4 τρόποι για να κάνετε το πρόσωπό σας να φαίνεται πιο λεπτό

Category: Υγεία

Αν σκέφτεστε ότι η πανδημία σας έχει αφήσει με περισσότερο, όπως το λέει το διαδίκτυο “λίπος στο πρόσωπο” από ό,τι είχατε, σας ενθαρρύνουμε να κοιτάξετε πιο μακριά από την κάμερα του τηλεφώνου ή του υπολογιστή σας.

Και αυτό γιατί εκεί μπορεί να μην αντικατοπτρίζεται η πραγματικότητά σας.

Μια ομάδα ερευνητών διεξήγαγε έρευνα σε δερματολόγους και, σε ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο International Journal of Women’s Dermatology, περιέγραψε το φαινόμενο της προσαρμοσμένης στις συσκευές αυτοεικόνας ως “δυσμορφία του ζουμ”.

Με άλλα λόγια, το Ζουμ  και άλλες τεχνολογίες που χρησιμοποιείτε με κάμερες μπροστινής όψης, μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε διαφορετικοί από ό,τι είστε στην πραγματικότητα.

Αυτό που είναι κάπως τρελό σε όλο αυτό, συνεχίζει η δημοσίευση, είναι ότι η δυσμορφία του Zoom μπορεί να οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν αισθητικές επεμβάσεις για να αλλάξουν την εμφάνισή τους.

Δεν υπάρχει λόγος να το κάνετε τόσο δραστικά. Ακόμα και αν η αύξηση του σωματικού βάρους εμφανίζεται πραγματικά στο πρόσωπό σας, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βοηθήσετε και που δεν απαιτούν να μπείτε κάτω από το μαχαίρι ή τη βελόνα.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάτι τέτοιο όπως η στοχευμένη απώλεια βάρους στο πρόσωπο. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει καμία προπόνηση ή συσκευή (και υπάρχουν μερικές εκεί έξω) που θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος στο πρόσωπό σας συγκεκριμένα.

Υπάρχουν όμως τρόποι για να αναδείξετε καλύτερα το σαγόνι ή τα ζυγωματικά σας και να κάνετε το πρόσωπό σας να δείχνει πιο λεπτό χωρίς να κάνετε χειρουργική επέμβαση.

Έτσι, ενώ δεν μπορείτε πραγματικά να χάσετε βάρος στο πρόσωπό σας, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να εκθέσετε τη δομή του προσώπου σας, αν αισθάνεστε ότι το πρόσωπό σας είναι πιο φουσκωμένο από το συνηθισμένο. Εδώ λοιπόν θα δείτε αυτές οι στρατηγικές.

Χάστε βάρος παντού.
Εντάξει, ίσως δεν αποτελεί έκπληξη.

Αλλά και πάλι: Όταν χάνετε βάρος παντού, συνήθως το χάνετε και στο πρόσωπό σας. Γι’ αυτό μην πέφτετε πάνω σε οποιαδήποτε διαφημιστική εκστρατεία που υπόσχεται αποτελέσματα ειδικά για το πρόσωπο. “Όσο κι αν θα ήταν υπέροχο να μπορούμε να διαλέγουμε πού χάνουμε βάρος, δεν είναι δυνατόν”, εξηγεί η Nicole Avena, Ph.D., ειδικός σε θέματα διατροφής και δίαιτας και καθηγήτρια νευροεπιστήμης στην Ιατρική Σχολή Mount Sinai. “Πραγματικά δεν έχουμε τον έλεγχο για το από πού χάνει το σώμα μας λίπος πρώτα όταν αρχίζουμε να χάνουμε βάρος”.

Είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσουμε, τουλάχιστον.

Κόψτε το αλάτι για να μειώσετε το πρήξιμο του προσώπου

“Το νερό έλκεται από το νάτριο σαν μαγνήτης”, λέει η Melissa Majumdar, R.D., εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας. “Όταν  καταναλώνουμε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε νάτριο, κατακρατούμε περισσότερο νερό, το οποίο μπορεί να προκαλέσει φούσκωμα και το αίσθημα του πρηξίματος”.

Για να μειώσετε την πρόσληψη νατρίου, ο Majumdar συνιστά να μειώσετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα (ναι, αυτό περιλαμβάνει και το μπέικον) και να αυξήσετε την πρόσληψη καλίου για να εξισορροπήσετε τους ηλεκτρολύτες σας.

“Η προσθήκη περισσότερων φρέσκων τροφίμων, όπως τα προϊόντα, μπορεί να επιτύχει τόσο τον βραχυπρόθεσμο στόχο του λιγότερου πρηξίματος όσο και τον μακροπρόθεσμο στόχο της απώλειας βάρους”, λέει η Majumdar. Σημειώνει επίσης ότι “τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι καλές πηγές καλίου”. Το ίδιο ισχύει και για τα όσπρια, οπότε γεμίστε με τρόφιμα όπως οι φακές, τα φασόλια pinto και τα φασόλια kidney.

Γίνετε φίλοι με τα μη αλκοολούχα ποτά, τουλάχιστον κάποιες βραδιές.

Αν παρατηρήσετε ότι το πρόσωπό σας φαίνεται πρησμένο το πρωί μετά από μερικά ποτά, αυτό συμβαίνει επειδή το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό, έτσι το δέρμα σας προσπαθεί να συγκρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

Η μείωση του αλκοόλ μπορεί να βοηθήσει, όπως και το να βεβαιωθείτε ότι πίνετε αρκετό νερό. Να θυμάστε ότι η μείωση του αλκοόλ στις μέρες μας δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραιτηθείτε από τη γεύση.

Αυτού του είδους οι καταπληκτικές μη αλκοολούχες μπύρες αποδεικνύουν περίτρανα αυτό το σημείο.

Συμβουλευτείτε έναν γιατρό.

Εάν η αλλαγή της διατροφής σας και η διακοπή του αλκοόλ δεν κάνουν τη διαφορά, ίσως να θέλετε να κάνετε έναν έλεγχο. Οι αλλεργίες, μια βακτηριακή δερματική λοίμωξη που ονομάζεται κυτταρίτιδα ή ένα πρόβλημα στα ιγμόρεια δεν θα προκαλέσουν αύξηση του βάρους στο πρόσωπό σας, αλλά όλα μπορούν να προκαλέσουν πρήξιμο στο πρόσωπο, και όλα είναι αντιμετωπίσιμα.

 

Share:

Δείτε Επίσης:

Μενού