεινούν δεν σκέφτονται τίποτα άλλο εκτός από την πείνα τους και λαχταριστά πιάτα κυβερνούν τη σκέψη τους. Μην αφήνεις λοιπόν στο μυαλό τους περιθώρια για να «ταξιδεύει» σε πίτσες και μακαρονάδες.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Wishlist 0
Continue Shopping
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή