Συνάντησε τον Plastic Man

Category: Fitness
plastic-9853204

Νίκησε τους τραυματισμούς και ζέστανε τους μυς σου με τις παρακάτω τέσσερις ασκήσεις διατάσεων εμπνευσμένες από τη γιόγκα.

Το κεφάλι στα γόνατα

Τεντώνει τους δικέφαλους μηριαίους και την πλάτη σου
Στάσου περίπου 30 εκατοστά από έναν τοίχο με την πλάτη σου πρόσωπο σε αυτόν. Ακούμπησε το πίσω μέρος του σώματός σου στον τοίχο και δίπλωσε στους γοφούς σου διατηρώντας μία ελαφριά κλήση στα γόνατά σου. Μόλις η σπονδυλική στήλη σου βρεθεί σε πλήρη έκταση, ίσιωσε τα πόδια σου και φέρε το στήθος σου όσο πιο κοντά μπορείς με τους μηρούς σου. Κάνε παύση σε αυτήν τη στάση για ένα λεπτό και στη συνέχεια, με αργό ρυθμό σήκω όρθιος μέχρι να λάβεις την αρχική θέση.

Στάση εφόρμησης

Τεντώνει τους τετρακέφαλούς σου
Στάσου ανάμεσα σε έναν τοίχο και σε έναν πάγκο γυμναστικής, που απέχει περίπου ένα μέτρο από τον τοίχο. Πιάσε τον πάγκο με τα δύο χέρια και τέντωσε το δεξί πόδι προς τον τοίχο. Κάνε παύση, στη συνέχεια λύγισε το δεξί γόνατο προς το πάτωμα και σήκωσε την πατούσα, έτσι ώστε οι μύτες των ποδιών σου να ακουμπήσουν οριακά στον τοίχο. Λύγισε το αριστερό πόδι μέχρι το δεξί γόνατο να ακουμπήσει στο πάτωμα – μετά τράβα τους γοφούς σου προς τα εμπρός. Κάνε παύση και στη συνέχεια άλλαξε πόδια.

Με τις παλάμες στον τοίχο

Τεντώνει τους ώμους και τους δικέφαλους μηριαίους
Ακούμπα τις παλάμες των χεριών σε έναν τοίχο. Κάνε μικρά βήματα προς τα πίσω μέχρι το σώμα σου να σχηματίσει γωνία 90° στους γοφούς σου. Ανοιξε τα δάχτυλα των χεριών σου ασκώντας πίεση με τις παλάμες και τους καρπούς προς τον τοίχο. Ασε χαλαρό το λαιμό σου χωρίς να κρεμάς το κεφάλι σου. Διατήρησε το κεφάλι σου στην ίδια ευθεία με τη σπονδυλική στήλη σου. Κάνε παύση σε αυτήν τη στάση για τα επόμενα δύο λεπτά. Είναι πολλά τα δύο λεπτά;

Περιστροφή στην καρέκλα

 Τεντώνει γοφούς, πυρήνα και γλουτούς
Στάσου έτσι ώστε το δεξί γόνατό σου να βρίσκεται δίπλα σε μία καρέκλα ή σε έναν πάγκο γυμναστικής. Βάλε το δεξί πόδι πάνω στην καρέκλα. Πιάσε τον δεξιό αστράγαλό σου με το αριστερό  χέρι και τέντωσε το δεξί χέρι ευθεία και πάνω στον αέρα, περιστρέφοντας ταυτοχρόνως το στήθος σου προς τα δεξιά. Τέντωσε τη σπονδυλική στήλη σου και σπρώξε προς τα εμπρός το θώρακά σου. Πάρε βαθιά αναπνοή κάνοντας στιγμιαία παύση σε αυτήν τη θέση κι επανάλαβε προς την άλλη πλευρά.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού
Κλείσιμο
Κατηγορίες προϊόντων
Τιμή