Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια; Δείτε τι δείχνει η έρευνα.

Category: Sex

Όταν είστε παντρεμένοι ή σε μια μακροχρόνια σχέση, είναι φυσικό να παρατηρείτε αλλαγές στο πόσο συχνά κάνετε σεξ. Όταν τα ζευγάρια πρωτοσυναντιούνται, υπάρχει συχνά μια περίοδος υψηλής σεξουαλικής συχνότητας που οφείλεται στον αρχικό ενθουσιασμό μιας νέας σχέσης, λέει ο σεξοθεραπευτής Ian Kerner, Ph.D., συγγραφέας του βιβλίου με όνομα So Tell Me About the Last Time You Had Sex.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, ο παράγοντας καινοτομία φυσιολογικά ξεφουσκώνει και η σεξουαλική συχνότητα μπορεί να μειωθεί καθώς οι άνθρωποι επιστρέφουν στη φυσική τους λίμπιντο, η οποία μπορεί να μην ευθυγραμμίζεται. Αν η σεξουαλική σας ζωή δεν είναι όπως ήταν κάποτε, μπορεί να βρεθείτε να ξύνετε το κεφάλι σας και να αναρωτιέστε: Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια, τέλος πάντων;

Η φυσική λίμπιντο του καθενός είναι διαφορετική: Για κάποιους, η φυσική λίμπιντο μπορεί να είναι η επιθυμία να κάνουν σεξ κάθε μέρα ή μερικές φορές την εβδομάδα, ενώ για άλλους, μπορεί να είναι μερικές φορές το μήνα ή λιγότερο. Η επιθυμία των ανθρώπων για σεξ μπορεί επίσης να αυξομειώνεται με βάση παράγοντες όπως το άγχος, ο ύπνος, τα φάρμακα, η διατροφή και η άσκηση.

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας αντιμετωπίζετε μια διαφορά μεταξύ των σεξουαλικών ορμών, αυτό δεν σημαίνει ότι η σεξουαλική σας ζωή είναι καταδικασμένη, λέει η Kerner. Ακόμα και αν βρίσκεστε σε μια “σχέση χωρίς σεξ” -όταν τα ζευγάρια δεν θυμούνται την τελευταία φορά που έκαναν σεξ ή το κάνουν λιγότερο από 10 φορές το χρόνο, σύμφωνα με την Kerner- υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Διαβάστε επίσης : 10 τύποι πέους

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια;

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2017 από το Archives of Sexual Behavior, το μέσο αμερικανικό παντρεμένο ζευγάρι κάνει σεξ 56 φορές το χρόνο, δηλαδή περίπου μία φορά την εβδομάδα. Οι ειδικοί του TIME και της Prevention αναφέρουν παρόμοια νούμερα, με 51 και 52 φορές το χρόνο, αντίστοιχα.

Αν η σεξουαλική σας συχνότητα δεν ταιριάζει με τους αριθμούς που βλέπετε παραπάνω, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αρκεί να είστε ικανοποιημένοι. Αν όμως έχετε παρατηρήσει μια αλλαγή στη σεξουαλική σας συχνότητα και δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτή, ίσως ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση. “Νομίζω ότι οι στρεσογόνοι παράγοντες της ζωής, όλοι οι ανασταλτικοί παράγοντες, μπορούν πραγματικά να αρχίσουν να συσσωρεύονται, οπότε πρέπει κατά κάποιον τρόπο να δουλέψουμε και να παλέψουμε λίγο για να συνεχίσουμε να δημιουργούμε χώρο για να συμβεί το σεξ”, λέει.

Πόσο συχνά πρέπει να επιδιώκουν τα παντρεμένα ζευγάρια να κάνουν σεξ;

Δεν υπάρχει “σωστός” αριθμός φορών για να κάνετε σεξ, αρκεί να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι με τη σεξουαλική σας ζωή. Αλλά αν και οι δύο ξέρετε ότι θέλετε να το κάνετε περισσότερο και δεν είστε σίγουροι για το ποιος πρέπει να είναι ο στόχος σας, η Kerner προτείνει να προσπαθείτε να κάνετε σεξ μία φορά την εβδομάδα.

Μια μελέτη του 2015 που δημοσιεύθηκε από την Εταιρεία Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας διαπίστωσε ότι τα ζευγάρια που κάνουν σεξ εβδομαδιαίως είναι πιο ευτυχισμένα.

“Αν και το συχνότερο σεξ συνδέεται με μεγαλύτερη ευτυχία, η σχέση αυτή δεν ήταν πλέον σημαντική σε συχνότητα μεγαλύτερη από μία φορά την εβδομάδα”, δήλωσε η επικεφαλής ερευνήτρια Amy Muise σε σχετική ανακοίνωση. “Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι είναι σημαντικό να διατηρείτε μια στενή σχέση με τον σύντροφό σας, αλλά δεν χρειάζεται να κάνετε σεξ κάθε μέρα, αρκεί να διατηρείτε αυτή τη σχέση”.

Αλλά ο Kerner προσθέτει ότι θα πρέπει να επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνει εσάς και τον σύντροφό σας ευτυχισμένους όχι μόνο στην έρευνα. Η υπερβολική ενασχόληση με τους αριθμούς μπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε την πιο σημαντική πτυχή της σεξουαλικής ζωής κάποιου: την ποιότητα.

“Οι άνθρωποι λατρεύουν να θυμούνται κορυφαίες σεξουαλικές εμπειρίες ή κοιτάζουν φωτογραφίες από διακοπές και θυμούνται εκείνη τη φορά που έκαναν σεξ κάπου”, λέει η Kerner. “Έτσι, το να σκέφτεσαι τις ποιοτικές εμπειρίες ή να δημιουργείς εμπειρίες αιχμής είναι πιθανώς μια αρκετά  καλύτερη προσέγγιση από το να εστιάζεις μόνο στον αριθμό”.

Το πρώτο βήμα για την επίτευξη μιας πιο ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής είναι να συζητήσετε για τις επιθυμίες σας με τον σύντροφό σας.

Η επικοινωνία μαζί του θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τι μπορεί να λείπει από τη σχέση σας, λέει η Kerner, είτε πρόκειται για το πόσο συχνά κάνετε σεξ, είτε για τον πειραματισμό με νέες δραστηριότητες, όπως η χρήση σεξουαλικών παιχνιδιών ή το παιχνίδι ρόλων, είτε για το άνοιγμα της σχέσης σας.

Μια διαφορά στις σεξουαλικές ανάγκες μπορεί ακόμη και να σημαίνει ότι επιθυμείτε περισσότερο σωματικό άγγιγμα ή εγγύτητα από τον σύντροφό σας εκτός από τα πράγματα που συμβαίνουν στην κρεβατοκάμαρα. Αλλά πρέπει να καθίσετε και να μιλήσετε με τον σύντροφό σας αν θέλετε να αλλάξουν τα πράγματα.

“Μερικές φορές είναι απλά η προσπάθεια να ξαναγίνουμε σεξουαλικοί ή να σκεφτούμε “Πώς θέλουμε να ορίσουμε τη σεξουαλική μας ζωή στο μέλλον;””. λέει ο Kerner. “Αν, για παράδειγμα, βιώνω την επιθυμία πολύ περισσότερο από τη γυναίκα μου ή νιώθω ερεθισμένος, θα πρέπει να μπορώ να εξακολουθώ να εκφράζω αυτή την ενέργεια και η γυναίκα μου θα πρέπει να μπορεί να νιώθει επιθυμητή, και δεν χρειάζεται όλη αυτή η σεξουαλική ενέργεια να συνδυάζεται με το σεξ”.

Ο αυνανισμός είναι ένας άλλος πολύ καλός τρόπος για να κλείσετε το χάσμα μεταξύ αταίριαστων λιβιδών που δεν συνεπάγεται αδικαιολόγητη πίεση στον σύντροφό σας, λέει η Kerner. Επιπλέον, σας κάνει να συντονίζεστε περισσότερο με τις δικές σας σεξουαλικές ανάγκες.

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η συχνή σεξουαλική επαφή δεν είναι ο μόνος δείκτης ικανοποίησης σε έναν γάμο ή μια μακροχρόνια σχέση. Μια σχέση μπορεί να είναι σεξουαλική και ικανοποιητική μέσω του φλερτ ή των ρομαντικών χειρονομιών, όχι μόνο μέσω του πλήρους διεισδυτικού σεξ.

Το θέμα είναι περισσότερο να εκφράζετε εσείς και ο σύντροφός σας την επιθυμία σας και να διατηρείτε έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό παρά οτιδήποτε άλλο. Έτσι, είτε κάνετε σεξ κάθε μέρα, είτε μια φορά το μήνα, αν νιώθετε συνολικά ευτυχισμένοι στο γάμο σας και στη σεξουαλική σας ζωή, δεν υπάρχει λόγος να αγχώνεστε.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού