Μην το Καταπίνεις

Category: Διατροφή
pota min to katapineis

Δεν είναι όλα τα ποτά κατάλληλα να χρησιμοποιηθούν για να «πάνε κάτω τα φάρμακα». Αλλά και κάποια που ίσως να είχες ακούσει ότι είναι επικίνδυνα, τελικά αποδεικνύονται τελείως ουδέτερα. Διάβασε τι πρέπει να προτιμήσεις και τι να αποφύγεις όταν δεν βρίσκεις πουθενά βρύση.

Τσαϊ και καφές.

Απόφυγε να πίνεις καφέ ή τσάι με συμπληρώματα διατροφής, τα οποία περιέχουν ασβέστιο, σίδηρο ή μαγνήσιο. Η καφεΐνη και η τεΐνη μειώνουν τη δράση τους.

Αλκοολ.

Παρά τα όσα ακούγονται, είναι εφικτό να πιει κανείς αλκοόλ ενώ παίρνει αντιβιοτικά, με εξαίρεση τη μετρονιδαζόλη (ο συνδυασμός μπορεί να προκαλέσει ισχυρούς εμετούς).

Γαλα.

Μην το πίνεις με οτιδήποτε πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι. Σε συνδυασμό με τα στομαχικά υγρά μπορεί να «καθίσει» στο ανώτερο πεπτικό για δύο ώρες. Επίσης, το ασβέστιό του μπορεί να αναστείλει τη δράση αντιβιοτικών όπως η τετρακυκλίνη.

Αναψυκτικά τύπου κόλα.

Το φωσφορικό οξύ που περιέχουν αυτά τα αναψυκτικά καταστρέφει το προστατευτικό φιλμ που περιβάλλει τις κάψουλες, οι οποίες είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να αντέξουν το πέρασμα από το στομάχι και να απελευθερώσουν το περιεχόμενό τους όταν φτάσουν στο λεπτό έντερο.

Χυμοί.

Τα φλαβονοειδή που υπάρχουν στο χυμό του γκρέιπφρουτ ενισχύουν τη δράση ορισμένων φαρμάκων, επειδή το ήπαρ χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να τα μεταβολίσει. Αυτό σημαίνει ότι μένουν στο σώμα σου περισσότερο χρόνο και το ίδιο κάνουν και οι τυχόν παρενέργειές τους.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Wishlist 0
Continue Shopping
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή