10 τύποι πέους και διάφορες άλλες παραλλαγές τους

Category: Sex

Τα πέη είναι σαν τις νιφάδες χιονιού: Δεν υπάρχουν δύο ακριβώς ίδια, αλλά είναι όλα ξεχωριστά με τον δικό τους τρόπο. Τούτου λεχθέντος, ανάλογα με το πόσα έχετε δει, μπορεί να αναρωτιέστε για όλα τα είδη πέους που υπάρχουν. Λοιπόν, αποδεικνύεται ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα από ό, τι νομίζατε…

“Θα ήθελα πολύ να γνωρίζουν οι άνθρωποι ότι δεν χρειάζεται να συγκρίνετε το πέος ενός ατόμου με κάποιο ιδανικό σχήμα πέους επειδή υπάρχουν όλοι αυτοί οι διαφορετικοί τύποι πέους”, εξηγεί ο Joshua Gonzalez , MD, πιστοποιημένος ουρολόγος με έδρα το Λος. Σύμβουλος σεξουαλικής υγείας Angeles και Astroglideν. «Μπορείτε να διασκεδάσετε στην κρεβατοκάμαρα ανεξάρτητα από το σχήμα ή το μέγεθος του πέους».

Όταν σκέφτεστε το πέος, σας έρχεται στο μυαλό μια εικόνα ενός μέλους που μοιάζει με κύλινδρο. Είναι ίσιο και πιθανώς μέσου μήκους (περίπου 13-15 εκατοστά όταν είναι όρθιο για άνδρες στην Ελλάδα) με έντονο κεφάλι. Έπειτα, υπάρχει το πάχος, γνωστή και ως η περιφέρεια ή το πλάτος, που κατά μέσο όρο είναι περίπου 4 έως 5 ίντσες όταν είναι όρθια. Αλλά, δεν υπάρχει το”τυπικό” πέος.

«Το πέος κανενός δεν φαίνεται ακριβώς το ίδιο αφού όλα έχουν διαφορετικά σχήματα, μήκη και καμπύλες», λέει η Wendasha Jenkins-Hall , PhD, παιδαγωγός σεξ, ερευνήτρια και γυμνάστρια. «Ωστόσο, όσον αφορά το σεξ, δεν παίζει κανένα ρόλο το μέγεθος του πέους, το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεις αυτό που λειτουργεί για εσένα και την σύντροφό σου και να επικοινωνήσεις αυτό που είναι καλύτερο και για τους δύο».

Διαβάστε επίσης : Ανοργασμία

Τζελ για την στυτική δυσλειτουργία

To Provirilia βοηθά στη μεγιστοποίηση της ευχαρίστησης στο sex βελτιώνοντας την ποιότητά της στύσης. Παρέχει ένα αναζωογονητικό αποτέλεσμα στo ανδρικό μόριο χάρη στο συστατικό Mentil Lactate

1. Χοντρή βάση με λεπτό κεφάλι

Περιγραφή: Ακολουθεί μια εικόνα για εσάς αν τη χρειάζεστε: Σκεφτείτε το σχήμα ενός πέους σαν έναν κώνο κυκλοφορίας.«Στην καθομιλουμένη, έχω ακούσει τους άνδρες να αναφέρουν τα πέη τους ως πέος κώνου κυκλοφορίας, όπου είναι στενό στο κεφάλι αλλά στη συνέχεια φαρδαίνει», λέει ο Γκονζάλες.

Συμβουλή: Επειδή το πέος μπορεί σταδιακά μεγαλώνει καθώς πλησιάζετε προς τη βάση, η διείσδυση μπορεί να είναι εύκολη στην αρχή. αλλά όσο πιο βαθιά πηγαίνουν, τόσο πιο δύσκολο μπορεί να γίνει. “Με τον χρόνο και την ευκολία, θα μπορείτε να τεντώσετε μερικά για να χωρέσουν γύρω από το πέος τους”, εξηγεί ο Gonzalez. «Σίγουρα θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε πολύ λιπαντικό για να επιτρέψετε βαθύτερη ώθηση, ώστε να μην είναι τόσο άβολο όσο το πέος μπαίνει και βγαίνει».

Tips: Η ιεραποστολική στάση λειτουργεί καλύτερα όταν κάνετε σεξ με αυτό το μέγεθος του πέους, αφού μπορείτε να ανοίξετε τα πόδια σας όσο το δυνατόν ευρύτερα, επιτρέποντας στον σύντροφό σας να μπει μέσα σας αργά και πλήρως, λέει η Jenkins-Hall.

Διαβάστε επίσης : Τί κάνει ένα πέος ελκυστικό στις γυναίκες

2. Στενό κεφάλι με μεγαλύτερη βάση

Περιγραφή: Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν πέη που είναι πιο στενά στη βάση αλλά σταδιακά μεγαλώνουν στο κεφάλι. Φανταστείτε την εικόνα ενός πέους: έναν ανεστραμμένο κώνο κυκλοφορίας ή ένα μανιτάρι.

Συμβουλή: Μπορεί να έχετε μερικά προβλήματα στην αρχή με αυτόν τον τύπο πέους, αλλά μόλις χαλαρώσεις, τα πράγματα θα είναι εντάξει, λέει ο Γκονζάλες. « Η ιεραποστολική θέση μπορεί να είναι πιο άνετη για τον σύντροφο κάποιου με πέος μανιταριού»,
εξηγεί. «Θα λάβετε το αρχικό τέντωμα του κολπικού ή του ορθικού τοιχώματος και στη συνέχεια η άκρη του πέους μπορεί να προσφέρει κάποια επιπλέον διέγερση μόλις μπείτε μέσα».

Διαβάστε επίσης : 3 άντρες με μεγάλο μέγεθος του πέους αποκαλύπτουν

Εξαφανίστε τα σεξουαλικά προβληματα απο την ζωή σας

Το Erectil είναι ένα προϊόν κατάλληλο για όλους εκείνους τους άνδρες που επιθυμούν να αυξήσουν τις σεξουαλικές τους επιδόσεις, χωρίς να διακινδυνεύσουν την υγεία τους και χωρίς να ξοδέψουν τεράστια ποσά σε ακριβές θεραπείες

3. Παχύ περίμετρο

Περιγραφή: Ορισμένα πέη λειτουργούν με λίγο μεγαλύτερη περιφέρεια από άλλα. Μερικές φορές, μπορεί να είναι ακόμη πιο φαρδιά από ό,τι είναι μακριά. «Ξέρω ότι η περιφέρεια μπορεί να είναι άβολη, αλλά υπάρχουν επίσης άνθρωποι που τους αρέσει η περιφέρεια πάνω από το μήκος όταν κάνουν σεξ με άτομα με μεγάλο πέος», εξηγεί η Jenkins-Hall.

Συμβουλή: Η Jenkins-Hall λέει ότι μια μικρή βοήθεια από ένα βασικό υπνοδωμάτιο μπορεί να βοηθήσει: “Είναι σημαντικό όταν κάνετε σεξ με κάποιον που έχει μεγαλύτερη περιφέρεια να θυμάστε το λιπαντικό. Επειδή υπάρχει τόσο μεγάλη περιφέρεια, υπάρχει επίσης μεγάλη τριβή, που σημαίνει πρέπει να προσέχετε να μην δημιουργηθούν μικροδάκρυα στα τοιχώματα της μήτρας ή του πρωκτού σας».

Διαβάστε Επίσης : 13 νέοι τρόποι που θα κάνουν τον αυνανισμό καλύτερο

4. Λεπτή Περίμετρος

Περιγραφή: Αντί να έχουν περιφέρεια, υπάρχουν επίσης πολλά ήδη πέους που είναι στην πιο αδύνατη πλευρά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι εξαιρετικά αδύναμα.

Συμβουλή: Μπορεί να είναι δύσκολο να χειριστείτε ένα αδύνατο πέος, λέει η Jenkins-Hall, αλλά όλα συνοψίζονται σε δύο πράγματα: 1. Φροντίστε να είναι πλήρως όρθιο. και 2. Λήψη της σωστής θέσης. Η πρότασή της; Δοκιμάστε τη θέση του κουταλιού όπου και οι δύο είστε ξαπλωμένοι στα πλάγια και ο σύντροφος που έχει πέος εισέρχεται στον κόλπο σας από πίσω. “Ο πισινός σας είναι λίγο μπερδεμένος και πολλές φορές τα πόδια σας είναι κλειστά. Αυτό μπορεί να σας δώσει την αίσθηση ότι έχετε κάποια περιφέρεια επειδή κλείνετε τα πόδια σας γύρω από το πέος, δίνοντας μια αίσθηση πληρότητας”, λέει η Jenkins-Halls.

Διαβάστε επίσης : Biggersize χάπια μεγέθυνσης πέους

5. Πέος με περιτομή

Περιγραφή: Ένα πέος όπου το δέρμα που καλύπτει το πέος (γνωστός και ως η ακροποσθία) έχει αφαιρεθεί, γενικά στη βρεφική φάση της ζωής. «< Μελέτες δείχνουν πως είναι το πιο κοινό είδος πέους στις Ηνωμένες Πολιτείες: Περίπου το 90 τοις εκατό των ανδρών άνω των 20 έχουν περιτομή», λέει ο Joseph Alukal , MD, αναπληρωτής καθηγητής ουρολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κολούμπια.

Συμβουλή: Δεν υπάρχει πραγματικά μια συγκεκριμένη στάση για να βελτιστοποιήσετε για καλύτερο σεξ γιατί, λοιπόν, είναι ο πιο κοινός τύπος πέους, λέει η Jenkins-Hall. «Τούτου λεχθέντος, μπορείτε να το εμπλουτίσετε στην κρεβατοκάμαρα με όποιον τρόπο θα χρησιμοποιούσατε κανονικά λιπαντικό, χρησιμοποιώντας σεξουαλικά παιχνίδια και δοκιμάζοντας νέες στάσεις παρατείνοντας τη διάρκεια, για να το διατηρήσετε ενδιαφέρον», προσθέτει. Αν μη τι άλλο, μπορεί να είναι διασκεδαστικό να βάζετε λιπαντικό τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του προφυλακτικού που χρησιμοποιείτε, κάνοντας τα πράγματα ιδιαίτερα ευαίσθητα και για τους δύο, λέει η Jenkins-Hall. Μην ανησυχείτε, δεν θα γλιστρήσει!

Διαβάστε επίσης : Τα οφέλη του sex στην υγεία

6. Πέος που δεν εχει περιτομή

Περιγραφή: Με απλά λόγια, η ακροποσθία έχει μείνει ανέπαφη. Είναι γενικά θέμα πολιτισμού (περιοχή, θρησκεία, παράδοση κ.λπ.). Οι άντρες που δεν έχουν περιτομή πρέπει να εργαστούν λίγο πιο σκληρά για να το διατηρήσουν καθαρό εκεί κάτω, επειδή τα βακτήρια μπορούν να παγιδευτούν στο επιπλέον δέρμα.

Συμβουλή: Καθώς το πέος μετατρέπεται από χαλαρό σε στύση, βοηθά στην αναδίπλωση της ακροποσθίας για να αυξηθεί η διέγερση. “Αλλά η περιοχή του κεφαλιού μπορεί επίσης να είναι εξαιρετικά ευαίσθητη, οπότε ξεκινήστε απαλά και ρωτήστε συνεχώς αν αισθάνετε καλά”, λέει η Holly Richmond , PhD, σεξοθεραπεύτρια με ιατρεία στο Νιου Τζέρσεϊ του Λος Άντζελες και στο Πόρτλαντ του Όρεγκον.

Διαβάστε επίσης : Πως να καθαρίζετε το πέος σας μετά το σεξ

7. Καμπύλη προς τα πάνω

Περιγραφή: Όταν είναι σε στύση, το πέος τους κάμπτεται ελαφρά (ή κυρίως) προς τα πάνω προς την οροφή. Για όλα τα κυρτά πέη, θα φαίνεται αρκετά ίσιο όταν είναι απλά ψυχρό – μόνο όταν είναι δύσκολο εμφανίζεται η καμπύλη.

Συμβουλή: Η σεξουαλική στάση της καουμπόισσας μπορεί να είναι η νέα σας επιθυμία εάν ο σύντροφός σας έχει πέος που καμπυλώνει προς τα πάνω γιατί μπορεί να φτάσει αρκετά για να διεγείρει το σημείο G σας και να σας προσφερει μεγαλύτερη διάρκεια (το οποίο συνήθως βρίσκεται στο μπροστινό τοίχωμα του κόλπου)», λέει η Jenkins-Hall.

Αλλά ο Gonzalez συνιστά να είστε προσεκτικοί όταν το κάνετε: “Ο σύντροφος από πάνω μπορεί μερικές φορές να είναι πιο δύσκολος στην πλοήγηση ανάλογα με τον βαθμό καμπυλότητας, όπως μπορεί να εισέλθει ο σύντροφός σας από πίσω. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να κάνετε αυτές τις θέσεις, σημαίνει η γωνία μπορεί να είναι πιο δύσκολη».

Διαβάστε επίσης : Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια

8. Καμπύλη προς τα κάτω

Περιγραφή: Ένα μεγάλο πέος με αυτόν τον τύπο καμπυλότητας δείχνουν προς το πάτωμα όταν είναι σε όρθια θέση και ο βαθμός καμπυλότητας μπορεί να ποικίλλει.

Συμβουλή: Παρόμοιοι τύποι ενος πέους με καμπυλότητα προς τα πάνω, ο Gonzalez συνιστά να προσέχετε κατά την εισαγωγή του πέους στο αιδοίο ή στον πρωκτό. Τούτου λεχθέντος, η καμπυλότητα μπορεί να βοηθήσει στην πρόσβαση σε όλα τα είδη G-Spots. Εάν κάνετε πρωκτικό σεξ, ένα κυρτό προς τα κάτω πέος μπορεί να βοηθήσει στην πρόσβαση στο σημείο G για όσους έχουν προστάτη, λέει ο Gonzalez.

Διαβάστε Επίσης : Κονδυλώματα ,  Erectil Κριτικές

9. Μεγαλο μήκος και περίμετρος

Περιγραφή: Μελέτες δείχνουν πως τα πέη που έχουν μήκος 13-15 εκ ή περισσότερο σε όρθια, που είναι περίπου δύο τυπικές αποκλίσεις μεγαλύτερες από τον μέσο όρο των πέντε, πληρούν τις προϋποθέσεις για το emoji μελιτζάνας (έναντι καρότου).

Συμβουλή: Οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα συναντήσετε ποτέ ένα πέος που δεν χωράει απολύτως μέσα σας, λέει η Jenkins-Hall. Όταν πρόκειται για το σεξ, όλα έχουν να κάνουν με λιπαντικό, λιπαντικό και περισσότερο λιπαντικό, προσθέτει. Και δεν χρειάζεται να πηδήξετε αμέσως. Αφιερώστε χρόνο στο προκαταρκτικό παιχνίδι που θα σας επιτρέψει να διεισδύσετε εύκολα. Και επαγγελματική συμβουλή: Ίσως αποφύγετε τις θέσεις στην κορυφή, αν αισθάνονται υπερβολικά μέσα σας.

10. Τύπος «C»

Με απλά λόγια, αυτός το πέος έχει σχήμα “C”. Αυτό είναι ένα πέος που λυγίζει προς τα δεξιά όταν είναι σε στύση. Η ελαφρά παραμόρφωση οφείλεται σε μια ασθένεια που ονομάζεται νόσος Peyronie, η οποία προκαλείται από μια πλάκα που σχηματίζεται κατά μήκος του πέους. Αυτή η κάμψη C μπορεί επίσης να προκληθεί από ατυχήματα ή τραύματα στο πέος.

Συμβουλή: Όταν πρόκειται για τύποι πέους που είναι κυρτά και από τις δύο πλευρές, όλα έχουν να κάνουν με τις γωνίες. “Δεν υπάρχουν θέσεις που αναγκαστικά αποκλείονται επειδή έχετε πέος με καμπυλότητα αριστερά ή δεξιά, αλλά μπορεί να κάνει τη διείσδυση από τις παραδοσιακές θέσεις λίγο πιο δύσκολη ανάλογα με το βαθμό”, λέει ο Gonzalez. Εάν κάποιος κάνει καμπύλες προς τις δύο πλευρές, μπορεί να κάνει τη σεξουαλική επαφή ευκολότερη, με διάρκεια και πιο άνετη όταν ξαπλώνει δίπλα-δίπλα.

Πόσο συχνή είναι η καμπύλη του πέους;

Μια μελέτη του 2018 από την Αυστραλία ανέφερε ότι το 19% των ανδρών μεταξύ 35 και 75 ετών είχαν μια αξιοσημείωτη καμπύλη στο πέος τους, συνήθως κάτω από 30 μοίρες. Περίπου το ένα τρίτο είχε καμπύλη μεγαλύτερη από 30 μοίρες, ενώ ορισμένοι ανέφεραν καμπύλες 60 έως 90 μοιρών (ή μεγαλύτερες)

Συνοψίζοντας

Τα πέη υπάρχουν σε όλα τα σχήματα και μεγέθη, τα οποία αλλάζουν ανάλογα με τη διέγερση. Μερικά είναι μακριά και αδύνατα, ενώ άλλα είναι κοντοί και εύσωμοι. Ορισμένα καμπυλώνουν προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά, ενώ άλλα εμφανίζονται ευθεία.

Τα σχήματα του πέους μπορεί επίσης να διαφέρουν πολύ. Ενώ όλα τα πέη είναι στρογγυλά, μερικά φαίνονται πιο κυκλικά και άλλα έχουν σχήμα οβάλ. Τα περισσότερα πέη είναι πιο φαρδιά στη βάση και στενεύουν πιο κοντά στο κεφάλι. Ωστόσο, η διαφορά στην περιφέρεια μπορεί να είναι λεπτή ή πιο αισθητή.

Η εμφάνιση του πέους σας είναι κάτι πολύ οικείο και προσωπικό. Ανεξάρτητα από τον τύπο του πέους σας, αυτές οι παραλλαγές είναι όλες φυσιολογικές. Ωστόσο, εάν οι στύσεις είναι επώδυνες ή αντιμετωπίζετε προβλήματα ουροποιητικού ή σεξουαλική δυσλειτουργία, μιλήστε με τον γιατρό σας.

Αυτοί είναι οι βασικοί 10 τύποι πέους σύμφωνα με το site womanhealth. Μην ξεχνάτε πως το κάθε πέος δεν είναι ίδιο με το άλλο και κανένας τύπος πέους δεν είναι καλύτερος από τον άλλο, οπότε προσπαθήστε να επικεντρωθείτε στην απόλαυση και τη διάρκεια που μπορεί να προσφέρει το πέος αντί για την εμφάνισή του.

Πηγή: womanshealthmag

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού