10 NLP ασκήσεις

Category: Υγεία, Best Life

Νευρογλωσσικός προγραμματισμός… σας θυμίζει κάτι; Αν όχι, μην ανησυχείτε. Είναι ένας μοναδικός όρος και θα τον αναλύσουμε ώστε να ξέρετε ακριβώς πώς να τον χρησιμοποιήσετε προς όφελός σας.

Με απλά λόγια, ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός (NLP) είναι σαν να μαθαίνεις τη δική σου προσωπική γλώσσα που είναι μοναδική για σένα.

Aναφέρεται στη σύνθεση του εγκεφάλου και του νευρικού σας συστήματος, η γλωσσολογία αναφέρεται στη γλώσσα, κι ο προγραμματισμός αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο αυτή η γλώσσα υπολογίζει για να μεταδώσει μηνύματα που μπορείτε να καταλάβετε.

Αυτή η ψυχολογική προσέγγιση της εκμάθησης νέων πραγμάτων μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα πώς οι σκέψεις και οι πράξεις μας έχουν ανεπαίσθητες, αλλά διαρκείς επιδράσεις στο υποσυνείδητό μας.

Πώς λειτουργεί ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός

Πιθανότατα έχετε ακούσει για τη διαφημιστική εκστρατεία γύρω από τις εκδηλώσεις, τις επιβεβαιώσεις και το νόμο της έλξης.

Όλες αυτές είναι τεχνικές χρησιμοποιούνται για να εκπαιδεύσουν το υποσυνείδητό σας και να μετατρέψουν θετικά τις σκέψεις σας σε πραγματικότητα. Παρόμοια λειτουργεί ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός.

Το μυαλό μας είναι πολύ πιο ισχυρό από ό,τι του αναγνωρίζουμε και έτσι ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αλλάξει τη νοοτροπία σας και τη ζωή σας.

Το NLP είναι μια τεχνική που αναλύει πώς ο τρόπος που σκεφτόμαστε επηρεάζει τον τρόπο που ενεργούμε. Χρησιμοποιείται για να αλλάξετε υποσυνείδητα τη νοοτροπία σας έτσι ώστε να λειτουργεί πάντα προς όφελός σας.

Ας αναλύσουμε το NLP ακόμη περισσότερο:

ΝΕΥΡΟ: Το νευρικό μας σύστημα επεξεργάζεται όλες τις αισθητηριακές εισροές που βιώνουμε και τις μεταφράζει σε κάτι που το μυαλό και το σώμα μας μπορούν να κατανοήσουν. Ουσιαστικά, έτσι βιώνουμε τον κόσμο μέσω όλων των αισθήσεών μας.

ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ: Χρησιμοποιούμε τη γλώσσα καθημερινά για να μιλάμε στους άλλους και να αλληλεπιδρούμε με τον εαυτό μας. Είναι θεμελιώδης για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούμε με τον κόσμο γύρω μας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: Όλα όσα κάνουμε, σκεφτόμαστε, λέμε, αισθανόμαστε και πιστεύουμε υποβάλλονται σε επεξεργασία μέσω του νοήματος που αποδίδουμε στις εμπειρίες και τις ενέργειές μας. Οι αντιδράσεις μας στα πράγματα προγραμματίζονται υποσυνείδητα στον εγκέφαλό μας.

Όταν βάζετε μαζί νευρο + γλωσσικός + προγραμματισμός. σας μένει μια φόρμουλα που ισοδυναμεί με την τέλεια συνταγή για να αποκτήσετε τον γνωστικό έλεγχο της ζωής σας.

Είναι σημαντικό να καταλάβετε πώς λειτουργεί το υποσυνείδητό σας, και τα συναισθήματα σας βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού. Αυτό δίνει το έναυσμα για τις πράξεις και τις συμπεριφορές σας.

Το NLP προσπαθεί να το αναλύσει αυτό, ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε από πού πηγάζουν οι πράξεις και οι συμπεριφορές μας.

Βασίζεται στην ιδέα ότι η γλώσσα, λεκτική και μη λεκτική, που χρησιμοποιούμε καθημερινά με τον εαυτό μας και τους άλλους μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, αλλάζοντας αρνητικές συνήθειες και περιοριστικές πεποιθήσεις που μας εμποδίζουν από το πλήρες δυναμικό μας.

Σε τι χρησιμοποιείται το NLP

Οι τεχνικές του NLP χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να επιτύχουν τους στόχους τους και να εισέλθουν στον ανώτερο εαυτό τους. Χρησιμοποιείται για να ενδυναμώσει τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τις απεριόριστες δυνατότητές τους.

Οι άνθρωποι που ασκούν το NLP έχουν την ικανότητα να αυξάνουν την αυτοπεποίθησή τους, να ενισχύουν την αυτογνωσία τους, να αναπτύσσουν επικοινωνιακές δεξιότητες, να αυξάνουν τα κίνητρα και να έχουν πιο θετικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις.

Το NLP χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην επίτευξη ενός ευρέος φάσματος εργασιακών και προσωπικών στόχων, στην πρόοδο της αυτοανάπτυξης και στη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

Το NLP στοχεύει επίσης σε θέματα στους ακόλουθους τομείς:

 • Αύξηση της παραγωγικότητας
 • Μετάβαση σε θετική νοοτροπία
 • Ανάπτυξη πιο αποτελεσματικών μοτίβων
 • Εργασία σε δεξιότητες για προσωπική ανάπτυξη
 • Δημιουργία αποτελεσματικών στρατηγικών όταν αισθάνεστε κολλημένοι
 • Βελτίωση της επικοινωνίας με τον εαυτό και τους άλλους
 • Αλλαγή περιοριστικών συμπεριφορών και ανεπιθύμητων συνηθειών

Το NLP χρησιμοποιείται επίσης στο θεραπευτικό πλαίσιο για τη θεραπεία θεμάτων ψυχικής υγείας όπως:

 • Κατάθλιψη
 • Άγχος και στρες
 • Φοβίες
 • Κατάχρηση ουσιών
 • Διαταραχή μετατραυματικού στρες (PTSD)

Η τεχνική NLP εστιάζει στο πώς ο νους και το σώμα επηρεάζουν το ένα το άλλο μέσω των αισθήσεων και της επικοινωνίας μας. Όποιος θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον κόσμο μπορεί να εφαρμόσει τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού στη δική του ζωή.

Με ποιους τρόπους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το NLP προς όφελός σας

Η φύση του νευρογλωσσικού προγραμματισμού είναι η αυτοανάπτυξη και η αυτοβελτίωση και υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις τεχνικές προς όφελός σας.

Το NLP επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και όσοι ασκούν επαγγέλματα παροχής βοήθειας και κινήτρων μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από την εξάσκηση ορισμένων τεχνικών NLP για τον εαυτό τους και για τους πελάτες ή τους μαθητές τους.

Πολλοί προπονητές βρίσκουν επιτυχία στη χρήση τεχνικών NLP για να βοηθήσουν τους πελάτες ή τους μαθητές τους να επιτύχουν τους στόχους τους.

Οι προπονητές συχνά βοηθούν τους ανθρώπους σε μια εξειδικευμένη περιοχή αυτοβελτίωσης και οι τεχνικές NLP μπορούν να βοηθήσουν τους πελάτες ή τους μαθητές σας να παραμείνουν αφοσιωμένοι και επικεντρωμένοι στην επίτευξη των επιθυμητών αποτελεσμάτων από το πρόγραμμα. Είναι μια κατάσταση που κερδίζουν και οι δύο!

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δεξιότητες που αποκτάτε από την εξάσκηση σε διάφορες τεχνικές του NLP σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός στοχεύει στις υποσυνείδητες σκέψεις και ενέργειές σας, επομένως μόλις κάνετε αυτές τις αλλαγές θα αρχίσετε να βλέπετε όλους τους τομείς της ζωής σας να επωφελούνται από τις τεχνικές NLP.

10 τεχνικές NLP

1. Αποσύνδεση

Η αποστασιοποίηση είναι μια νοητική διαδικασία αποσύνδεσης από τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τις αναμνήσεις ή την αίσθηση της ταυτότητας.

Για να χρησιμοποιήσετε αυτή την τεχνική προς όφελός σας, εντοπίστε ένα συναίσθημα που δεν είναι ευπρόσδεκτο (όπως ο φόβος, ο θυμός, η θλίψη ή η δυσφορία) και φανταστείτε τον εαυτό σας να απομακρύνεται εντελώς από αυτό το συναίσθημα.

Κοιτάξτε τον εαυτό σας να έχει αυτό το συναίσθημα από την οπτική γωνία ενός ξένου. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποστασιοποιηθείτε από αυτά τα δυσάρεστα συναισθήματα και να βοηθήσετε το σώμα σας να παραμείνει ήρεμο.

Σας επιτρέπει να αναρωτηθείτε γιατί έχετε αυτό το συναίσθημα και τι μπορείτε να κάνετε για να κάνετε χώρο για πιο θετικά συναισθήματα αντ’ αυτού.

2. Άγκυρα

Η άγκυρα είναι η διαδικασία σύνδεσης ενός συναισθήματος που αισθάνεστε αυτή τη στιγμή ή που θέλετε να αισθανθείτε (ευτυχία, ειρήνη, αυτοπεποίθηση) με μια χειρονομία.

Η ιδέα είναι ότι όταν εφαρμόζετε ή εκτελείτε ξανά αυτή τη χειρονομία, αυτά τα ευτυχισμένα συναισθήματα θα επανέλθουν στην επιφάνεια.

Για παράδειγμα, αν θέλετε να νιώσετε αυτοπεποίθηση πριν από μια συνέντευξη ή μια παρουσίαση, μια χειρονομία θα ήταν να πάρετε μια “πόζα δύναμης” (δηλ. να φουσκώσετε το στήθος σας και να καθίσετε ψηλά ή να κάνετε πράγματα που αποπνέουν αυτοπεποίθηση στο μυαλό σας).

Αυτή η χειρονομία που εκτελείτε σας βάζει σε μια θετική νοοτροπία και στη συνέχεια λειτουργεί ως άγκυρα σε αυτά τα συναισθήματα αυτοπεποίθησης κάθε φορά που την εκτελείτε μετά.

3. Αναδιαμόρφωση

Η αναδιαμόρφωση είναι η πρακτική της μετατροπής αρνητικών εμπειριών και καταστάσεων σε θετικές σκέψεις.

Με αυτή την τεχνική, αλλάζετε την αυτόματη αντίδραση που σας δίνει το μυαλό σας όταν αντιμετωπίζετε μια δύσκολη ή δυσάρεστη κατάσταση. Αυτό σας βοηθά να μετατοπίσετε την πραγματικότητά σας σε μια θετική αντί για μια αρνητική.

Η επαναδιατύπωση σας επιτρέπει να έχετε πραγματικά τον έλεγχο της μοίρας σας, καθώς έχετε τη δύναμη να δώσετε νόημα σε κάθε περίσταση.

Για παράδειγμα, μπορείτε να αναδιαμορφώσετε τα συναισθήματα άγχους πριν από έναν διαγωνισμό σε συναισθήματα ενθουσιασμού. Σχεδόν οτιδήποτε αρνητικό ακούτε, μπορείτε να το αναδιαμορφώσετε με θετικό τρόπο.

Διασκεδάστε με αυτή την τεχνική πειραματιζόμενοι με τις διαφορετικές θετικές απαντήσεις που μπορείτε να σκεφτείτε σε δυσάρεστες καταστάσεις.

4. Χτίσιμο σχέσης

Οι τεχνικές αυτές επικεντρώνονται στην απόκτηση εμπιστοσύνης με ένα άλλο άτομο μέσω της εύρεσης κοινών σημείων στην αρχή μιας σχέσης.

Το χτίσιμο της σχέσης εμπιστοσύνης σας επιτρέπει να συνδεθείτε εύκολα με τους ανθρώπους μέσω της ευθυγράμμισης των στυλ επικοινωνίας σας.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επιδίδονται σε μια μικρή συζήτηση πριν συζητήσουν οποιαδήποτε επαγγελματική υπόθεση.

Για να εξασκηθείτε σε αυτή την τεχνική, παρατηρήστε πώς το άτομο με το οποίο συνομιλείτε χρησιμοποιεί τη γλώσσα του σώματός του όταν μιλάει.

Ένας τρόπος για να χτίσετε σχέση είναι να δοκιμάσετε να έχετε την ίδια στάση του σώματος, να χρησιμοποιείτε τον ίδιο τόνο και να χρησιμοποιείτε τις ίδιες λέξεις-κλειδιά με το άτομο με το οποίο μιλάτε. Αυτό αναπτύσσει την εμπιστοσύνη μέσω της συμμετρίας στην επικοινωνία.

5. Προετοιμασία

Η προετοιμασία είναι μια τεχνική έκθεσης. Βλέπουμε τη προετοιμασία σε όλες τις μορφές μάρκετινγκ και διαφήμισης.

Ένα παράδειγμα είναι όταν βρίσκεστε σε ένα οινοπωλείο και παίζουν ιταλική μουσική για να σας επηρεάσουν διακριτικά να αγοράσετε ιταλικό κρασί. Το ίδιο θα μπορούσε να συμβεί και με γαλλικό ή ισπανικό κρασί.

Η ιδέα πίσω από την προετοιμασία είναι οι συνδέσεις και το πώς ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί ασυνείδητα αυτές τις συνδέσεις.

Βοηθά τον εγκέφαλο να επεξεργάζεται, να αποθηκεύει και να θυμάται πληροφορίες. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να επηρεάσετε μελλοντικές ενέργειες.

6. Swish

Το Swish είναι μια οπτική τεχνική που περιλαμβάνει τον επαναπρογραμματισμό του μυαλού σας να σκέφτεται με έναν συγκεκριμένο τρόπο.

Αυτή η διαδικασία μετατοπίζει το μυαλό σας από μια ανεπιθύμητη συμπεριφορά σε μια επιθυμητή συμπεριφορά.

Έχουμε ένα συναίσθημα που συνδέεται με κάθε πράξη και εμπειρία. Το Swish διαταράσσει αυτή τη συσχέτιση αντικαθιστώντας ένα θετικό συναίσθημα με μια συγκεκριμένη συμπεριφορά.

Πώς χρησιμοποιείτε την τεχνική swish:

 • Προσδιορίστε την ανεπιθύμητη συμπεριφορά και αυτό που θα θέλατε να βιώσετε αντ’ αυτής
 • Δημιουργήστε το ιδανικό σας αποτέλεσμα
 • Φανταστείτε τη θετική εμπειρία
 • Οραματιστείτε την πραγματοποίηση της αλλαγής
 • Επαναλάβετε 5-8 φορές

Είναι μια καλή τεχνική που μπορείτε να εξασκήσετε αν θέλετε να αντικαταστήσετε τυχόν ανεπιθύμητες συνήθειες.

7. Αντικατοπτρισμός

Ο αντικατοπτρισμός είναι η διαδικασία υιοθέτησης στοιχείων της φυσιολογίας και των ιδιοτήτων της φωνής ενός άλλου ατόμου. Αυτή η τεχνική συμβαδίζει με την χτίσιμο σχέσης και την εδραίωση εμπιστοσύνης.

Για να εξασκηθείτε, την επόμενη φορά που θα έχετε μια συζήτηση με κάποιον προσπαθήστε να ταιριάξετε μικρά πράγματα που κάνει με τα λόγια ή τη γλώσσα του σώματός του.

Η υιοθέτηση του ίδιου είδους συμπεριφοράς δημιουργεί ένα φιλικό περιβάλλον που ενθαρρύνει την επικοινωνία και την εμπιστοσύνη.

8. Μοντελοποίηση

Ακριβώς όπως και ο αντικατοπτρισμός, η τεχνική της μοντελοποίησης είναι ακριβώς όπως ακούγεται. Είναι η διαδικασία υιοθέτησης της ίδιας γλώσσας, των ίδιων ενεργειών, συμπεριφορών και στρατηγικών ενός ατόμου που θαυμάζετε.

Αυτό ενσταλάζει το ίδιο σύνολο αξιών και πεποιθήσεων με το άτομο που μοντελοποιείτε.

Η μοντελοποίηση βοηθά στην εσωτερίκευση νέων τρόπων σκέψης και συμπεριφοράς. Το να πιστεύετε ότι είστε κάποιος άλλος που θαυμάζετε σας επιτρέπει να ενσαρκώνετε πλήρως την παρουσία του, αλλά με τη δική σας φωνή.

Αυτό βοηθά στη διαμόρφωση της ιδέας ότι αν μπορείτε να ενεργείτε όπως το πρότυπό σας, έχετε τη δυνατότητα να γίνετε όλα όσα είναι εκείνοι και να κάνετε όλα όσα έχουν καταφέρει.

9. Μεταμοντελοποίηση

Η μεταμοντελοποίηση έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στη συλλογή πληροφοριών, στην αμφισβήτηση και στη διεύρυνση των ορίων του μοντέλου ή της άποψης ενός ατόμου για τον κόσμο.

Σας επιτρέπει να μιλήσετε για την ύπαρξή σας σε τρίτο πρόσωπο, δίνοντάς σας μια θέση στην πρώτη σειρά για το πώς σκέφτεστε, αισθάνεστε και συμπεριφέρεστε στον κόσμο.

Αυτή η τεχνική προσφέρει μια εικόνα των ορίων, των στρεβλώσεων και των γενικεύσεων της γλώσσας που χρησιμοποιείτε. Πρόκειται για την ιδέα ότι η γλώσσα είναι μια μετάφραση νοητικών καταστάσεων σε λέξεις.

Σε αυτή τη μετάφραση, υπάρχει μια ασυνείδητη διαδικασία διαγραφής (δεν λέγονται όλα όσα σκέφτονται), διαστρέβλωσης (υποθέσεις και ανακρίβειες) και γενίκευσης (στροφή προς γενικές δηλώσεις).

Είναι ένας ασφαλής τρόπος για να αποστασιοποιηθείτε από τις θέσεις σας, δίνοντάς σας μια πιο ολιστική εικόνα του εαυτού σας και καλύτερη διορατικότητα απέναντι σε μια κατάσταση.

Σας επιτρέπει να δείτε τον εαυτό σας από μια αμερόληπτη θέση και να γίνετε λιγότερο προσκολλημένοι στη θέση σας για κάτι.

10. Επικλήσεις

Οι επικλήσεις είναι σαν πιο ισχυρές εκδοχές των επιβεβαιώσεων. Οι επιβεβαιώσεις είναι μια λέξη ή φράση που επαναλαμβάνετε ξανά και ξανά στον εαυτό σας για να εμπεδώσετε τη θετική σκέψη και την αυτοδυναμία.

Σας βοηθούν να πιστέψετε ότι μπορείτε να επιτύχετε σε οτιδήποτε με μια θετική νοοτροπία.

Οι επικλήσεις το πάνε ένα βήμα παραπέρα, ενσαρκώνοντας ολόψυχα αυτές τις επιβεβαιώσεις, επαναπρογραμματίζοντας το μυαλό σας ώστε να πιστεύει πραγματικά αυτό που λέτε.

Αυτή είναι μια ισχυρή τεχνική, καθώς δημιουργεί μια κατάσταση αυτοπεποίθησης και ελέγχου του πεπρωμένου και του μέλλοντός σας.

Πιθανά οφέλη του NLP

Αν δεν το έχετε ήδη μαντέψει, ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός έχει ένα σωρό διαφορετικά οφέλη!

Οι επαγγελματίες του NLP πιστεύουν ότι οι τεχνικές αυτές σας βοηθούν να δημιουργήσετε τη δική σας πραγματικότητα.

Το NLP σας βοηθάει να ανακαλύψετε τα εργαλεία στο μυαλό σας που σας βοηθούν να έχετε τον έλεγχο των εμπειριών σας, αντί να τις αντιλαμβάνεστε ως πράγματα που σας συμβαίνουν.

Μερικά από τα οφέλη του νευρογλωσσικού προγραμματισμού περιλαμβάνουν:

 • Σύνδεση με το σκοπό, τις αξίες και τα κίνητρά σας
 • Βελτίωση της υγείας και της ευημερίας σας
 • Καθιέρωση διανοητικής διαύγειας
 • Αυξημένη εμπιστοσύνη στον εαυτό σας
 • Επαγγελματική ικανοποίηση
 • Εμπλοκή σε επιτυχημένες και διαρκείς σχέσεις
 • Οικονομική άνεση και ελευθερία
 • Βρίσκοντας ικανοποιητικά χόμπι και πάθη

Οι τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού σας βοηθούν να βελτιώσετε τις τακτικές επικοινωνίας σας με τον εαυτό σας και τους άλλους.

Η διαδικασία αυτή έχει θετική και διαρκή επίδραση στην προσωπική σας ανάπτυξη και στην ποιότητα ζωής σας.

Υπάρχουν επίσης οφέλη από την εκπαίδευση του NLP. Όπως αναφέραμε προηγουμένως, η χρήση τεχνικών NLP στις συνεδρίες δεν ωφελεί μόνο τους πελάτες ή τους μαθητές.

Οι τεχνικές νευρογλωσσικού προγραμματισμού βοηθούν τους προπονητές να επωφεληθούν από:

 • Αύξηση των ηγετικών δεξιοτήτων
 • Βοηθώντας τις τακτικές επικοινωνίας
 • Χτίζοντας ανθεκτικότητα
 • Βοηθώντας τις δεξιότητες επιρροής και διδασκαλίας
 • Επέκταση της συναισθηματικής νοημοσύνης
 • Προώθηση της νοητικής και συμπεριφορικής ευελιξίας
 • Ενίσχυση των δεξιοτήτων πωλήσεων και διαχείρισης
 • Βελτίωση της δικτύωσης και των σχέσεων

Τα οφέλη των δεξιοτήτων του NLP δεν αφορούν μόνο τους προπονητές, αλλά εφαρμόζονται στη συμβουλευτική, τη θεραπεία, την επαγγελματική και την προσωπική ζωή.

Η διδασκαλία δεξιοτήτων NLP θα σας βοηθήσει να επιτύχετε διαφορετικά είδη επιτυχίας και να έχετε μια σημαντικά πιο ολοκληρωμένη ζωή.

Πώς να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το NLP

Αν ενδιαφέρεστε να εφαρμόσετε τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού στη ζωή σας, είτε προσωπικά είτε επαγγελματικά, υπάρχουν μερικοί διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το κάνετε.

 • Εγγραφείτε σε ένα μάθημα NLP
 • Βρείτε έναν προπονητή που εκτελεί τεχνικές NLP
 • Να επισκεφθείτε έναν θεραπευτή που ειδικεύεται στο NLP
 • Πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία του NLP
 • Αυτοεκμάθηση τεχνικών NLP
 • Παρακολουθήστε έναν κύκλο μαθημάτων για να πιστοποιηθείτε στο NLP

Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εφαρμόσετε τις τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού στη ζωή σας.

Είτε θέλετε να διδάξετε αυτές τις τεχνικές είτε να μάθετε πώς να εφαρμόζετε αυτές τις τεχνικές στην καθημερινή σας ζωή, αυτό θα σας ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

Οι τεχνικές του νευρογλωσσικού προγραμματισμού προσφέρουν έναν μοναδικό τρόπο θεώρησης του κόσμου.

Αυτές οι τεχνικές γλώσσας και οπτικοποίησης χρησιμοποιούν μια ευκαιρία να εξετάσετε τον δικό σας εσωτερικευμένο χάρτη του κόσμου και τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνείτε σε αυτόν.

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού