Η καλύτερη πρωινή γυμναστική για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ενέργεια

Category: Fitness

Το να ξυπνάς με αίσθημα λήθαργου είναι το χειρότερο. Ευτυχώς, δεν έχετε μόνο τον καφέ για να καταπολεμήσετε την πρωινή υπνηλία. Μπορείτε να εφαρμόσετε ένα πρόγραμμα προθέρμανσης για την ημέρα σας, όπως ακριβώς θα κάνατε και για μια προπόνηση.

“Σήμερα θα σας δώσουμε τις τέλειες πρωινές ρουτίνες που μπορείτε να αυξήσετε τη ροή του αίματος, να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας για να κερδίσετε τη μέρα σας”, λέει ο φυσικοθεραπευτής Daniel Giordano, DPT, PT, CSCS της Bespoke Treatments.

Στο τελευταίο μας επεισόδιο του “The Fix”, ο Giordano μοιράζεται τη γρήγορη ρουτίνα πρωινής ροής για να ξεκινήσετε τη μέρα σας από τη σωστή πλευρά του κρεβατιού. Διαβάστε την επισκόπηση παρακάτω και, στη συνέχεια, δείτε το βίντεο για μια λεπτομερή παρουσίαση της κάθε κίνησης.

Η καλύτερη πρωινή προθέρμανση

Τέντωμα πάνω από το κεφάλι

Ξεκινήστε σε όρθια θέση μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι. Μπλέξτε τα χέρια σας και φτάστε μέχρι το ταβάνι. Νιώστε τη διάταση σε όλο τον κορμό σας. Στη συνέχεια, θα κατέβεις, θα αρθρώσεις τους γοφούς σου και θα φτάσεις στο έδαφος. Θα πρέπει να νιώσετε το τέντωμα της οπίσθιας αλυσίδας σας. Στη συνέχεια, αρχίστε να περπατάτε με τα χέρια σας προς τα έξω σε μια ψηλή σανίδα.

Σπάιντερμαν με περιστροφή του θώρακα

Μόλις βρεθείς σε αυτή την υψηλή θέση σανίδας από την παραπάνω διάταση, μετακίνησε το πόδι σου έξω από το δεξί χέρι και στη συνέχεια ρίξε τον αγκώνα στο έδαφος και περιστρέψου προς το ταβάνι. Κατεβείτε, φέρτε το πόδι πίσω και επαναλάβετε το ίδιο πράγμα από την άλλη πλευρά.

Διάταση σκορπιού

Κατεβείτε σε επίπεδη θέση με την κοιλιά σας στο πάτωμα και τα χέρια σας τεντωμένα. Σηκώστε το ένα πόδι ψηλά και πάνω από το άλλο και κοιτάξτε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Θα νιώσετε το τέντωμα μέσω του ισχίου σας και των μυών του προσωπικού σας μυός στην αντίθετη πλευρά. Επαναλάβετε και από την άλλη πλευρά. Σπρώξτε προς τα πάνω σε μια ψηλή σανίδα και στη συνέχεια σε ένα κάτω σκύλο και περπατήστε τα χέρια σας προς τα πίσω και πάρτε το από την κορυφή με το τέντωμα πάνω από το κεφάλι και επαναλάβετε ξανά τη ροή.

“Καθώς το κάνετε αυτό, μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητα”, λέει ο Giordano. “Αν αυξήσετε την ταχύτητα, απλά θα αυξήσουμε ελαφρώς τους καρδιακούς παλμούς και θα κάνουμε πραγματικά το αίμα σας να ρέει”. Το καλύτερο από όλα, λέει ότι “μέσω αυτής της ροής, το σώμα σας θα είναι πιο έτοιμο να αντιμετωπίσει την ημέρα που έρχεται”.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού