Πως θα επιλέξετε το σωστό μέγεθος προφυλακτικών

Category: Sex

Τα προφυλακτικά κυκλοφορούν σε πολλά σχήματα και μεγέθη. Η εύρεση του σωστού μεγέθους προφυλακτικού μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά αυτό θα σας βοηθήσει να έχετε μια ασφαλέστερη και καλύτερη σεξουαλική ζωή.

Το μέγεθος του προφυλακτικού είναι απαραίτητο για να διασφαλιστεί ότι το προφυλακτικό είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων (ΣΜΝ) και της εγκυμοσύνης.

Τα πολύ μικρά προφυλακτικά μπορεί να σπάσουν και τα πολύ μεγάλα προφυλακτικά μπορεί να γλιστρήσουν από το πέος. Τα προφυλακτικά με κακή εφαρμογή μπορεί επίσης να σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα κατά τη διάρκεια του σεξ.

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος προφυλακτικού

Το πρώτο βήμα για να βρείτε το καλύτερο μέγεθος προφυλακτικού είναι να μετρήσετε το πέος. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν χάρακα, ένα μέτρο ή ένα κομμάτι σπάγκο. Για τα πιο ακριβή αποτελέσματα, θα πρέπει να κάνετε τις μετρήσεις ενώ το πέος είναι σε στύση.

Για να κάνετε μια ακριβή μέτρηση του πέους και να βρείτε το καλύτερο μέγεθος προφυλακτικού, θα πρέπει να μετρήσετε το μήκος από τη βάση του πέους, όπου το πέος συναντά τη λεκάνη, μέχρι το τέλος της άκρης.

Στη συνέχεια, μπορείτε να μετρήσετε την περίμετρο χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι σπάγκο ή μια εύκαμπτη μεζούρα. Τυλίξτε τη μεζούρα γύρω από το πιο παχύ σημείο του πέους, το οποίο είναι συνήθως κοντά στη μέση του.

Εάν χρησιμοποιείτε σπάγκο, σημειώστε το σημείο όπου ο σπάγκος διασταυρώνεται και μετρήστε την απόσταση με έναν χάρακα.

Κοινό μέγεθος μάρκας προφυλακτικών

Υπάρχουν πολλά προφυλακτικά για να διαλέξετε και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα να βρουν ένα προφυλακτικό που τους ταιριάζει. Οι κατασκευαστές βασίζουν τα μεγέθη των προφυλακτικών τόσο στις μετρήσεις του μήκους όσο και του πλάτους.

Τα περισσότερα προφυλακτικά είναι μακρύτερα από ό,τι χρειάζεται να είναι. Εάν ένα άτομο διαπιστώσει ότι υπάρχει υπερβολικό ρολό στη βάση, μπορεί να χρειάζεται μια πιο στενή εφαρμογή. Εάν δεν έχει μείνει καθόλου ρολό, θα χρειαστεί ένα μεγαλύτερο προφυλακτικό.

Η περίμετρος είναι πιο σημαντική από το μήκος για την εφαρμογή του προφυλακτικού, με την περίμετρο να είναι το πιο παχύ μέρος του πέους σε στύση.

Τα ανδρικά προφυλακτικά συνήθως ποικίλλουν σε μήκος από περίπου 170-220 χιλιοστά (mm), ή 17-22 εκατοστά (cm), και σε πλάτος από 40-60 mm, ή 4-6 cm..

Δεν υπάρχει απόλυτος κανόνας για το ποιος πρέπει να χρησιμοποιεί τα διάφορα μεγέθη προφυλακτικών και τα μεγέθη μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τη μάρκα.

Oι ακόλουθες κατευθυντήριες γραμμές, οι οποίες είναι σε εκατοστά, μπορεί να σας βοηθήσουν:

 • μια περίμετρος μικρότερη από 12 cm χρειάζεται μια άνετη εφαρμογή
 • μια περίμετρος 12-13 cm χρειάζεται κανονική εφαρμογή
 • μια περίμετρος 13-15 cm χρειάζεται μεγάλη εφαρμογή

Οι εταιρείες προφυλακτικών δεν διαθέτουν πάντοτε τα μεγέθη τους και οι μετρήσεις της μάρκας διαφέρουν μεταξύ των πηγών.

Παρακάτω υπάρχουν κάποιες πληροφορίες σχετικά με το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά των κοινών αμερικανικών εμπορικών σημάτων προφυλακτικών σε εκατοστά (cm) και χιλιοστά (mm):

Άνετη εφαρμογή

 • LifeStyles Snugger Fit: Λιπαντικό, ειδικό σχήμα, χώρος εκσπερμάτισης, κοντή και στενή εφαρμογή, 18 cm / 178 mm μήκος, 5 cm/ 49 mm πλάτος
 • Beyond 7 with Aloe Late: Λιπαντικό με βάση το νερό και αλόη για την αποφυγή ερεθισμών, 18,5 cm / 185 mm μήκος, 5 cm / 50.80 mm πλάτος
 • Glyde SlimFit Latex: Μη τοξικό, λιπαντικό, στενή και άνετη εφαρμογή, πιστοποιημένο και vegan, 17 cm / 170 mm μήκος, 4.9 cm / 49 mm πλάτος
 • Caution Wear Iron Grip Snugger Fit: Σφιχτή εφαρμογή, μικρότερο πλάτος, λιπαντικό με βάση τη σιλικόνη, χώρος εκσπερμάτισης, μήκος, 18 cm / 178 mm 4.9 cm / 49 mm πλάτος
 • Trojan ENZ Latex: Λιπαντικό, ευθύγραμμο σχήμα, στενότερη εφαρμογή, χώρος εκσπερμάτισης, 19 cm / 190 mm μήκος, 5 cm / 50.80 mm πλάτος

Κανονική εφαρμογή

 • Kimono MicroThin Latex: Εξαιρετικά λεπτό, χωρίς άρωμα, σχήμα με ευθεία πλευρά που διευκολύνει την τοποθέτηση, 19cm / 190 mm μήκος, 5,2 cm / 52 mm πλάτος
 • Durex Invisible Latex: Λιπαντικό, ευθύγραμμο σχήμα, εξαιρετικά λεπτό, 19 cm / 191 mm μήκος, 5.1 cm / 52 mm πλάτος
 • Lifestyles Skyn: Κατασκευασμένο από πολυισοπρένιο, χωρίς άρωμα, λεπτό, λιπαντικό, 19 cm / 190 mm μήκος, 5.3 cm / 53 mm πλάτος
 • Crown Skinless Skin: Λατέξ, ελαφρά λιπαντικό, εξαιρετικά λεπτό, 19 cm / 190 mm μήκος, 5.2 cm / 52 mm πλάτος
 • Trojan Ultra Thin Latex: Λιπαντικό, χώρος εκσπερμάτισης, λεπτό, 19 cm / 190 mm μήκος, 5.3 cm / 53 mm πλάτος

Μεγάλη εφαρμογή

 • Trojan Magnum Ribbed Latex: Σπειροειδής ραβδώσεις για αυξημένη διέγερση, λιπαντικό, χώρος εκσπερμάτισης, 20.4 cm / 205 mm μήκος, 5.4 cm / 54 mm πλάτος
 • Trojan Magnum Latex: Κωνικό στη βάση, λιπαντικό, χώρος εκσπερμάτισης, 20.5 cm / 205 mm μήκος, 5.4 cm / 54 mm πλάτος
 • Lifestyles KYNG Latex: Λιπαντικό, πολύ μεγάλο, 19 cm / 190 mm μήκος, 5.6 cm / 56 mm πλάτος
 • ONE Legend Κατασκευασμένο από Sensatex (μια μορφή λατέξ): Εξαιρετικά ευρύ, 22.6 cm / 226 mm μήκος, 5.8 cm / 58.50 mm πλάτος
 • Kimono Microthin Large Latex: Εξαιρετικά λεπτό, φουσκωμένο σχήμα για επιπλέον χώρο στο κεφάλι, κανονική βάση, 19.5 cm / 195 mm μήκος, 5.2 cm / 52 mm πλάτος

Έχει σημασία το υλικό

Τα προφυλακτικά όχι μόνο κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, αλλά περιέχουν και διαφορετικά υλικά, όπως λατέξ, πολυουρεθάνη και δέρμα αρνιού.

Ενώ οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν λατέξ για την κατασκευή της συντριπτικής πλειοψηφίας των προφυλακτικών, ορισμένες μάρκες προσφέρουν εναλλακτικές λύσεις χωρίς λατέξ για άτομα που δεν τους αρέσει το λατέξ ή έχουν αλλεργίες.

Latex

Τα προφυλακτικά από λατέξ έχουν πολύ εύκαμπτα, λεπτά περιβλήματα. Το λάτεξ αποτελεί αποτελεσματικό φραγμό έναντι του σπέρματος, των βακτηρίων και των ιών.

Ωστόσο, το λάτεξ δεν μεταφέρει θερμότητα, γεγονός που μπορεί να μειώσει τις ευχάριστες αισθήσεις.

Ένα άτομο θα πρέπει να αποφεύγει τη χρήση λιπαντικών με βάση το λάδι με ένα προφυλακτικό από λατέξ. Τα έλαια διασπούν το λάτεξ, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει το σχίσιμο του προφυλακτικού.

Τα λιπαντικά με βάση το νερό ή τη σιλικόνη είναι οι καλύτερες επιλογές όταν χρησιμοποιείτε προφυλακτικό από λατέξ.

Πολυουρεθάνη

Η πολυουρεθάνη είναι ένα πλαστικό υλικό που χρησιμοποιείται σε πολλά πλαίσια, από τη μόνωση μέχρι τα έπιπλα και τα προφυλακτικά.

Τα προφυλακτικά από πολυουρεθάνη είναι συνήθως λεπτότερα από τα προφυλακτικά από λατέξ και μεταφέρουν καλύτερα τη θερμότητα.

Παρέχουν αποτελεσματική προστασία κατά του HIV και των βακτηριακών ΣΜΝ. Ωστόσο, η πολυουρεθάνη είναι λιγότερο εύκαμπτη από το λάτεξ, γεγονός που τα καθιστά ελαφρώς πιο εύθραυστα από τα προφυλακτικά λάτεξ.

Πολυισοπρένιο

Το πολυισοπρένιο μοιάζει πολύ με το λάτεξ, αλλά δεν έχει τις πρωτεΐνες που μπορεί μερικές φορές να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτά τα προφυλακτικά είναι ελαφρώς παχύτερα από την πολυουρεθάνη, αλλά είναι πιο μαλακά και έχουν πιο φυσική αίσθηση από το λάτεξ.

Δέρμα αρνιού

Τα προφυλακτικά από δέρμα αρνιού δεν περιέχουν δέρμα αρνιού. Αντ’ αυτού, το κύριο συστατικό είναι  ένα τμήμα του εντέρου τους. Το έντερο είναι λεπτό, ανθεκτικό και καλό στη μεταφορά θερμότητας.

Δυστυχώς, τα προφυλακτικά από δέρμα αρνιού μπορεί να μην προστατεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή τον ιό HIV.

Πώς να χρησιμοποιείτε σωστά το προφυλακτικό

Τα προφυλακτικά είναι πιο αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται σωστά. Χρησιμοποιήστε τις παρακάτω συμβουλές για τη σωστή χρήση του προφυλακτικού:

 1. Ελέγξτε την ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία. Ένα προφυλακτικό που έχει περάσει την ημερομηνία λήξης του είναι λιγότερο αποτελεσματικό και είναι πιο πιθανό να σπάσει.
 2. Βεβαιωθείτε ότι το προφυλακτικό είναι ακόμα άθικτο. Τα προφυλακτικά που οι άνθρωποι μπορεί να αποθηκεύουν σε πορτοφόλια ή τσάντες μπορεί να καταστραφούν.
 3. Βεβαιωθείτε ότι το περιτύλιγμα είναι άθικτο. Εάν το ίδιο το προφυλακτικό είναι σκισμένο ή παρουσιάζει σημάδια φθοράς, μην το χρησιμοποιήσετε και πετάξτε το αμέσως.
 4. Ανοίξτε προσεκτικά το περιτύλιγμα. Αποφύγετε τη χρήση δοντιών ή το βίαιο σκίσιμο της συσκευασίας, καθώς αυτό μπορεί να σκίσει το προφυλακτικό.
 5. Βεβαιωθείτε ότι το χείλος είναι στραμμένο προς τα έξω, ώστε να είναι δυνατή η περιστροφή του προφυλακτικού πάνω στο πέος.
 6. Τσιμπήστε την άκρη του προφυλακτικού και τοποθετήστε το στο κεφάλι του πέους σε στύση. Το τσίμπημα της άκρης απομακρύνει την περίσσεια αέρα και επιτρέπει επιπλέον χώρο στην κορυφή για τη συλλογή σπέρματος.
 7. Κυλήστε το προφυλακτικό κατά μήκος προς τη βάση του πέους.
 8. Εάν το προφυλακτικό δεν διαθέτει λιπαντικό, εφαρμόστε μικρή ποσότητα λιπαντικού με βάση το νερό ή τη σιλικόνη στο εξωτερικό του προφυλακτικού.
 9. Μετά την εκσπερμάτιση, κρατήστε τη βάση του προφυλακτικού ενώ το τραβάτε προς τα έξω.
 10. Αφαιρέστε προσεκτικά το προφυλακτικό, δέστε έναν κόμπο στο ανοιχτό άκρο και πετάξτε το στα σκουπίδια.

Συνοψίζοντας

Η επιλογή του σωστού προφυλακτικού μπορεί να είναι μια δύσκολη, ακόμη και αποθαρρυντική υπόθεση. Μόλις οι άνθρωποι γνωρίζουν το σωστό μέγεθος γι’ αυτούς, μπορούν να κάνουν μια μικρή έρευνα και να βρουν το υλικό και το στυλ που προτιμούν.

Τα προφυλακτικά αποτελούν βασικό μέρος της καλής σεξουαλικής υγείας. Προστατεύουν από την εξάπλωση τόσο των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων όσο και των ιογενών λοιμώξεων, όπως ο Έμπολα και ο Ζίκα. Μπορούν επίσης να αποτρέψουν τις απρογραμμάτιστες εγκυμοσύνες.

Η εύρεση ενός προφυλακτικού που εφαρμόζει σωστά θα βοηθήσει στην πρόληψη της εγκυμοσύνης και στην προστασία από τα ΣΜΝ. Επιπλέον, τα προφυλακτικά που εφαρμόζουν σωστά μπορούν επίσης να βελτιώσουν την εμπειρία της σεξουαλικής επαφής, καθιστώντας το σεξ πιο άνετο και απολαυστικό.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού